Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Besinlerin Değerleri > Hurma (1 adet - 305,093 defa bakıldı)

Hurma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hurma

Roman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2005
Mesajlar: 42
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc554
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2005
5,555 defa indirildi / yazdırıldı




Hurma kelimesi dilimize Farsça'dan geçmiştir. Ağacına Arapça'da nahl, meyvesine temr denir. Hurma Kur'an-ı Kerim'de 23 yerde geçer. Boyu 25 metreye kadar büyüyebilen hurma ağacı 15-30 derece enlemler arasındaki sıcak ülkelerde yetişir. Daha çok Mezopotamya, Ortadoğu ve kuzey Afrika'da üretilir. Dikimden 5 sene sonra meyve verir. Ömrü 150 sene kadardır. Meyveleri üzüm gibi salkımlar halindedir. Bir ağaç 80 kg. neyve verebilir. Meyve olarak bilinen hurmanın lifleri de dokuma sanayinde kullanılır, yapraklarından hasır, sepet yapılır, taze tomurcukları da sebze olarak yenir. Ezilerek yağı çıkarılır, küspesi hayvanlara yem olarak verilir, çekirdekleri kavrularak kahve gibi içilir.Ayrıca çekirdekleri basur ilacıdır, çekirdekleri ve odunu da yakacak olarak kullanılır. Hurma tatlı ve çok besleyici bir meyvedir. Sonbaharda meyveleri toplanır ve çiğ olarak yenir, iri ballı olanları satılır. Küçük ve az ballı olanları kurutularak un ve bu undan da ekmek yapılır. Yetiştirildikleri bölgelere ve renklerine göre 200 kadar çeşidi vardır. Hurma bol miktarda şeker, protein, yağ, çeşitli minareller ve vitaminler içermektedir. Çok kolay ve hızlı hazmedilir. Bu muhtevasıyla vücudu hastalıklardan ve enfeksiyonlardan korur, görme gücünü ve vücut direncini arttırır, kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar, sinir sistemini takviye edici özelliği vardır.







Hurma Tarifleri Besinlerin Değerleri



(1 adet Hurma 305,093 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort