Kısa URL: https://ml.md/lc145128
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2019
853 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram hurma
2 su bardağı sıcak su
1,5 çay kaşığı karbonat
150 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Sosu için:
1 su bardağı krema
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
Sıcak suda beklettiğiniz hurmaların çekirdeklerini çıkarıp kaynatın.
Hurmalar yumuşayınca içine karbonatı ekleyip 5 dakika dinlendirin.
Yumuşayan robottan geçirip püre haline getirin.
Diğer yandan şeker ile çırptığınız tereyağına yumurtaları ve hurma püresini ekleyin.
Karışıma unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın.
Yağladığınız fırın tepsisine alıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Şekeri sos tenceresinde karamelize edin. İçine kremayı ekleyip altını kısın.
Tereyağını da azar azar ekleyip çırpın.
Sos kıvamına gelince altını kapatın.
Ilınan kekin dilimleyip tabaklara bölüştürün. Üzerine sosu gezdirin.
Dondurma ya da kaymakla servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc171359
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2023
368 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram hurma
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 adet portakalın kabukları
Sos için:
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı krema
Yarım su bardağı toz şeker
Hurmaları sıcak suda bekletin. İnce kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarın. Akabinde hurmaları ezin.
Üzerine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını koyun karıştırın. Sıvı yağı, toz şekeri, unu ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip yoğurmaya devam edin.
Ardından içine kabartma tozu, yumurtayı ekleyin. iyice karıştırdıktan sonra bir kez mikserden geçirin.
Bir kasenin içinde toz şeker, kremayı, tereyağını ve kakaoyu karıştırın. Kek kalıbına hazırladığınız hamur karışımını koyup 200 derece ısıtılmış fırına koyun.
Piştikten sonra dilimlere ayırıp üzerine sosunu dökün.