|
|
Hurma Tatlısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48590
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2010
2,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
300 ml soda
50 gram Bizim Margarin
2 su bardağı Bizim Mutfak Un
6 adet yumurta
4 çorba kaşığı irmik
1 adet limon
300 gram taze hurma
1 su bardağı hindistancevizi
Kızartmak İçin :
Bizim Ayçiçek Yağı
Şurubu için :
2 kg toz şeker
6 su bardağı su
1 adet limon
İlk olarak şurup için tozşeker, su ve limon suyunu kaynatın. Hurma tatlısı için sodayı derin bir tencereye alıp kaynatın. Margarin, un, irmik, limon kabuğu rendesi ve hurmaları tencereye alıp 15 dakika birlikte pişirin. Diğer tarafta yumurtaları çırpın. Tencereyi ocaktan alıp yumurtaları ekleyin. Yarım saat dinlendirin. Hurmaları tencereden alıp kızgın yağda kızartın. Sıcak tatlıları soğuk şerbete atın. Hurma tatlılarının şerbeti iyice çekmesi için 2 saat şerbette bekletin. Şerbetten alıp hindistancevizine bulayıp servis yapın.
|
Hurma Tatlısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50430
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2010
2,298 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı Bizim Mutfak Un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı irmik
1 tatlı kaşığı kuru maya
30 gram Bizim Margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
10-15 adet hurma
Şerbeti için :
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Unu tezgahın üzerine alıp ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı az suyla ıslatıp una ekleyin. Kalan malzemeleri de ilave ederek hamuru yoğurup 15 dakika dinlendirin. Hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak kalburun üstünde elle bastırarak yayın. Ortalarına çekirdekleri çıkartılmış hurmaları yerleştirin. 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Şerbet için su, tozşeker ve limon suyunu sos tenceresinde kaynatın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerinde gezdirin ve tatlınızı ılınmaya bırakın. Dilimlenip şekerle hafif karamelize edilmiş mürdüm eriği ve antepfıstiği ile süsleyip ılık veya soğuk servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.04.2023
|
Hurma Tatlısı |
|
nurkut
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2017
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126413
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2017
939 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket (250 gr) oda sıcaklıgında Bizim Yağ
2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
1 kahve fincanı Bizim Yağ Ayçiçek
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
İç malzemesi için:
1,5 su bardağı kadar ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 dilim limon
Öncelikle derin bir kabın içine, unu, yumurtayı, 1 yumurta akını, kabartma tozunu, Bizim Ayçiçek yağı ve Bizim Yağı alıp yoğurmaya başlıyoruz.
Hamurumuzu tezgaha alıp, burada yoğurmaya devam ediyoruz
Silindire benzer bir şekil veriyoruz. Şimdi cevizlerimizi alıyoruz. İçine toz şekeri ve tarçını ekleyerek, karıştırıyoruz.
Hamura şekil verebilmek için, kevgirimizin tersini kullanacağız. Hamurdan bir parça koparıp, elimizle yuvarlıyoruz. Şimdi kevgirimizin üzerine bu hamuru bastırıyoruz. Kevgirle şekil verirken, şekillerin daha düzgün çıkabilmesi için, kevgiri arada bir unlayın. İçine cevizli karışımı yerleştiriyoruz. Hamurumuzu kapatıyoruz.
Burada, kevgirimizin dokusu, hamura şekil vermiş oluyor. Yağlanmış tepsimize yerleştiriyoruz.
180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Şimdi şerbetimiz için, tencereye suyu ve toz şekeri alıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Şerbetimiz kaynayınca, limon suyunu ekliyoruz. Ilıması için bekletiyoruz.
Fırından çıkan tatlımızın üzerine, şerbeti gezdiriyoruz.
Tatlımız, şerbeti içine çekince servis edebiliriz.
Not: Kevgirle şekil verirken şekillerin daha düzgün çıkabilmesi için kevgiri arada bir unlayın.
|
|
Hurma Tatlısı Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|