Kısa URL: https://ml.md/lc96048
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2014
1,615 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
8 çorba kaşığı irmik
15 adet hurma
1 paket vanilya
Hurma ve vanilya dışındakiler tencereye konur. Orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan öce ince doğranmış hurma ve vanilya katılır. Kaselere pay edilir. Soğuk olarak servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc164749
Gönderme Tarihi: 09.May.2022
325 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
50 gram tereyağı ve az zeytinyağı
10-15 adet hurma
Ceviz veya dolmalık fıstık
Yağlar tencere koyulur, ceviz ilave edilip 2-3 dakika kavrulur. Ardından irmik dökülüp kavurmaya devam edilir. Rengi dönünce ufak ufak doğranmış hurmalar eklenir. İstenilen rengi alıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Bu arada şeker ve süt bir tencereye koyulup ısıtılır. Şekerli süt, kavrulan irmiklerin üzerine dökülür ve kısık ateşe alınır. Suyunu tamamen çektikten sonra altı kapatılıp havlu kağıt koyup demlenmesi beklenir.