| 
 
 
 | 
Hurmalı Dondurma | 
  | 
kontak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2009 
Mesajlar: 48 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90492 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2013 
2,132 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı un
 
4 çorba kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış hurma
 
 
Un, şeker ve tereyağına sütü ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın, içine hurmayı ekleyip mikserden geçirin, vanilyayı ilave edin. Soğuyunca buzluğa koyun.
 
 
Not: Hurmalı dondurmayı servis yaparken üzerine tarçın ve irice kıyılmış ceviz serperseniz lezzetinin arttığını göreceksiniz. Hurma yerine farklı meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 19.08.2019
  
 | 
Hurmalı Dondurma | 
  | 
pinpon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143446 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019 
958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
5 çorba kaşığı salep
 
300 gram hurma
 
 
Geniş bir tencerenin içine 1 litre sütü koyun. Sütün içine 5 yemek kaşığı salebi ilave ederek kaynatmaya başlayın.
 
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın ve sütün içine karıştırın. Karışımınız yoğun bir kıvama gelince altını kapatın.
 
Kaselere boşaltarak soğumasını bekleyin. Ardından derin dondurucuda dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
Hurmalı Dondurma | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163333 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2022 
358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı süt
 
5 tatlı kaşığı saf salep (katkısız)
 
8-10 adet hurma
 
 
Hurmaları yıkayın, dondurma yapımına başlamadan 2-3 saat önce bir kâsede üzerlerini öretecek miktarda ılık su ile ıslatın.
 
Mandıradan ya da marketten aldığınız çiftlik sütünü kaynatıp soğutun.
 
Salebi küçük bir kâseye koyun, soğuttuğunuz sütten bir miktar üzerine döküp, tahta bir kaşıkla karıştırarak salebi pütürsüz bir kıvama getirin ve karıştırarak tenceredeki süte katın. Ocağı orta ısıda açıp, devamlı karıştırarak pişirin (süt katı bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar).
 
Süt iyice katılaşınca tencereyi ateşten alın ve 5-10 dakika kadar sürekli karıştırın.
 
Suda yumuşamış hurmaları çekirdeklerinden ayırıp küçük küp şeklinde doğrayın. Her kâseye iki adet hurma düşecek şekilde, hurmaları kâselerin içine koyun. Üzerine hazırladığınız dondurmayı dökün, soğutun, buzdolabında dinlendirin, servis etmeden 3-4 saat önce buzluğa koyup dondurun ve servis edin.
 
 
Not: Dondurmaya asıl tadı salep verdiği için, arzu ederseniz buzlukta bekletmeden hafif yumuşamış dondurma kıvamında da servis edebilirsiniz. Bu dondurmaya kesinlikle şeker konmaz!
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |