|
Hint Böreği |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151555
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2020
613 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 patates
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
3 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım tatlı kaşığı kıyılmış acı biber
Yarım çay kaşığı tarçın
8 kare milföy hamuru
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Naneli yoğurt için:
200 gr yoğurt
Yarım su bardağı ayran
3 yemek kaşığı nane
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve küçük parçalar şeklinde kesin. Patates, haşlanmış bezelye, kuş üzümü, kişniş, limon suyu, kimyon, kırmızı toz biber, kıyılmış acı biber ve tarçını bir kapta karıştırın. Milföy hamurlarını 10 cmlik daireler şeklinde kesin. Kestiğiniz dairenin bir tarafına hazırladığınız karışımı paylaştırın. Diğer tarafını harcın üzerine kapatın. Kapadığınız kenarları açılmaması için çatal ucuyla ezerek birleştirin. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp börekleri kızartın. Naneli yoğurt için, yoğurt, ayran, nane ve kimyonu bir kasede karıştırın. Börekle birlikte servis yapın.
|
Hint Böreği |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165262
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
90 gr. bezelye
Çeyrek karnabahar
16 gr. kişniş tohumu
4 adet yufka
3 diş sarımsak
2.5 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı limon
2 adet patates
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu
Tuz
Karnabaharı ve bezelyeyi kaynar suda beş dakika bekletiyoruz. Diğer bütün malzemeyi minik minik doğruyoruz, hepsini bir kasede karıştırıyoruz. Karnabahar ve bezelyeleri de ekliyoruz. Yufkaları şeritler halinde keserek muska şeklinde sarıp kızartıyoruz.
|
|