Kısa URL: https://ml.md/lc118307
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2016
1,852 defa indirildi / yazdırıldı
Cansu Çelikkran
4 adet orta boy patates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
500 gram kuşbaşı dana eti
1 orta boy soğan
1 adet kapya biber
1 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
2 tane domates
100 gram rendelenmiş kaşar
Patateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz. Tencereye alıyoruz üzerine kekik, pul biber, tuz ve rendelenmiş sarımsaklarımızı koyuyoruz. Üzerini iki parmak geçecek şekilde su koyuyoruz haşlamaya bırakıyoruz. Kuş başı etlerimizi ayrı bir tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Üzerine küp küp doğradığımız soğanı ekleyip soteliyoruz. Kapya biber ve sivri biberi de ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Son olarak küp küp doğranmış domatesleri ve tuzumuzu ilave edip biraz daha soteleyip altını kapatıyoruz. Bu arada haşlanmış olan patateslerimizi süzüyoruz. Yoğurma kabına alıp püre haline getirdikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp küçük kaseler yapıp uygun bir borcama diziyoruz. Önceden soteleyip hazırladığımız etlerimizi patates kaselerinin içine pay ediyoruz. Rendeledigimiz kaşarı üzerlerine serpiştiriyoruz. Önceden 170 derece ısıttığımız fırında kaşarları eriyene kadar pişiriyoruz.
Domates 4 Adet
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Su 3 Su Bardağı
Dana Kuşbaşı 600 Gram
Kültür Mantarı 1 Kilogram
Sivri Biber 5 Adet
Patates 1 Kilogram
Soğan 1 Adet
Limon 1 Adet
Domates Salcası 1.5 Yemek Kaşığı
İnek Sütü 3 Su Bardağı
Mantarları 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletin. Dörde bölüp susuz olarak ocağı koyun. Suyunu çekene kadar bekletin.
Kızgın yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı et ile mantarı ilave edip kavurun. Suda erittiğiniz salçayı ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Pişince fırın tepsisine boşaltıp üzerine domates ve biberleri kuşbaşı doğrayın; COOK Alüminyum Folyo ile kapatıp 60 derecede yarım saat bekletin.
Haşlanmış patatesleri soyduktan sonra mikserden geçirip süt ile bir miktar tuz ve karabiber ilave ederek püre haline getirin.
Püreyi tabaklara aldıktan sonra üzerine, Hürrem Sultan’ı ilave ederek sıcak servis yapın.