|
|
HURMACIK |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2245
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
2,208 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg. un
200 gr çekilmiş badem
4 adet yumurta
1/2 kg tereyağ
300 gr pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
şam fıstık
1 paket kabartma tozu
Şerbet malzemesi :
birbuçuk kg toz şeker
1 litre su
HAZIRLANIŞI
Un, tuz ve kabartma tozunu kanştırın, ortasını havuz gibi açıp, açılan yere yağ koyarak yumuşatın. Şeker ilave edip krem gibi oluncaya dek kanştırın. Yumurtaları birer birer yedirin, bademleri katın ve unla beraber yoğurarak hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, rendenin ince tarfıyna basırıp şekil verin ve tepsiye dizin. Orta hararetteki fınnda pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökün , üzerine döğülmüş şam fıstığı serpip servis yapın.
|
HURMACIK |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2244
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
250 gram tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
2,5 bardak un
Şerbeti için:
Yarım kilo tozşeker
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Tereyağı mikserle köpük durumuna gelinceye kadar çırpılır. Sonra sırasıyla şeker, yumurta, yoğurt, kabartma tozu konularak tekrar mikserle çırpılır. Daha sonra yavaş yavaş un konularak pohaça hamuru gibi yoğurulur ve elde irice bir köfte şekli verilerek hafifçe yağlanmış tepsiye konur. Üzerine rendenin tersi bastırılarak şekil verilir ve 180 derecede 45-50 dakika kadar pişirilir. Öte yandan şeker ve su kaynatılarak 10-15 dakika şerbet hazırlanır. Fırından çıkarılan tatlı soğuduktan sonra şerber sıcak olarak dökülür. (Hamur soğuk, şerbet sıcak olacak)
ML® Hurmacık için tıklayın
|
|
HURMACIK Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
|
|