Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Hira Tatlısı (6 adet - 27,875 defa bakıldı)

Hira Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hira Tatlısı

kumanda
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 18.07.2019
Mesajlar: 19
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc144299
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2019
1,358 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 su bardağı irmik
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
5 gram vanilya
20 gram kabartma tozu
2 su bardağı un
Bulamak için:
1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

Un haricindeki malzemeleri bir yoğurma kabının içine koyup iyice karıştırın. Ununu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamurunuzu 5 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz boyutunda parçalar kopararak avcunuzun içinde yuvarlayıp top yapın. Bu topları güzelce irmiğe bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üstü kızarana kadar pişirin.
Bu esnada, bir tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbeti kesinlikle pişirmeyin.
Tatlılarınız pişince fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Tatlılar şerbeti iyice çekip soğuyunca üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.



Hira Tatlısı

mevsim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 46
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc149075
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2020
574 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket eritilmiş margarin
1 su bardağı irmik
½ su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Kaynamış sıcak suyun içine şekeri ve birkaç damla limon suyunu ekleyip erimesini bekleyin.
3 yemek kaşığı irmiği tatlının üzeri için ayırın.
Geniş bir kaba eritilmiş margarin, yoğurt ve yumurtayı alıp karıştırmaya başlayın.
İrmik, portakal kabuğu rendesini ekleyip yoğurun.
Son olarak kabartma tozu ve elekten geçirilmiş unu ekleyin.
Hamuru kıvam alana kadar yoğurun.
Hamuru eşit bezelere bölüp yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamurları ayırdığınız irmiğe bulayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kabarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlıya şerbetini döküp şerbetini çekene kadar bekleyin.



Hira Tatlısı

Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc152005
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020
566 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
5 gram vanilya
20 gram kabartma tozu
2 su bardağı un
Bulamak için:
1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

Un haricindeki malzemeleri bir yoğurma kabının içine koyup iyice karıştırın. Ununu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamurunuzu 5 dakika kadar dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz boyutunda parçalar kopararak avcunuzun içinde yuvarlayıp top yapın. Bu topları güzelce irmiğe bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üstü kızarana kadar pişirin. Bu esnada, bir tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbeti kesinlikle pişirmeyin. Tatlılarınız pişince fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Tatlılar şerbeti iyice çekip soğuyunca üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.



Hira Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157045
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2021
467 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Batırmak için:
İrmik
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker

Şeker ve suyu şeker eriyene kadar karıştırın. Aşırı kaynatmanıza gerek yok. Kaynadıktan sonra hemen alın soğumaya bırakın.
Bir kaba yoğurt, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alın ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun elinize yapışmaması için hafif yağlayın. Hamuru minik parçalara ayırın ve şekil verip, irmiğe batırın. Yuvarlak yapan da var uzun yapan da var. Nasıl arzu ederseniz o şekilde yapabilirsiniz.
Fırın ayarınıza göre 180 veya 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlıya soğuttuğunuz şerbeti dökün.



Hira Tatlısı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164985
Gönderme Tarihi: 21.May.2022
341 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağı
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
Bulamak için;
Yarım su bardağı irmik
Üzeri için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 dilim limon

Derince bir tencere su ile şekeri alın ve şeker eriyip şerbet kıvamı alana dek orta ateşte kaynatın. Limon dilimini ekledikten sonra şerbeti ocaktan alıp soğutun.
Bir kaseye yumurtayı kırın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ, tereyağı ve irmiği ekleyip karıştırın. Limon rendesini de ilave ederek biraz daha karıştırın.
Elediğiniz unu hazırladığınız karışıma azar azar dökün. Daha sonra vanilini ve kabartma tozunu ekleyip hamuru elinizle yoğurup toparlayın. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp şekil verin. İrmiğe bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Tüm hamurla aynı işlemi yapın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız tatlınn üzerine hazırladığınız şerbeti dökün ve çekmesi için bekletin.
Şerbetini çekip dinlenen tatlılarınızı Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz.



Hira Tatlısı

imsak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc156340
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
326 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
İrmik
Şurubu için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

Hira tatlısı tarifine derin bir kapta yumurta yoğurt ve sıvı yağı karıştırarak başlayın. Ardından irmik,un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip yoğurun. Hamurunuz elinize yapışmamalı. Hamur hazır olunca şerbeti ocağa koyabilirsiniz. Şeker ve suyu tencereye dökün, kaynamadan altını kapatacaksınız unutmayın. Hamurunuzdan ufak yuvarlaklar yaparak düz bir tabağa döktüğünüz irmiğe bulayıp tepsiye dizin. Tepsinize önden yağlı kağıt sermeyi unutmayın. Ayrıca hamurunuz tamamen irmiğe bulanmalıdır. Sıra sıra dizdiğiniz hira tatlılarınızı 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzeri kızarmışsa fırından alın ve şerbetinizi dökün. Soğuk şerbetin, sıcak tatlının üstüne dökülmesi gerekiyor. Tatlınızı bir gece ya da en az 2 saat dolapta bekletip servis edebilirsiniz.







Hira Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(6 adet Hira Tatlısı 27,875 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort