2 su bardağı un
1 su bardağı süt tozu
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı toz şeker
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Kızartmak için:
Bol sıvı yağ
Şeker ve suyu 10 dakika kadar kaynatıyoruz, içine yarım limon sıkıp ocaktan alıyoruz. Hamuru için; unu, süt tozunu ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba koyuyoruz. Başka bir kabın içerisinde ise yumurta, sıvı yağ, toz şeker ve suyu karıştırıyoruz. Daha sonra unlu karışıma ekleyerek birbirine yediriyoruz. Yumuşak, ele yapışan bir kıvamda hamur hazırlayacağız. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak küçük yuvarlaklar yapıyoruz. Derince bir tencereye sıvı yağ koyuyoruz, iyice ısınınca ocağı kısıyoruz. Yuvarlak hamurlarımızı yağın içine atıp çevirerek kızartıyoruz, ardından direkt soğuk şerbetin içine atarak şerbetini çekmesini bekliyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc153656
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2020
535 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram un
100 gram sıvı yağ
20 adet badem
25 gram Antep fıstığı
200 gram pudra şekeri
1 tatlı kaşığı toz kakule
Sıvı yağı ve kakuleyi tavaya alıp karıştırın.
Unu ekleyip güzelce kavurun.
Bademleri ve Antep fıstıklarını da irice dövün ve tavaya ekleyin.
Malzemeyi tavadan alıp bir kaseye boşaltın ve ılınmasını bekleyin.
Ilınan tatlıya pudra şekerini ilave edip ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
1 saat dinlendirdiğiniz tatlılarınız servise hazır.