Kısa URL: https://ml.md/lc143580
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
700 defa indirildi / yazdırıldı
10-12 adet hurma (ılık suda ıslatılmış)
2 paket kavrulmuş bisküvi
Yarım portakalın kabuğunun rendesi
Yarım su bardağı damla çikolata
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet muz
Çikolata sosu için:
2 paket bitter çikolata (Yaklaşık 150 gram)
1 paket krema
Süslemek için:
Hindistancevizi
Kakao
Antepfıstığı
Bisküvileri robottan geçirin ve geniş bir kaba alın. İçine küçük küçük doğradığınız hurmaları ve muzları ekleyin. Portakal kabuğu rendesini de bu karışıma ilave edin. Damla çikolatayı, erittiğiniz tereyağını ve iri dövülmüş cevizi de ekleyin. Tüm karışımı iyice yoğurun. Ardından hamurdan küçük parçalar koparın ve ceviz büyüklüğünde toplar elde edin.
Ayrı bir yerde kremayı hafif ılıtın, içine çikolataları koyun ve 5 dakika eder çikolatanın erimesini bekleyin. Son olarak hurmalı topları önce çikolata sosuna ardından Hindistan cevizi, kakao ya da Antep fıstığına bulayın.
6-7 adet hurma
3 adet günkurusu kayısı
1 adet küçük boy muz
1,5 çay bardağı yulaf kepeği
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık (isteğe göre ceviz veya badem)
1 tatlı kaşığı kakao
20 gram şekersiz çikolata (eritilmiş)
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı tarçın
Hurmaları ve kayısıları sıcak suda 10 dakika bekletin. Yumuşadıktan sonra blendera alın ve püre haline getirin.
Püre haline gelen hurma ve kayısıya muzu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Homojen bir kıvam elde edin.
Karışıma yulaf kepeği, kakao, tarçın ve dövülmüş fındığı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak yoğun bir kıvam oluşturun.
Eritilmiş şekersiz çikolatayı ve sütü ekleyip karıştırın. Karışımın elde yuvarlanabilir bir kıvamda olmasına dikkat edin. Gerekirse bir miktar daha yulaf kepeği veya süt ekleyin.
Karışımdan küçük parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak top şekli verin. İsteğe göre hindistan cevizi, kakao ya da dövülmüş fındığa bulayabilirsiniz.
Hazırladığınız topları buzdolabına koyarak en az 1 saat dinlendirin.