1.5 çay bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
60 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 litre süt
Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Hindistancevizi
Bir tencerede tereyağını eritip un ilave ederek kavurun. Vanilya hariç diğer tüm malzemeyi tencereye ekleyip puding kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. 10 dakika mikserle çırpın. Servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerini antepfıstığı ve hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc183640
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
Üzeri için:
3-4 yemek kaşığı hindistancevizi
Taze meyveler (çilek, muz, mango, vs.)
İlk olarak tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve hindistan cevizini ekleyin. İsteğe bağlı olarak tereyağı da ilave edip karıştırın.
Geniş bir borcama ya da kaselere dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
En az 3 saat dinlendirin.
Servis etmeden önce üzerine hindistancevizi serpin. İsterseniz taze meyve dilimleriyle süsleyin.