Kısa URL: https://ml.md/lc38241
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2009
3,999 defa indirildi / yazdırıldı
Aksaray Valiliği
Genellikle köylülerin yaylada oldukları zaman yapılır. Tereyağ eritilir, içerisine un atılarak ateş üzerinde, un tanecikler haline gelinceye kadar bir müddet karıştırılır ve soğumadan yenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc153433
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2020
953 defa indirildi / yazdırıldı
Adeviye KARAASLAN
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1,5 Su Bardağı Köy Unu
Bakır tavada tereyağı eritilir ve ateş kısılır. Bu sırada süt ve yumurta çatalla çırpılır ve tavaya dökülür.
Un da tavaya yavaş yavaş ilave edilir, devamlı karıştırılarak pütürsüz bir kıvama getirilir.
Karışımın rengi koyulaşınca ve kıvamı yoğunlaşınca üzerine toz şekerin yarısını dökülür, alt üst edilerek kavurmaya devam edilir.
Kavrulan höşmerim ocaktan alınır, servis tabaklarına konur ve üzerlerine kalan toz şeker serpilerek servis edilir.
Not: Yörede pişirilen höşmerim tatlısının üzerine bazı evlerde köpük helva, bazı evlerde ise bal dökülerek yenir.