|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180011
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2024
40 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında mikser yardımıyla iyice çırpın. Kremamsı bir kıvam alana kadar devam edin.
Yumurtayı ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta Hindistan cevizi, un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Bu kuru karışımı, sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse un miktarını ayarlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. İsterseniz üzerine hafifçe bastırarak yassı hale getirebilirsiniz.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın. Arzu ederseniz üzerine ekstra hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176478
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2024
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
2 yumurta akı
Yarım bardak toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 bardak Hindistan cevizi rendesi
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Yumurta akı, toz şeker ve vanilyayı derin bir kaba alın, mikserin yüksek deviri ile köpükler oluşana kadar 3 - 4 dakika çırpın.
Hindistancevizini ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
Dondurma kaşığı veya yemek kaşığı ile ölçülendirerek yuvarlayın ve tepsiye sıralayın
175 derecede önceden fanlı ayarda ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuyana kadar tepside bekletin.
Not: Hamura kolay şekil verebilmek için Hindistan cevizi rendesini kontrollü olarak ekleyin, yumurta akının ağırlığına göre biraz eksik ilave edebilirsiniz, hamurunuzu karıştırırken toparlandıysa Hindistan cevizi rendesi bu aşamada yeterli olacaktır.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170245
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
1 çay bardağı hindistancevizi tozu
2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 su bardağı un
Tereyağını eritip içerisine sıvı yağıda ilave ettikten sonra Hindistan cevizi, pudra şekeri ve un koyun.
Tüm bunları iyice yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelen hamur karışımını akabinde ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Bunları bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine yuvarlatarak koyun.
170 derecelik fırına verin.
Fırından çıkartıp üzerine biraz pudra şekeri ve hindistancevizi serpiştirin.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163780
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022
492 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram kaşık ile tereyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 tane yumurta
Yarım su bardağı ile pudra şekeri
1,5 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1adet vanilya
Üzerini Süslemek için:
1 adet yumurtanı akı
Yumurta, tereyağı ve pudra şekerini, oval bir kaba alarak krema haline gelene kadar karıştırmaya devam edelim
Sırasıyla; rendelenmiş hindistancevizini, elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
Tüm malzemeyi hamuru özleşene kadar yoğurmaya devam edelim.
Krema sıkma torbasına, istediğiniz kurabiye şeklini elde etmek için arzu ettiğiniz uçlardan birini takalım ve hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurundan bir parça krema torbasına alalım.
Fırın tepsisinin tabanını yağlı kâğıtla iyice kaplayın.
Kurabiyeleri, krema sıkma torbasının ile aralıklı olarak fırın tepsisine sizin.
Üstüne çırpılmış yumurta akını sürün.
Rendelenmiş Hindistan cevizi de serpeleyin
Kurabiyeleri, önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar takriben 30 dakika kadar pişirin.
Ilındıktan sonra sevdiklerinize servis edin.
|
Hindistancevzili Kurabiye |
|
mehmet çınar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2020
Mesajlar: 63 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc154675
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
250 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
250 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 su bardağı hindistancevizi
2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak)
Oda ısısındaki tereyağı, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına alalım. Daha sonra içine dört kaşık Hindistan cevizi ve unu ilave ederek yoğuralım. Hamurdan küçük bezeler koparıp elimizle yuvarlayalım. Kurabiyeleri önce ayırdığımız yumurta akına, daha sonra da kalan Hindistan cevizine batırıp tepsiye dizelim. Kurabiyelerimizi, 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.01.2024
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
piano
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc152495
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
282 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı (250g)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (ortalama 3,5 4 su bardağı)
1 su bardağı hindistancevizi
2 adet yumurta (1 yumurta akını üzeri için ayırın)
Oda ısısındaki tereyağını, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına ekleyin. İçine hindistancevizini ve unu ekleyin. Kıvam alana kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın. Şekil verdiğiniz bezeleri önce yumurta akına daha sonra Hindistan cevizine batırın ve tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
fethi güçlü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc142382
Gönderme Tarihi: 01.May.2019
494 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gram tereyağı
1 paket vanilya
5 su bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
6 yemek kaşığı hindistancevizi
1 adet yumurtanın akı
İlk olarak bir yoğurma kabına yumurta, vanilya, limon rendesi ve şekeri koyup elinizle iyice karıştırın. Daha sonra yumuşamış tereyağını ekleyip, yine elinizle karıştırmaya devam edin. Beyazlaşıp, köpüren karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir kurabiye hamuru elde edin. Sonra hamuru tezgahın üzerine alarak iyice yoğurun ve 20 dakika dinlendirin.
Beklettiğiniz kurabiye hamurundan ceviz kadar parçalar kopartıp, elinizin içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri önce çırpılmış yumurta akına batırıp sonra da Hindistan cevizine bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, 15 dakika pişirip soğuduktan sonra servise sunun.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
ibrahim ibo
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc140456
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2019
657 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yumurta (akları sarıları ayrılır)
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
3,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi (kurabiyenin üzerine)
Hamur yoğurcağımız kaba yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurta sarılarını ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Unu, kabartma tozunu, hindistan cevizini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Hamurların bir yüzünü çırpılmış yumurta akına batırıp çıkaralım. Sonra hamurların aynı yüzünü hindistan cevizine batırıp margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
mahmut paşa
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc123677
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
1,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Un 250 gr
Tereyağı 120 gr
Yumurta 100 gr (2 adet)
Pudra şekeri 100 gr
Hindistan cevizi 50 gr
Kabartma tozu 5 gr
Tereyağını eritin. Un, kabartma tozu, şeker tozu, tereyağı ve 1 ad. yumurtayı karıştırın. Hamuru yoğurun. Hamurdan 3 cmlik büyüklüğünde topları yapın. Yumurtayı çırpın. Her bir hamur topunu önce yumurtaya sonra hindistan cevizine batırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin dibine mutfak kağıdını koyun ve üstüne kurabiye koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 1 saat 10 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117729
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016
1,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ecem Yorat
1 paket margarin
2 yumurta
6 kahve fincanı pudra şekeri
1 su bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Margarini, 1 yumurtanın tamamını diğer yumurtanın sarısını ve pudra şekerini bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. Ardından hindistancevizini, kabartma tozunu, vanilyayı ve kulak memesi kıvamını verecek kadar unu ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız kurabiye hamurundan top top parçalar alıp yuvarlayarak önce kalan yumurta akına sonra hindistancevizine batırıyoruz. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
TAMYOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2014
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc103952
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2014
2,086 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı Hindistan cevizi
100 gram kıyılmış fındık
2 su bardağı un
2 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
150 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yoğurma kabının içine un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı koyun. İyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Son olarak üzerine Hindistan cevizini de hamurun içine ekleyip karıştırın. Yuvarlak şekiller verip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çayın kahvenin yanında ikram edin.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
füfrer
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2014
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100959
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2014
2,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı hindistancevizi
100 gram badem
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yoğurma kabının içine un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı koyun. İyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Son alarak Hindistan cevizini de hamurun içine ekleyip hemen karıştırın. Yuvarlak şekiller verip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
küheylan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc100010
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2014
2,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı hindistancevizi
Kurabiyemizi yapmaya öncelikle bir hamur kabına unu döküp ortasında yumuşamış margarin koyabileceğimiz bir yer açarak başlıyoruz.sana yağını unun içine aldıktan sonra yumurtalardan birisinin akını kurabiyelerimizin üstüne sürmek için ayırıp, kalan sarıyı diğer yumurta ile birlikte unun ortasına alalım.Daha sonra unun üzerine toz şeker ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip önce içindekileri sonrada unu yavaşça karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmayı sürdürüyoruz.
Hamurumuzu kıvamını bulduktan sonra, un serptiğimiz tezgahın üstüne merdane yardımı ile açıyoruz. Hamurun kalınlığı serçe parmağımıza denk gelene kadar açmayı sürdürüyoruz. Bir çay bardağı yardımı ile hamurumuzu kesiyoruz. Fırça yardımı ile ayırdığımız yumurta akını kurabiyelerin üstüne sürüyoruz. Bu çiğ kurabiyemizi iyice Hindistan cevizine bulayıp fırına vermek üzere tepsiye dizebiliriz.
Tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırına verip, kurabiyeleri 20 ila 25 dakika arasında pişmeye bırakıyoruz. Kurabiyeler piştikten sonra fırından alıp servise sunabiliriz.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
fesleğen
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2014
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98586
Gönderme Tarihi: 29.May.2014
2,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı nişasta
2 çay bardağı Hindistancevizi
Yumurta, tereyağı, yoğurt, Hindistan cevizi, nişasta ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yuvarlaklar yapın ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Gül Gün
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc94417
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2013
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı hindistancevizi
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağını, yoğurt, Hindistan cevizi, nişasta ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yuvarlaklar yapın, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakın.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
"x"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93823
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2013
2,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı dövülmüş Antep fıstığı
1 çay bardağı Hindistancevizi
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağını, yoğurdu, Hindistan cevizini ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yuvarlaklar yapın ve önce yumurta akına sonra da susama bulayarak tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Çayın yanında pastanelerden alınmış gibi bu kurabiyeyi afiyetle ikram edebilirsiniz.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Hüner Abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc76590
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2012
2,358 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
250 gr Margarin
1,5 Su bardağı pudra şekeri
6 Çorba kaşığı hindistancevizi (3 kaşık hamura diğeri üzerine)
2 Adet yumurta sarısı
1 Paket kabartma tozu
Yaklaşık 10 Çorba kaşığı un
Unumuzu karıştırma kabına alıyoruz. Margarini, yumurta sarısını, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Üzerine hindistan cevizi, vanilya, kabartma tozu, alabildiği kadar un ilave edip karıştırıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine batırıp tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Hüner Abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc76589
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2012
2,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
1 Paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
2 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
4 Su bardağı un
Üzerine:
1 Çay bardağı hindistancevizi
Karıştırma kabına unu döküyoruz. Havuz şeklinde ortasını açıyoruz. Margarin veya tereyağını koyup yumurtaların bir tanesinin beyazını kenara ayırıyoruz (kurabiyemizin üzerine kullanmak için) diğerlerinin hepsini unun ortasına koyuyoruz. Unun üzerine toz şekeri ve kabartma tozunu koyup önce havuzun içindekileri karıştırıp sonra kenarlardaki unu yavaş yavaş içeriye alarak kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Tezgahın üzerine un serpip hazırlamış olduğumuz hamuru merdaneyle küçük parmak kalınlığına getiriyoruz. Çay bardağı veya su bardağı ağzıyla bastırarak kesiyoruz. Yumurta beyazını çatalla biraz çırpıp fırçayla hamura sürüp her iki tarafını hindistan cevizine batırıp fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Pişince servis tabağına alıp servis yapıyoruz.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc76116
Gönderme Tarihi: 27.May.2012
2,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
3.5 su bardağı un
2 yumurta
6 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
Margarini eritip soğutun. Pudra şekeri, yumurta sarısı, hindistancevizini yağa ekleyip karıştırın.
Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Çırpılmış yumurta akına batırıp hindistancevizine bulayın.
Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye aralıklı dizip orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
|
Hindistacevizli Kurabiye |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72935
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2012
2,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 çorba kaşığı un
250 gr margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 çorba kaşığı hindistancevizi (3 kaşığı hamura eklenecek)
2 adet yumurta sarısı (biri kurabiye üzerine)
Unu karıştırma kabına al. Margarin, yumurta sarısı, pudra şekerini koy ve karıştır. Üzerine hindistancevizi, vanilya, kabartma tozu, alabildiği kadar un ilave edip karıştır. Hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp önce yumurta beyazına sonra hindistancevizine batırıp tepsiye diz.180 derecede pişir. Servise al.
|
|