Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Döner Tarifleri > HORHOR KEBABI (3 adet - 94,530 defa bakıldı)

HORHOR KEBABI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Horhor Kebabı

şemsinur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2011
Mesajlar: 41
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc66731
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011
2,350 defa indirildi / yazdırıldı




900 gr. koyun eti
6 çorba kaşığı sıvı yag
3 orta boy soğan
2 büyük domates
6 küçük Patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
2,5 bardak su
Tuz

Patlıcanların, saplarının bir parmak altından, bitimine bir parmak kalana kadar kabukları soyulur. Yalnız bir tarafından olmak üzere baştan aşağıya kadar çok derin yarılır. Bol tuzlu suya atılarak, yarım saat bekletilir. Sonra sudan çıkarılıp sıkılır ve kızgın sıvı yağda pembeleşene kadar kızartılır. Delik kepçe ile alınır. Yarık kısımlan yukarı gelecek şekilde, yan yana tepsiye yerleştirilir. Tavaya kuşbaşı etler katılır, kuvvetli ateşte pembeleşene kadar kavrulur. Yağdan alınır, bir tencereye aktarılır. Aynı yağa, piyaz soğanı gibi doğranmış soğanlar ilave edilir ve diriliklerini kaybedene kadar kavrulur. Soyulmuş, küçük doğranmış domatesler katılarak, malzeme bir dakika daha pişirilir ve sonra et tenceresine dökülür. Tencereye 3 tatlı kaşığı tuz, 2 silme çorba kaşığı yağ, 2 bardak da sıcak su katılarak, kapak kapatılır. Et yumuşayıncaya kadar, ortadan az ateşte 2 saat pişirilir. Soğanlarıyla birlikte delikli kepçeyle süzülür ve patlıcanların yarık bölümlerine yerleştirilir. Üzerine halka domates ve yeşil biber oturtulur.
Etin piştiği salçaya 1 bardak su katılır ve bir taşım kaynatılır. Yemeğe bir köşeden dökülür. Kapak kapatılarak, ortadan az ateşte 25-30 dakika pişirilerek servis yapılır.


HORHOR KEBABI

arıkuşu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.02.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc34122
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2009
2,328 defa indirildi / yazdırıldı




900 gram koyun eti
40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
120 gram çiçekyağı (6 çorba kaşığı)
2,5 bardak su
250 gram soğan (3 orta)
Tuz
300 gram domates (2 büyük)
900 gram patlıcan (6 küçük)
ÜSTÜNE:
1 domates
6 yeşil biber

1 Düzgün ve aynı boyda 6 küçük patlıcanın baş taraflarını birer parmak aşağıdan, alt kısmının sonuna bir parmak kalmcaya kadar kabuklarını soyduktan sonra, patlıcanların soyulmuş olan baş taraflarından aşağı kısımlarına kadar ve yalnız bir taraflarından ve çok derin olmamak üzere bunların gövdelerini yarmalı, sonra da yarılmış bu patlıcanları, içinde bol tuzu olan suya atarak, yarım saat suda bırakmalı, yarım saat sonra patlıcanları sudan çıkararak sıkmak suretiyle sularını çıkarmalı, sonra da bunları, içinde kızdırılmış 6 silme çorba kaşığı çiçek yağı olan tavaya atarak, patlıcanlar hafifçe pembe bir renk alıncaya kadar kızartmak ve delikli kepçe ile yağdan çıkararak yarık kısımları yukarı getirilmiş olarak bunları düzgün bir şekilde yanyana bir tepsiye yerleştirmeli ve bir tarafa bırakmalıdır.
2 Sonra ateş üstündeki tavaya, kuşbaşı kesilmiş 900 gram da koyun eti ilâve ederek, gayet kuvvetli ateşte, etler de pembeleşinceye kadar kavurmalı, sonra bunları da yağdan çıkararak, etleri içinde pişirecek olduğumuz tencereye katmalı ve bunları da bir tarafa bırakmalıdır.
3 Bu kez de tavaya, piyaz soğanı denen yarım ay şeklinde ince doğranmış 3 orta baş soğan ilâve ederek, soğanları da ölünceye kadar kavurmalı, sonra da soğanlara kabukları soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış 2 büyük domates ilâve ederek, domatesler de soğanlarla ancak bir dakika kadar piştikten sonra, tavadaki soğan ve domatesleri de olduğu gibi et tenceresine katmalıdır.
4 Sonra tenceredeki etlere 3 tatlı kaşığı tuz, 2 silme çorba kaşığı margarin ile bir buçuk bardak da sıcak su ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı, etler sularını çekip de yumuşak bir hal alıncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 2 saat pişmeye bırakmalıdır.
5 Pişince; etleri soğanlarla birlikte iyice süzülmüş olarak, bir delikli kepçe ile tencereden alarak, tepsideki patlıcanların yarık kısımlarına eşit olarak bölmek suretiyle yerleştirdikten sonra etlerin üstlerine de yuvarlak kesilmiş birer dilim domates ile birer yeşil biber oturtmalıdır.
6 Sonra, tenceredeki etlerin piştiği salçaya; 1 bardak sıcak su katarak, bir taşım kaynattıktan sonra salçalı suyu; bir köşesinden olmak üzere tepsideki etli patlıcanlara ilâve etmeli, sonra da tepsinin kapağını kapatarak, patlıcanları ortadan daha az kuvvetteki ateşte 25 - 30 dakika daha pişirmeli ve sonra servis yapmalıdır.


Horhor Kebabı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173184
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2023
185 defa indirildi / yazdırıldı




250-300 gram kuşbaşı kuzu eti
5 adet orta boy patlıcan
2 orta boy soğan
2 adet orta boy domates
3 adet sivribiber
1 çorba kaşığı salça
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
1 adet orta boy domates
5 adet sivribiber

Önce karnıyarık gibi patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin.
Sonrasında yıkayıp kurulayarak kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Tencereye 5 çorba kaşığı sıvıyağ alarak etleri ilave edin.
Harlı ateşte etler suyunu bırakıp çekene dek arada bir karıştırarak kavurun. Etleri delikli kepçe ile tencereden alıp içine piyaz doğranmış soğanları ve sarımsakları ilave ederek 2-3 dk kavurun.
Ardından doğranmış domatesleri, sivribiberleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Sonra içine etleri, tuzu, karabiberi, 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana dek pişirin.
Etleri delikli kepçe ile alıp, patlıcanların yarık kısımlarına doldurun. Tencerede kalan sosun içine salçayı ekleyerek bir taşım kaynatın.
Gerekirse biraz daha sıcak su ilave edin ve patlıcanların bulunduğu tencerenin kenarından boşaltın.
Patlıcanların üzerlerine 1 domates dilimi ve sivribiber ilave ederek kısık ateşte etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin.







HORHOR KEBABI Tarifleri Döner Tarifleri



(3 adet HORHOR KEBABI 94,530 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort