Patateslerin kabukları soyulup, tuzlu suda haşlanır.
Kaynamış suyun içine hindistancevizleri atılıp bekletilir.
10 dakika bekletilen hindistancevizleri iyice sıkılır.
Suyu süzülen patatesler bir ezici ya da çatalla ezilir.
Hindistancevizi sütü ve krema eklenip iyice karıştırılır.
Sıcak sıcak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc74747
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2012
1,850 defa indirildi / yazdırıldı
2 orta boy patates
1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Patateslerin kabuğunu soyup dilimledikten sonra tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Haşlayıp süzdükten sonra tereyağı, tuz ve rendelenmiş hindistancevizini ekleyin. Karışımdan küçük parçalar halinde toplar yaparak servise sunun.