Kısa URL: https://ml.md/lc118961
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2016
1,621 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Damyan
3 adet büyük yumurta akı
2,5 su bardağı hindistancevizi
1/2 su bardağından biraz daha fazla toz şeker
1 paket vanilya
Yumurta akları ve şekeri mikserle kar gibi olana kadar çırpalım. Ardından hindistancevizini ve vanilyayı ekleyelim. Bu aşamadan sonra tahta kaşıkla alttan üste yavaş yavaş karıştıralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. 2 çorba kaşığı yardımıyla harçtan alıp tepsiye aralıklı olarak dizelim. İsterseniz bu aşamada krema sıkma torbasından da faydalanabilirsiniz. Fırını önceden 160 C ye ayarlayalım. Kurabiyelerimizi 20 dk hafif pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra ılıması için bekleyelim. Hafif yumuşak yapıda kurabiyeleriniz soğuduktan sonra servise hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc160520
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2021
329 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
3 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
Yumurta aklarını kar haline gelene dek mikserle çırpın. Yavaş yavaş pudra şekeri ekleyip, karıştırmaya devam edin. Kaşık yardımıyla hindistancevizi ilave edip, karıştırın. Karışımı sıkma torbasına alıp, yağlı pişirme kağıdı üzerine sıkın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından alıp, tepsi içinde soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın.
Not: Hindistancevizli bezecikleri gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.