Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pudingli Kurabiye Tarifleri > Hindistancevizli Kurabiye (13 adet - 3,388,596 defa bakıldı)

Hindistancevizli Kurabiye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hindistancevizli Kurabiye

aysberk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc30166
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2008
5,186 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı hindistancevizi
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı margarin.

Bir kapta bütün malzemeleri birleştirip karıştırın. İyice yoğurduğunuz kurabiye hamurundan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye kurabiyeleri dizin. 170°C fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler pembeleşmeden fırından çıkarın.


ML® Şam Kurabiyesi için tıklayın
ML® Şam Kurabiyesi (görsel)



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.09.2021


Hindistancevizli Kurabiye

küheylan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2014
Mesajlar: 36
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc100010
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2014
2,165 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı hindistancevizi

Kurabiyemizi yapmaya öncelikle bir hamur kabına unu döküp ortasında yumuşamış margarin koyabileceğimiz bir yer açarak başlıyoruz.sana yağını unun içine aldıktan sonra yumurtalardan birisinin akını kurabiyelerimizin üstüne sürmek için ayırıp, kalan sarıyı diğer yumurta ile birlikte unun ortasına alalım.Daha sonra unun üzerine toz şeker ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip önce içindekileri sonrada unu yavaşça karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmayı sürdürüyoruz.
Hamurumuzu kıvamını bulduktan sonra, un serptiğimiz tezgahın üstüne merdane yardımı ile açıyoruz. Hamurun kalınlığı serçe parmağımıza denk gelene kadar açmayı sürdürüyoruz. Bir çay bardağı yardımı ile hamurumuzu kesiyoruz. Fırça yardımı ile ayırdığımız yumurta akını kurabiyelerin üstüne sürüyoruz. Bu çiğ kurabiyemizi iyice Hindistan cevizine bulayıp fırına vermek üzere tepsiye dizebiliriz.
Tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırına verip, kurabiyeleri 20 ila 25 dakika arasında pişmeye bırakıyoruz. Kurabiyeler piştikten sonra fırından alıp servise sunabiliriz.



Hindistancevizli Kurabiye

füfrer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2014
Mesajlar: 20
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc100959
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2014
2,137 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı hindistancevizi
100 gram badem
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta

Yoğurma kabının içine un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı koyun. İyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Son alarak Hindistan cevizini de hamurun içine ekleyip hemen karıştırın. Yuvarlak şekiller verip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.



Hindistancevizli Kurabiye

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc117729
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016
1,439 defa indirildi / yazdırıldı




Ecem Yorat

1 paket margarin
2 yumurta
6 kahve fincanı pudra şekeri
1 su bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Margarini, 1 yumurtanın tamamını diğer yumurtanın sarısını ve pudra şekerini bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. Ardından hindistancevizini, kabartma tozunu, vanilyayı ve kulak memesi kıvamını verecek kadar unu ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız kurabiye hamurundan top top parçalar alıp yuvarlayarak önce kalan yumurta akına sonra hindistancevizine batırıyoruz. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.



Hindistan Cevizli Kurabiye

mahmut paşa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.03.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc123677
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
1,009 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Un – 250 gr
Tereyağı – 120 gr
Yumurta – 100 gr (2 adet)
Pudra şekeri – 100 gr
Hindistan cevizi – 50 gr
Kabartma tozu – 5 gr

Tereyağını eritin. Un, kabartma tozu, şeker tozu, tereyağı ve 1 ad. yumurtayı karıştırın. Hamuru yoğurun. Hamurdan 3 cm’lik büyüklüğünde topları yapın. Yumurtayı çırpın. Her bir hamur topunu önce yumurtaya sonra hindistan cevizine batırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin dibine mutfak kağıdını koyun ve üstüne kurabiye koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 1 saat 10 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.



Hindistancevizli Kurabiye

ibrahim ibo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.02.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc140456
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2019
657 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

2 yumurta (akları sarıları ayrılır)
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
3,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi (kurabiyenin üzerine)

Hamur yoğurcağımız kaba yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurta sarılarını ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Unu, kabartma tozunu, hindistan cevizini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Hamurların bir yüzünü çırpılmış yumurta akına batırıp çıkaralım. Sonra hamurların aynı yüzünü hindistan cevizine batırıp margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.



Hindistancevizli Kurabiye

fethi güçlü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.04.2019
Mesajlar: 33
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc142382
Gönderme Tarihi: 01.May.2019
494 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gram tereyağı
1 paket vanilya
5 su bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
6 yemek kaşığı hindistancevizi
1 adet yumurtanın akı

İlk olarak bir yoğurma kabına yumurta, vanilya, limon rendesi ve şekeri koyup elinizle iyice karıştırın. Daha sonra yumuşamış tereyağını ekleyip, yine elinizle karıştırmaya devam edin. Beyazlaşıp, köpüren karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir kurabiye hamuru elde edin. Sonra hamuru tezgahın üzerine alarak iyice yoğurun ve 20 dakika dinlendirin.
Beklettiğiniz kurabiye hamurundan ceviz kadar parçalar kopartıp, elinizin içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri önce çırpılmış yumurta akına batırıp sonra da Hindistan cevizine bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, 15 dakika pişirip soğuduktan sonra servise sunun.



Hindistancevizli Kurabiye

piano
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc152495
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
282 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket tereyağı (250g)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (ortalama 3,5 – 4 su bardağı)
1 su bardağı hindistancevizi
2 adet yumurta (1 yumurta akını üzeri için ayırın)

Oda ısısındaki tereyağını, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına ekleyin. İçine hindistancevizini ve unu ekleyin. Kıvam alana kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın. Şekil verdiğiniz bezeleri önce yumurta akına daha sonra Hindistan cevizine batırın ve tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.



Hindistancevzili Kurabiye

mehmet çınar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.12.2020
Mesajlar: 63
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc154675
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
250 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

250 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 su bardağı hindistancevizi
2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak)

Oda ısısındaki tereyağı, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına alalım. Daha sonra içine dört kaşık Hindistan cevizi ve unu ilave ederek yoğuralım. Hamurdan küçük bezeler koparıp elimizle yuvarlayalım. Kurabiyeleri önce ayırdığımız yumurta akına, daha sonra da kalan Hindistan cevizine batırıp tepsiye dizelim. Kurabiyelerimizi, 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.01.2024


Hindistancevizli Kurabiye

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163780
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022
489 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram kaşık ile tereyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 tane yumurta
Yarım su bardağı ile pudra şekeri
1,5 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1adet vanilya
Üzerini Süslemek için:
1 adet yumurtanı akı

Yumurta, tereyağı ve pudra şekerini, oval bir kaba alarak krema haline gelene kadar karıştırmaya devam edelim
Sırasıyla; rendelenmiş hindistancevizini, elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
Tüm malzemeyi hamuru özleşene kadar yoğurmaya devam edelim.
Krema sıkma torbasına, istediğiniz kurabiye şeklini elde etmek için arzu ettiğiniz uçlardan birini takalım ve hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurundan bir parça krema torbasına alalım.
Fırın tepsisinin tabanını yağlı kâğıtla iyice kaplayın.
Kurabiyeleri, krema sıkma torbasının ile aralıklı olarak fırın tepsisine sizin.
Üstüne çırpılmış yumurta akını sürün.
Rendelenmiş Hindistan cevizi de serpeleyin
Kurabiyeleri, önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar takriben 30 dakika kadar pişirin.
Ilındıktan sonra sevdiklerinize servis edin.



Hindistancevizli Kurabiye

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170245
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2023
226 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram tereyağı
1 çay bardağı hindistancevizi tozu
2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 su bardağı un

Tereyağını eritip içerisine sıvı yağıda ilave ettikten sonra Hindistan cevizi, pudra şekeri ve un koyun.
Tüm bunları iyice yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelen hamur karışımını akabinde ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Bunları bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine yuvarlatarak koyun.
170 derecelik fırına verin.
Fırından çıkartıp üzerine biraz pudra şekeri ve hindistancevizi serpiştirin.



Hindistancevizli Kurabiye

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176478
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2024
199 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

2 yumurta akı
Yarım bardak toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 bardak Hindistan cevizi rendesi

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Yumurta akı, toz şeker ve vanilyayı derin bir kaba alın, mikserin yüksek deviri ile köpükler oluşana kadar 3 - 4 dakika çırpın.
Hindistancevizini ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
Dondurma kaşığı veya yemek kaşığı ile ölçülendirerek yuvarlayın ve tepsiye sıralayın
175 derecede önceden fanlı ayarda ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuyana kadar tepside bekletin.

Not: Hamura kolay şekil verebilmek için Hindistan cevizi rendesini kontrollü olarak ekleyin, yumurta akının ağırlığına göre biraz eksik ilave edebilirsiniz, hamurunuzu karıştırırken toparlandıysa Hindistan cevizi rendesi bu aşamada yeterli olacaktır.



Hindistancevizli Kurabiye

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180011
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2024
40 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında mikser yardımıyla iyice çırpın. Kremamsı bir kıvam alana kadar devam edin.
Yumurtayı ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta Hindistan cevizi, un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Bu kuru karışımı, sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse un miktarını ayarlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. İsterseniz üzerine hafifçe bastırarak yassı hale getirebilirsiniz.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın. Arzu ederseniz üzerine ekstra hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.







Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri Pudingli Kurabiye Tarifleri



(13 adet Hindistancevizli Kurabiye 3,388,596 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort