Kısa URL: https://ml.md/lc133121
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018
4,174 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı süt
1 paket krema (200 gr)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağında 2 parmak eksik un
Üzeri için:
Toz şeker ya da bal
Bir tavaya süt, krema ve tereyağı konur, kaynatılır.
Üzerine un eklenerek 20-25 dakika kavrulur.
Üzeri kaşıkla düzleştirilir, bir süre karıştırmadan altının kızarması sağlanır.
Altı kızarınca bir tabak yardımıyla çevrilerek diğer yüzü de kızartılır.
Servis tabağına alınır, üzerine şeker ya da bal gezdirerek servis yapılır.
Not: Üzerine şeker serpmek istemeyenler, kavurma esnasında içine şeker ilave edebilirler.
Kısa URL: https://ml.md/lc145840
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2019
1,549 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
1 litre süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gram margarin
125 gram tereyağı
Kaynatılan sütün içerisine tuz ve karbonat ilave edilir.
Sonra un eklenir, hamur haline gelinceye kadar karıştırılır.
Margarin ve tereyağı ilave edildikten sonra iyice karıştırılıp bir yüzü kızartılır.
Tepsiye ters çevrilip üzerine şeker dökülüp, isteğe göre kaymak veya bal ile servis edilir.