|
Hindistancevizli Tatlı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175986
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2024
74 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı kakao
100 gram oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dolgu için:
1 su bardağı hindistancevizi
3-4 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için:
1.5 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı su
Süslemek için:
Toz antepfıstığı
Hindistancevizli dolgu için hindistancevizi, krema ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Buzdolabına yerleştirip 10-15 dakika dinlendirin.
Sürenin sonunda dolgudan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe elinizde yuvarlayın ve yeniden buzdolabına yerleştirin.
Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde oda ısısındaki tereyağı, pudra şekeri, ayçiçeği yağı ve yumurtayı iyice karıştırın.
Üzerine kakao, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan 1 adet ceviz büyüklüğünde parça koparıp, elinizde açın.
Ortasına, 1 adet hindistancevizli dolgudan yerleştirin.
Poğaça yapar gibi elinizde yuvarlayın.
Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Kurabiyeyi fırından alıp ılınmaya bırakın.
Ilınınca teker teker soğuk şerbete iyice batırıp çıkarın.
Servis tabağına yerleştirip Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
|
Hindistancevizli Tatlı |
|
fundacan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2015
Mesajlar: 36 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc111340
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2015
1,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
Yarım kilo yoğurt
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı irmik
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı karbonat
Yarım limon suyu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3 çorba kaşığı hindistancevizi
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpın içine irmik ve diğer malzemeleri koyun. Yağlanmış fırın kabına döküp 180 derecede fırında pişirin. Şerbeti sıcak olmalı bunun için şerbetini hazırlayıp sıcak tutun. Fırında çıkan tatlının üzerine sıcak şerbeti dökü. Hindistan ceviziyle süsleyip ikram edin.
|
|