Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pilavlar > Hünkar Pilavı (4 adet - 117,969 defa bakıldı)

Hünkar Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hünkar Pilavı

selvinaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2007
Mesajlar: 40
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc18108
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2007
2,479 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1.5 su bardağı bezelye
2 adaçayı yaprağı
100 gr orta yağlı kıyma
30 gr tereyağı
1 çay bardağı dometes püresi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
Kekik, muskat, tuz ve karabiber
100 gr çemensiz pastırma
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

Bezelyeleri tuzlu suda, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın.
Tereyağının üçte biri ile I kaşık zeytinyağını güveçte ısıtın, kıyılmış soğanı ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleşince kıyma ve kıyılmış pastırmaları ilave edin. Tuz ve baharatla tatlandırıp 3-4 dakika daha kavurun. Et suyu ve sulandırılmış domates püresini ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bezelyeleri ilave edip pişirmeye devam edin.
Pirinci bol suyla yıkayıp, süzün. Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip pirinçleri kavurun. 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.


Hünkar Pilavı

inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc22457
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2008
2,507 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 su bardağı pirinç (500 gr)
250 gr kıyma
250 gr donmuş bezelye
3 çorba kaşığı tereyağı (50 gr)
3 su bardağı et suyu (bulyon da olabilir) (750 ml)
1 çorba kaşığı zeytinyağı (15 ml)
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı domates salçası (3/4 su bardağı suda eritilmiş)
3 adet adaçayı yaprağı
3 çay kaşığı kekik
150 gr çemensiz pastırma
1/2 su bardağı rende kaşar peyniri (50 gr)
Tuz, karabiber

Yapılışı
Bezelyeleri diri olarak haşlayın.
Soğanı çekin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağında iyice kavurun. Kıymayı ilave edin, iyice kavurduktan sonra içine pastırma ilave edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Salçayı 3/4 su bardağı suda eritin ve kıymalı pastırma karışımına ilave edin. Kekik ve adaçayını da ekleyerek, kısık ateşte, 10-15 dk kadar pişirin.
Pirinci ayıklayıp, yıkayın. Tereyağında kavurup, üzerine 3 su bardağı et suyu ilave edin ve tuzla lezzetlendirin. Su kaynayıp, pirinçler suyunu çekmeye başlayana kadar; önce yüksek ateşte, sonra da orta ateşte pilavınızı pişirin. Demlenmeye bırakın.
Pilav demlendikten sonra, hazırlamış olduğunuz pastırmalı sosu ve kaşar peyniri rendesini pilavınıza karıştırarak, hemen servis yapın.


Hünkâr Pilavı

enderun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.03.2010
Mesajlar: 41
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc47954
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010
2,327 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. pirinç
50 gr. soğan
2 diş sarımsak
Adaçayı
Reyhan
50 cl. tereyağı
500 cl. tavuk suyu
1 yemek kaşığı salça
50 gr. bezelye
10 gr. tuz
7 gr. karabiber
200 gr. kıyma
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Kekik
50 cl. sıvıyağ

Pilavın sosunu hazırlamak için soğanı, sarımsağı, kıymayı, bezelyeyi, salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve reyhanı iyice kanştınp az suyla kaynatın. Ayn bir yerde pirinçleri ıslatarak 25 dakika beklettikten sonra süzün. Pirinci tence rede erimiş tereyağıyla kavurduktan sonra kavrulan pirinçlere tavuk suyunu ve hazırladığ nız sosu ekleyerek 30 dakika demlenmeye bin Rendelenmiş kaşar ekleyerek servis edin.


Hünkar Pilavı

neva'da
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.01.2014
Mesajlar: 38
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc130541
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2017
1,035 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

200 gram kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1/2 çay kaşığı tarçın
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Kuzu eti içine soğan konulmuş bir tencerede haşlanır.
Bu arada kuş üzümleri ılık suda bekletilir.
Fıstıklar tereyağında kavrulur.
Üzerine süzülen haşlanmış et ilave edilir.
Son olarak iyice yıkanıp kurutulan pirinç eklenir.
Bütün malzemeler kavrulduktan sonra haşlama suyundan 1,5 bardak ilave edilir.
Kuş üzümü, tarçın ve tuz eklendikten sonra kapağı kapatılıp en kısık ateşte suyunu çekene kadar bekletilir.
Suyunu çektikten sonra altı kapatılıp, tencerenin ağzına bir bez konlup kapak tekrar kapatılarak 10 dakika demlendirilip servis yapılır.







Hünkar Pilavı Tarifleri Pilavlar



(4 adet Hünkar Pilavı 117,969 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort