Kısa URL: https://ml.md/lc159893
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2021
266 defa indirildi / yazdırıldı
2/3 bardak toz şeker
3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
3 yemek kaşığı krema
Bir fiske tuz
1/3 fincan krema kıvamında süt
3 büyük yumurta akı
Yarım çay kaşığı vanilya özütü
Yarım su bardağı hindistancevizi tozu
Orta boy bir tencerede 3 yemek kaşığı su ekleyin ve içerisine şekeri koyun.
Şeker çözünmeye başlayana kadar karışımı güzelce karıştırın.
Karışım karamelleşmeye başlayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
Karamel açık sarı olana kadar pişirmeye devam edin ve tencereyi ocaktan alın ve biraz daha koyulaşıncaya kadar 15-30 saniye kadar karıştırmaya devam edin.
Tereyağı ve kremayı da karışımın içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Son olarak tuzu da ekleyin ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın.
Bu noktada fırını 180 dereceye getirin ve her iki fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Soğutulmuş karamel sosundan 1/3 bardak kadar geniş bir kaseye dökün, gerisini saklayın.
Yoğunlaştırılmış sütü, yumurta akını ve vanilyayı kaseye döktüğünüz karamelin içerisine ekleyin, iyice çırpın.
Son olarak hindistancevizini de ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
Karışımı sıkma torbasına ekleyin ve tepsilere yayın.
Kalan karameli her bir makaronun üzerine yerleştirin. (yaklaşık yarım çay kaşığı)
Makaronları 15-18 dakika kenarları altın rengine gelinceye kadar pişirin.
3 su bardağı Verita Hindistancevizi (rendelenmiş)
4 büyük boy yumurta beyazı
1/2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya esansı
1/4 çay kaşığı tuz
100 g bitter çikolata
Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Yumurtanın beyazını, şekeri, vanilyayı ve tuzu bir kapta birleştirin. Yumurta beyazı ve şeker tamamı ile birleşip, köpük olana kadar karıştırın. Karışıma hindistancevizlerini ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra küçük toplar haline getirin ve yağlı kağıt serili tepsilerinize dizin. 15-20 dakika boyunca hindistancevizleri kızarana kadar pişirin. Fırında çıkıp soğuduktan sonra bermari usulu erittiğiniz çikolataları üzerlerine serpiştirin.