|
Hindistancevizli Toplar |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc30103
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2008
3,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bisküvi unu
1 su bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz içi
100 g. (4/5 su bardağı) pudra şekeri
50 g. (4 çorba kaşığı) Ülker Kakao
1/3 su bardağı toz hindistancevizi
250 ml. (1 su bardağı) Ülker İçim Süt
125 g. Ülker Bizim Margarin (Eritilmiş)
1 adet yumurta sarısı
100 g. Ülker Fındıklı Çikolata
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Bisküvi ununu bir kaba koyun. Ceviz içi, pudra şekeri, kakao ve hindistanceviziyle karıştırın. Üzerlerine sütü, eritilmiş margarini ve yumurta sarısını katın. Elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin. Hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.
Soğumuş ve sertleşmiş hamurdan, elinizi ıslatarak cevizden biraz daha iri parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin ve bir tepsiye dizin.
Fındıklı çikolatayı bıçakla kazıyın veya rendenin iri tarafından rendeleyin. Tepsideki topların üzerine rendelenmiş portakal kabuğunu ve çikolatayı serpiştirip, servis yapın. Bekletecekseniz buzdolabında muhafaza edin.
Notlar:
Tarifte geçen bisküvi unu, pötibör bisküvinin, mutfak robotunun parçalayıcısında ince çekilerek toz haline getirilmesi ile elde edilir. 1 su bardağı bisküvi unu yaklaşık 1 paket pötibör bisküviden elde edilir. Tarifteki bardak ölçüsü, 250 mililitrelik hacme sahip standart bardak kullanılarak verilmiştir.
|
Hindistancevizi Topları |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180634
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2024
20 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı süt tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket krema (200 ml)
Kavrulmuş fındık içi (her topun içine koymak için)
Üzeri için:
Hindistancevizi veya toz Antep fıstığı
Bir karıştırma kabında hindistan cevizi, süt tozu ve pudra şekerini ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.
Kremayı karışıma ekleyin ve kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Karışım şekil verilecek kıvamda olmalıdır; eğer fazla cıvık olursa biraz daha hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Her parçanın ortasına bir adet kavrulmuş fındık koyup yuvarlayarak top şekli verin.
Hazırladığınız topları hindistan cevizi veya toz Antep fıstığına bulayın.
Tüm topları hazırladıktan sonra en az 1 saat buzdolabında dinlendirerek soğuk servis yapın.
|
|