|
|
Humuslu Börek |
|
serendip
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc46923
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2010
2,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı şeker
Maydanoz
Tuz
100 gr. sucuk (küçük doğranmış)
1 su bardağı süt (aralarına sürmek için )
1 su bardağı soda
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yumurta
1 kg. yufka
1 Öncelikle haşladığımız nohutları kabuklarını soyup, robottan geçirelim. (Yahut çatalla ezip püre haline getirelim.)
2 Bir kaseye aldığımız nohuta, tahini ekleyip iyice karıştıralım. Ayrı bir kasede iki limonun suyunu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu çırpalım.
3 Hazırladığımız sosu, tahinli nohuta karıştırarak iyice yedirelim. Sucukları koyup karıştırın. Bir tepsiye yufkayı dışarıya sarkıcak şekilde yayın. Sütü, sodayı, zeytinyağını, yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Yufkanın üzerine bir kepçe gezdirin. Aralarına bu karışımdan gezdirerek 3 yufkayı üst üste koyun. Yufkanın üzerine hazırladığınız humusu yayın. Diğer yufkalarıda aynı şekilde üzerine koyun. Kalan harcı üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 27.12.2015
|
Humuslu Yufka Böreği |
|
gülbank
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129207
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017
1,492 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 hazır yufka
15 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Kimyon
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
500 gr nohut
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı tahin
3 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
Tuz
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu
Nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Suyunu süzüp ezerek püre haline getirin. Sarımsakların kabuğunu soyun. Bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile havanda ezin. Nohut püresi, sarımsak, limon suyu, tuz, baharatlar ve tahini bir kaseye alıp karıştırın. Yufkayı 10-12 santim eninde uzun parçalar şeklinde kesin. Şeritlerin uç kısmına humustan 1 yemek kaşığı dolusu ekleyin. üçgen şeklinde katlayarak muska şeklinde sarın. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|
Humuslu Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|