|
Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye |
|
rigal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2009
Mesajlar: 52 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc81033
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2012
2,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
2 Yemek Kaşığı kakaolu krem şanti
1 Çay Bardağı hindistan cevizi
1 Adet kabartma tozu
0,5 Çay Bardağı sıvıyağ
5 Yemek Kaşığı toz şeker
2 Yemek Kaşığı toz şeker
3 Yemek Kaşığı kakao
0,5 Çay Bardağı süt
1,5 Su Bardağı un
1 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta akı
Derin bir kaba oda ısısında yumuşamış margarini, sıvıyağı, şekeri, sütü, yoğurdu koyup karıştırın. Başka bir kapta un, kakao, kakaolu şanti ve kabartma tozunu karıştırın yavaşça hamura ekleyip yoğurun. İçi için; hindistan cevizi,yumurta akı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri çatalla iyice çırpın. Hamurdan küçük parçalar aıln ortasını açıp içten koyun yuvarlayıp tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.01.2024
|
Hindistancevizli Dolgulu Kurabiye |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77624
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2012
1,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
1 Paket bitter çikolatalı puding
1,5 Su Bardağı fındık aromalı kek unu
3 Yemek Kaşığı pudra şeker
1 Su Bardağı hindistancevizi
1 Biraz Renkli süsleme şekerleri
2 Su Bardağı un
Margarin, toz puding, şeker, unun yarısı ve fındıklı unu geniş bir kabın içinde karıştırıp yoğurun. Kalan unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Ortasını çukurlaştırarak 2 çay kaşığı kadar hindistan cevizi doldurun. Ağız kısmını büzerek kapatın ve yuvarlayın. üst kısmını renkli süsleme şekerlerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye 2-3 cm aralıklarla dizin. Kurabiyeleri 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
|