Kısa URL: https://ml.md/lc125892
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2017
810 defa indirildi / yazdırıldı
15 adet hurma
4 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Önce hurmaların çekirdekleri çıkarılır ve küçük küçük doğranır. Tencereye süt, şeker ve un konur. Devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan önce hurmalar ve vanilya ilave edilir. Servis kaselerine konur. (hurma tatlı olduğu için şeker miktarı az tutulmuştur)
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 14.04.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc164750
Gönderme Tarihi: 09.May.2022
180 defa indirildi / yazdırıldı
20 hurma
1 litre süt
2.5 yemek kaşığı un
2.5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
İri kıyılmış ceviz içi
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Üzerlerine 4-5 yemek kaşığı kadar su ilave edip, püre kıvamına gelinceye kadar rondodan geçirin. Süt, un, nişasta ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvam almaya başladığında ise vanilya ve hurma püresini ilave edin. Karıştırıp bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Hurmalı muhallebiyi servis kuplarına paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun. Birkaç saat buzdolabında dinlendirin, iri kıyılmış ceviz içini üzerine serpip servis yapın.