Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Humus Nedir? (2 adet - 1,959 defa bakıldı)

Humus Nedir?


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Humus Nedir?

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172238
Gönderme Tarihi: 24.May.2023
122 defa indirildi / yazdırıldı




Humus, kelime olarak Arapça nohut demektir. Haşlanmış nohut ezilerek tahin, kimyon, zeytinyağı ve limon suyu ile püre haline getirilir. Soğuk olarak yendiği gibi sıcak olarak, üzerinde tereyağında kavrulmuş pastırma veya kavurma ile de servis yapılabilir. Güneydoğu ve Doğu Akdeniz bölgesinde yaygın olan bu meze, aslen kahvaltı ya da yemek olarak yenen bir çarşı lezzetidir.


Humus Nedir?

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177464
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2024
146 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Humus; nohut ve tahine limon suyu, sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağı eklenerek yapılan bir Orta Doğu yemeğidir.
Bölgelere göre yapılışı değişiklik gösteren humus tahinli, tahinsiz, klasik ve pastırmalı gibi farklı çeşitlerde tüketilmektedir.
Orta Doğu mutfağının en geleneksel lezzetlerinden biri olan humus; nohutun başrolü oynadığı, özellikle kalabalık davet sofralarında sıklıkla tercih edilen, geleneksel ve çok lezzetli bir lezzet.
Geleneksel humus tarifi nohut, tahin, limon, sarımsak, zeytinyağı ve birkaç baharattan oluşuyor. Bölgelere göre değişiklik gösterse de genellikle kimyon, kırmızı pul biber ve sumak gibi lezzetlendiriciler tercih ediliyor.
Hazırlanışı son derece pratik olan humus, ufak dokunuşlarla bambaşka çeşitleri ortaya çıkabilir.
Ara sıcak olarak fırında üzerine pastırma ekleyerek de pişirilebilirsiniz.







Humus Nedir? Tarifleri Diğer Konular



(2 adet Humus Nedir? 1,959 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort