|
Hurmalı Kurabiye |
|
Uyvar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64371
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2011
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
20 adet hurma
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış hurma, un ilave edip kek karışımından daha koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Küçük muffin kalıplarına karışımdan ikişer çorba kaşığı koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.09.2021
|
Hurmalı Kurabiye |
|
müthiş lezzetler
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc117857
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2016
1,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meryem Özten
1 su bardağı irmik
½ su bardağı eritilip soğumuş tereyağı
½ su bardağı un
1/3 su bardağı sıcak su
Pudra şekeri (üzeri için)
Tahta kurabiye kalıbı
İçi için:
2 su bardağı kıyılmış hurma
½ su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı dolu dolu tarçın
2 çorba kaşığı gülsuyu
Hamur için derin bir kasede irmik, tereyağı, un ve suyu iyice yoğuralım. Hamur 1 saat dinlensin. Diğer taraftan içi için hurma, toz şeker, tarçın ve gül suyunu karıştırıp bir kenara alalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Bir parçayı içli köfte acar gibi açın. İçine hurmalı malzemeyi koyun. Tahta mamul kalıbına elinizle güzelce yerleştirin. Kalıbı ters çevirin, kurabiyeyi alın. Hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu şekilde de 1 saat tepsi de dinlendirin. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpin.
|
Hurmalı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160210
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamur için:
2 su bardağı un
1 çay bardağı toz antepfıstığı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurtanın akı
125 gram oda sıcaklığında margarin
Harç için:
1 adet küp doğranmış portakal kabuğu
250 gram kıyılmış hurma
1 kahve fincanı file antepfıstığı
Unu havuz şeklinde açın. Unun üzerine antepfıstığı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ekleyin. Havuzun ortasına yumurta ve küp doğranmış margarin ilave edin. Kenarlardaki unlu karışımdan azar azar ortaya alarak yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Harç için hurma, file antepfıstığı ve portakal kabuğunu harmanlayın. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparın. Ortalarına harçtan pay edip, elinizde yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin.
|
|