|
|
HURMALI KOLAY PASTA |
|
Kadri Heper
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2007
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc23043
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2008
2,284 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
250 gr. hurma
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 bardak portakal kabuğu şekerlemesi
2 adet limon
8 dilim pandispanya
Üstü için:
1,5 su bardağı pudra şekeri
10 adet hurma
1 adet limon
Yapılışı:
Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp, ince ince kıyın. Ceviz içini, portakal kabuğu şekerlemesini kıyın. Limon kabuğu rendesini de katıp, güzelce karıştırın. Üzerine 1/2 kaşık limon suyunu ve toz şekerini dökün. Çok kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Bir dilim pandispanyanın üzerine hurmalı karışımın 1/7'sini yayın. Üzerine 2. dilim pandispanyayı koyun. Bu şekilde bitirin. Pudra şekerine 1 adet limon suyunu azar azar katın. Üzerini süsleyin. 10'ar adet hurmaları dizin.
|
|
HURMALI KOLAY PASTA Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|