|
Hindistancevizli Lokum |
|
safhir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Zürich |
Kısa URL: https://ml.md/lc49777
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2010
3,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek malzemeleri:
2 yumurta
400 gr seker
300 ml süt
4 yemek kasigi bal
1 kabartma tozu
500 gr un
50 gr erimis margarin yada tereyağı
sos:
1/2 lt süt
1 yemek kasigi teryagı
iki kasik kakao
300 gr bitter cikolata yada 200 gr bitter 100 gr tatli cikolata kullanabilirsiniz
200 gr hindistancevizi.
Yapim:
Yumurta seker iyice cirpilir sirayla diger malzemeler eklenir, un ile kabartma tozu karistirilir azar azar katilir sonunda köseli bir tepside pisirilir. 170 derecede, 20 dakika kadar pisiriniz (kürdanla test ediniz). Çabuk pisiyor. Sogunca istediginiz büyüklükte karelere ayiriniz. Bayagi cok oluyor. Yapip buzlukta sakliyabilir yada yari ölcek kullanabilirsiniz.
Sosun yapilisi:
Bütün malzeme bir araya konur yavas yavas eritilir sogmaya birakilir.
kek ve sos soguduktan sonra hindistancevizi bir derin kaba konur (yarisi) dilimlenen kekler teker teker sosa bulanip süzdürülür ve hindistancevizine atilir, her tarafinin bulanmasi gerek. Hepsini bu asamadan gecirdikten sonra en az dört bes saat sogukta icini ceksin (daha lezzetleniyor) cok lezzetli hafif, iki renkli kek olmaktadir.
|
Hindistan Cevizli Lokum |
|
behram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc96127
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2014
2,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 adet çikolatalı pasta tabanı
300 gram bitter çikolata
1 su bardağı şekerli kahve
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Çikolataları eritip bir kaba alın. Kreması için sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri bir tencereye alıp çırparak koyuşlaşıncaya kadar ocakta pişirin. Bu karışımı ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra pasta kekini ufalayıp, içine hazırladığınız kremayı döküp, macun kıvamında bir karışım elde edin ve küp şekillere getirip dolapta dondurun. Üzerine kakao ve erimiş çikolatayı karıştırıp dökün. Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alabilirsiniz.
|
|