|
İç Pilav |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100403
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2014
1,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
125 Gr Karaciğer
3 Adet Kuru Soğan
2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
2 Su bardağı Pirinç
3 Su bardağı Sıcak Su
1 Çay kaşığı Tarçın
3 Çorba Kaşığı margarin
1 Tatlı kaşığı Yenibahar
Karabiber
Tuz
Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayın. Ilık suya koyup bekletin. Ciğerin zarını soyup küçük küpler halinde doğrayın, bir kenarda bekletin. Soğanları incecik kıyın, dolmalık fıstıkla beraber kalın tabanlı yayvan bir tencereye koyun. Biraz tuzla birlikte altın sarısı renk alana kadar magarinimiz ile kavurun. Ciğeri ilave edin, rengi değişip hafifçe kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Bunun üzerine suyu süzülüp iyice yıkanmış pirinç ilave edin. 3-4 dakika pirinç şeffaflaşıncaya kadar kavurduktan sonra 3 su bardağı sıcak suyu ve baharatı ekleyin. Kuşüzümünün suyunu süzüp pilavın üstüne serpeleyin. Tadına tuzuna bakıp kapağını örtün. Kaynayıncaya kadar harlı, kaynadıktan sonra ise ateşi iyice kısarak, pilav suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin. 15-20 dakika kapağını hafif aralık bırakarak demlendirin. Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırıp servis yapın.
|
İç Pilavı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95888
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2014
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
½ su bardağı sıvı yağ
1 fincan dolmalık fıstık
1 fincan kuş üzümü
2 adet soğan
150 g kuzu ciğeri
4 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber, yenibahar
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Pirinçleri kuralına uygun şekilde ıslatınız.
Kuş üzümü ve fıstıkları 10 dk ılık suda bekletiniz.
Ciğeri temizleyerek çok küçük parçalar halinde doğrayınız.
Soğanları küp şekilde doğrayarak süzdürdüğünüz fıstıklarla birlikte yağın yarısında yağda kavurun.
Fıstıklar sarardığında ciğeri ekleyerek soteleyiniz.
Kalan yağla yıkanmış pirinci kavurunuz.
Süzdürülen kuş üzümünü ciğerli harcı baharatları ve yeşillikleri ekleyerek üzerine kaynar et suyunu koyunuz.
Pilavı pişirin ve demlendirin.
Servise çıkmadan maydanoz dereotu ve chery domates ile süsleyiniz.
Not: Ciğeri kokmaması için çok iyi temizlemelisiniz. Fıstık, lezzetini yağla birlikte kavrulduğunda açığa çıkarmaktadır. Değişik baharatlar ekleyerek değişik tatlar yaratabilirsiniz. Sıcak tabakla yemek servisi yemeğin lezzetini ortaya çıkarmaktadır.
|
İç Pilav |
|
gülüver
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2014
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94873
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2014
1,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram pirinç
100 gram margarin
40 gram çam fıstığı
50 gram soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 bardak et suyu
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
40 gram kuş üzümü
1 demet dereotu
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
Bu arada soğanı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip, bekletin. Dereotunu ince kıyın.
Kuş üzümleri şişince ki bu yaklaşık 15 dakika sürer süzüp, bir kenarda saklayın.
Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup, üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.
İlk olarak iç pilavın harcını hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede yağın dörtte birini orta ateşte eritin. Yağ kızınca fıstığı ilave edin. Bir kevgirle birkaç kez karıştırıp, birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak, öldürün. Soğan pembeleşip fıstık sararmaya başlayınca kuzu ciğerini katın. 3-4 dakika, yine sık sık karıştırarak, pişirin. Et suyu, kalan 2 tatlı kaşığı tuz, biber, yenibahar ve kuşüzümünü koyun. Tenceredeki malzemeyi bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden alın.
Orta boy bir tencerede kalan 75 gram yağı, harlı ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, suyu iyice süzülmüş pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Küçük tenceredeki malzemeyi ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Ateşi iyice kısın. Pirinci 18 20 dakika, suyunu iyice çekinceye kaçlar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, iç pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. İç pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.
Demlenme aşamasında sonra dereotu ile karıştırıp servis edebilirsiniz
|
İç Pilav |
|
fadıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2013
Mesajlar: 38 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc93560
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2013
1,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
200 gram ciğer
3 su bardağı su
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
3 çorba kaşığı kuş üzümü
Yenibahar, tarçın ve şeker
Tencerede tereyağını eritip üzerine çok ince rendelenmiş soğanı ekleyip kavurun. Yağın rengi sarıya dönünce içine pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçler de kavrulunca içine kuş üzümünü, tarçını ve yenibaharı ekleyin. Üzerine gelecek kadar da suyunu verin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Ayrı bir kabın içinde 1 çorba kaşığı ciğeri dolmalık fıstıkla kavurun. 5 dakika sonra içine çok ince kıyılmış dereotlarını ekleyip pilavın içine ilave ederek harmanlayın. 5 dakika kadar demlendirip sıcak olarak ikram edin.
|
İç Pilav |
|
demet ünal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc93493
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2013
2,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı margarin
2 adet küçük boy soğan
Birer tutam tarçın,
yenibahar, karabiber
5-6 dal dereotu
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurun. Kuşüzümünü sıcak suya koyup, yarım saat bekletin. Margarini bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Pirinci ekleyip beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, kuşüzümü, tarçın, yenibahar, karabiber, dolmalık fıstık ve tuz ekleyin. Birkaç dakika hızlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp, kıyılmış dereotu ilave edin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10 dakika demlendirip servis yapın.
|
İÇ PİLAV |
|
gıres
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87674
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
1,706 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu
Yarım adet kuzu ciğeri
4 kaşık yağ
2 baş soğan
Baharat
Dereotu
Tuz
2'şer kaşık fıstık, üzüm
Bir kap içinde bir kaşık yağda ince kıyılmış soğan ve küçük kesilmiş ciğer kavrulur. Kabuğu, çekirdeği çıkmış domates veya bir kasık sulu salça, 4 bardak su ilave edilerek ciğere katılır. Tuzlu suya katılır, pilav suyunu çektikten sonra üzerine yağ dökülür yarım saat sonra karıştırılır, kıyılmış dereoto kunur. Pilav suyunu çekerken kızarmış fıstık, üzüm konur.
|
İÇ PİLAV |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc85705
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2013
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı pirinç (500 gram)
1 kahve fincanı çamfıstığı
1 kahve fincanı kuş üzümü
200 gram kuzu ciğeri
4 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 küçük soğan, ince kıyılmış
4,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa su)
1/2 kahve kaşığı karabiber
1/2 kahve kaşığı yenibahar
1 bağ kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1) Pirinci ıslatınız. Sonra yıkayınız ve süzgece çıkarıp bir kenara ayırınız.
2) Fıstık ve üzümü temizleyip 20 dakika suda ıslayıp ayrı ayrı süzdürünüz. Ciğeri küçük zar gibi doğrayınız.
İçinin yapılışı:
1) Küçük bir tencereye yağın 1 kaşığını koyup kızdırınız, fıstığı ilâve edip bir kere karıştırarak soğanı ilâve ediniz. Fıstık hafif sararıncaya kadar 2-3 dakika kavurup, ciğeri ilâve ediniz.
2) 2-3 dakika daha kavurup et suyunu ve baharatını, tuzu ve üzümünü ilâve ederek 1 dakika kaynatıp bir kenara ayırınız.
Pilavın pişirilişi:
1) Bir tencereye kalan yağı koyup kızdırınız. Pirinci ilâve ederek 3-4 dakika karıştırarak kavurup ciğerli harcı üzerine dökünüz.
2) Kuvvetli ateşte 2 dakika kaynatınız ve bir kere karıştırıp kapağını kapatarak ağır ateşte veya fırında 17 dakika pişirip ateşten alınız.
3) 15 dakika demlendirip dereotunu serperek karıştırınız ve servis yapınız.
|
İç Pilav |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73142
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2012
2,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1/2 kg pirinç
150 gr kuzu ciğeri
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
1 çorba kaşığı dolusu çamfıstığı
1 çorba kaşığı dolusu kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolusu yenibahar
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 çay kaşığı dolusu karabiber
1 çay kaşığı dolusu tozşeker
750 gr kadar su ya da et suyu
150 gr margarin
Tuz
Pirinçleri ayıklayıp, 1 çorba kaşığı tuz ve el dayanabilecek kadar sıcak su olan bir kapta ıslatalım.
Tavla zarı büyüklüğünde kestiğimiz ciğerleri, 50 gram margarin yağında kavurup, yeterince tuz ve karabiber ilave ederek, ocaktan indirelim. Kuş üzümlerinin saplarını ayıkladıktan sonra, bir kase sıcak suyun içinde ıslatalım.
Tencereye kalan margarini ve çamfıstıklarını koyup, fıstıklar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Hemen peşinden ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Berrak su çıkana kadar yıkadığımız pirinçleri de tencereye ilave edip, iyice kavuralım.
Salçayı da katıp, 2-3 sefer daha karıştırdıktan sonra, kuş üzümlerini, baharatları, yeterince tuzu, ve kavurduğumuz ciğerleri de ekleyip, son bir kere daha karıştıralım.
Sonra, üst seviyesini yarım parmak geçecek kadar sıcak suyu ilave edip, pirinçleri kaşığın tersi ile düzeltelim.
Tencerede ki su kaynayıncaya kadar hızlı ateşte, kaynadıktan sonra, kısıkateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Ocağın altını söndürüp, ince ince kıydığımız dereotlarını serptikten sonra, en az 20 dakika demlendirelim.
İyice harmanlayarak, sıcak sıcak servis yapalım.
|
İç Pilav |
|
bi'tanem
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2011
Mesajlar: 27 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc70203
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2011
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kasesi baldo pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık pirinç
100 gr kuzu ciğeri
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı bezelye
1 tutam dereotu
1'er çay kaşığı karabiber yeni bahar
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Yeteri kadar su ve tuz
Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz. Yıkayıp, süzüyoruz. Diğer tarafta tencereye çiçek yağı koyuyoruz. İçerisine dolmalık fıstık ilave ediyoruz, kısık ateşte kavuruyoruz. Kuzu ciğerini zar şeklinde doğruyoruz. Ciğeri ve soğanı tencereye alıyoruz, kavuruyoruz. Kuş üzümünü yıkayıp harcın üzerine döküyoruz. Karıştırıp pilavımıza yetecek kadar-su ilave ediyoruz. Ayrı bir tencereye çiçek yağı koyup pirinçleri kavuruyoruz. Tuzunu, şekerini ilave ediyoruz. Diğer tarafta kaynamakta olan harcı pilavın üzerine döküyoruz. Su az gelirse sıcak suyla kıvamını ayarlıyoruz kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Pişince dinlendiriyoruz. İçerisine ince doğranmış dere otu, karabiber, yeni bahar, bezelye ilave edip karıştırıyoruz. Pilavımızı servise hazır hale getiriyoruz.
|
İç Pilav |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc69935
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2011
2,236 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
100 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı yenibaha
1 çay kaşığı tarçın
Bir tutam tuz
1 demet dereotu
Pirinci ılık su ile ıslatın, iyice yıkayıp süzün. Margarinin yarısı ile çok ince doğranmış soğanı 2 dakika kavurun. Fıstık ve minik küpler halinde doğranmış ciğerleri atıp, 5 dakika daha kavurun. Kuşüzümü, yenibahar, tarçın ve bir tutam tuz ekleyin. Et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Ayrı bir tencerede kalan margarini eritip, pirinçle 15 dakika kavurun. Soğanlı harcı ekleyin. 10 veya 15 dakika kısık ateşte pişirin (pirinçler suyunu çekene kadar). 30 dakika dinlenmeye bırakın. Karıştırıp, kıyılmış dereotu ile süsleyin.
|
İç Pilav |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64752
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
2,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gram ciğer
1 adet soğan
1 demet maydanoz ve dereotu
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağı
Yenibahar
Tarçın
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Dolmalık fıstığı ve soğanı tereyağında kavurun. Yıkanmış pirinci ve toz şekeri ekleyip beş dakika pişirin. Baharatları, suda bekletilmiş kuş üzümünü ve suyunu ilave edip 20 dakika pişirin. Küçük doğranmış ciğeri, bir çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın. 10 dakika demlendirin.
|
İç Pilav |
|
letafet arbaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc63942
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2011
1,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 ADET SOĞAN
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ÇAY BARDAĞI KÜŞ ÜZÜMÜ
3 ÇORBA KAŞIĞI DOLMA FISTIĞI
3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
1 DEMET DEREOTU
50 GR. CİĞER
YENİBAHAR TARÇIN TUZ KARABİBER
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
2,5 SU BARDAĞI SICAK SU
Pilav tenceresine tereyağı koyup soğanı ince kıyıp kavurun üzerine dolma fıstığını kuş üzümü koyup pirinci elleyip hepsini 5 dakika kavurmaya devam edin yenibahar tarçın tuz karabiber ve suyunu koyup kapağını kapatın 20 dakika kısık ateşte pişirin bir tavada ciğerleri az zeytinyağında pişirin içine kıyılmış dereotu ekleyip demlenmiş pilava ekleyin karıştırıp servis yapın
|
İÇ PİLAV |
|
yeşeren dallar
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc61894
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram pirinç (2 su bardağı tepeleme)
125 gram tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
1 adet küçük soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı çam fıstığı
100 gram kuzu ciğeri (ufak kuşbaşı doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 adet iri domates
800 gram et suyu (kaynar)
tuz
Pirinci ayıklayarak küçük bir tencereye koyunuz. Üç çorba kaşığı tuz ilâve ederek, pirinçlerin üzerinden 4-5 parmak yüksekliğe kadar tencereye sıcak su doldurunuz. Karıştırarak bekletiniz. Bekleme müddetinden sonra birkaç sefer yıkayarak süzünüz.
Ateş üzerine tencere oturtarak, yağ koyunuz. Biraz kızınca çam fıstığı atınız. İnce kıydığınız soğanı da birlikte kavururken üzerine ciğeri ilâve ederek üç dakika kadar kavurunuz. Kuş üzümü, karabiber, tuz, et suyu ve kabuğu soyularak rendelenmiş domatesleri de koyarak, bir kere karıştırınız ve ateşten İndiriniz.
Ateşe, başka bir tencereye yağ koyarak kızdırınız. Üzerine önce hazırlanan pirinci koyup, 4-5 dakika karıştıra karıştıra kavurunuz. Üzerine daha önce hazırladığınız içleri kaynar olarak ilâve ediniz. Bir dakika ocak üzerinde kaynatıp karıştırdıktan sonra ağzını kapatarak onbeş dakika kadar pişiriniz. Ateşten indirdiğiniz pilâvı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapınız.
|
İç Pilav |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60996
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2011
2,193 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr (2+1/2 su bardağı) pirinç
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
1 küçük soğan (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı kuş üzümü (temizlenip 20 dakika suda bekletilmiş)
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık (temizlenip 20 dakika suda bekletilmiş)
200 gr kuzu ciğeri (küp biçiminde kıyılmış)
4+1/2 su bardağı tavuk suyu yada et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
1/2 kahve kaşığı yenibahar
4 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
Pirinci ayıkladıktan sonra bir tencereye koyup, üstünü 4 parmak aşacak kadar su ekleyiniz. İçine bir çorba kaşığı tuz ekleyip karıştırdıktan sonra, 2 saat suyun içinde bekletiniz.
Sonra pirinci yıkayıp kevgirde suyunu süzerek bir kenara bırakınız.
Küçük bir tencerede bir kaşık tereyağı eritip kızdırınız. Fıstığı ekleyip bir kez karıştırdıktan sonra, soğanı katınız. Fıstık hafifçe sararana kadar kavurup, ciğeri ekleyiniz. 2-3 dakika daha kavurup et suyunu, tuzu, karabiberi, yenibaharı ve kuş üzümünü koyarak 1 dakika daha kaynatınız.
Kalan yağı bir tencereye koyup kızdırınız. Kevgirde bekleyen pirinci tencereye koyup 3-4 dakika karıştırarak kavurunuz. Hazırladığınız ciğerli harcı üstüne döküp harlı ateşte 2 dakika kaynatınız. Kaynayınca bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapattıktan sonra, ağır ateşte 17-18 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp 15 dakika demlendirdikten sonra, dereotunu serpip servis ediniz.
|
İç Pilav |
|
ölçü
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54196
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010
2,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
1 kuzu ciğeri
2 bardak pirinç
3 bardak et suyu
6 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
Yarım çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yenibahar
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın. Soğanı soyup doğrayın, içinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğerini ilave ederek, az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilavda kullanmak üzere bir tarafa bırakın. Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetli ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun. Sonra da pirinçlere, sırasıyla karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış kuş üzümü, tuz ve tozşeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta ateşte pişirin. Suyunu çekince kıyılmış dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağla birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın.
|
İç Pilav |
|
yasemin&mükremin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc48989
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2010
2,390 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 bardak pirinç
3 bardak su
150 gr yağ
1 baş soğan
100 gr dolma fıstığı
kuş üzümü
200 gr. küçük doğranmış ciğer
tuz
karabiber
tarçın
şeker
Yapılışı
2 bardak pirinç kaynar suda 15 dakika demlenir. Soğan ince ince kıyılıp tencerede yağ ile kavrulur. Dolma fıstıklar soğanlara ilave edilir. İnce doğranmış ciğerlerle birlikte iyice kavrulur. Tuz ve iki çorba kaşığı toz şeker ilavesi ile malzemeler pembeleşinceye kadar kavrulur. Suda ıslatılmış kuş üzümü ve su ilave edilir. Su kaynayınca içine pirinçler atılır. Suyunu çekince altı kapatılır. Biraz dinlendikten sonra karabiber ve tarçın serpilerek demlendirilir.
|
İÇ PİLAV |
|
emek
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc37799
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2009
2,105 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. pirinç
2 Soğan
350 gr. tereyağı
1 Demet dereotu
50 gr. Kuşüzümü
1/2 çay kaşığı baharat
50 gr. çam fıstığı
1/2 Çay kaşığı karabiber
Hindi Ciğeri
6 Bardak Hindi suyu
Tuz
Pirinci ayıklayınız; iyice yıkayınız ve kurulayımz, bir tencerede tereyağını eritiniz içine çok ince çentilrriiş soğanlarını ilâve ediniz.
Ayıklanmış ve yıkanmış fıstıkları da ilâve ediniz.
Pembeleşinceye kadar kavurunuz, ince doğranmış Hindi ciğerini ilâve ediniz.
Yıkanmış kurulanmış kuş üzümünü de ilâve ediniz.
Süzülmüş hindi suyunu ilâve ederek beraberce kaynatınız.
İçine Pirinçleri ve tuz ilâve ediniz.
Bir taşım kaynayınca ateşi kısınız, hafif ateş üzerinde suyunu çektiriniz.
Piştikten sonra ateşten indiriniz bir kaç dakika kendisini çekmesi için bekletinz.
İçine yenibahar ve diğer baharatı koyunuz.
Ayıklanmış ince doğranmış tereotu ilâve ediniz.
Pilavı kaşıkla alt üst ediniz servis tabağına bir kalıpla çevirerek yerleştiriniz.
|
İÇ PİLAV |
|
gülengül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc34693
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2009
2,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram pirinç (2 bardak)
750 gram su, ya da et suyu (3 bardak)
160 gram sadeyağı ya da margarin (8 çorba kaşığı)
75 gram soğan (1 orta)
150 gram domates (1 orta), ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz damates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/4 kuzu ciğeri, ya da 2 koyun böbreği
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı siyah üzüm
1 demet dereotu
Tuz, karabiber, tarçın ve yenibahar
1 İçinde, kızdırılmış 2 silme çorba kaşığı margarin, ya da sadeyağ olan tavaya, üstünün zarı soyulmuş ve tavla zarı biçiminde küçük doğranmış bir çeyrek kuzu ciğeri, ya da koyun böbreği yahut hindi, tavuk ciğeri ve katısı ilâve ederek, ciğerler az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle sote etmeli ve ateşten alarak, pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakmalıdır.
2 Sonra bir tencereye; 8 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin, 1 çorba kaşığı çam fıstığı ve küçük doğranmış 1 orta baş soğan koyarak, soğanlar az pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra bunlara; ayıklanmış, üstüne 6 bardak sıcakça su ilâve ederek, soğu-yuncaya kadar suda yatırılmış, suyu dökülmüş, duru suyu akıncaya kadar 3-5 kez yıkanmış ve iyice süzülmüş 2 tepeleme bardak pirinç ilâve ederek, kuvvetlice ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurmalı, sonra da pirinçlere, sırasiyle birer kahve kaşığı karabiber, tarçın, bahar, 3 bardak su ya da et suyu, 2 çorba kaşığı sapları ayıklanmış siyah üzüm, 1 silme çorba kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, soyulmuş ve küçük doğranmış 1 domates, ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere pişirmelidir.
3 Suyunu çekince buna; kıyılmış 1 demet dereotu ile, sote edilmiş ciğerleri yağı ile birlikte ve sıcak olarak katmalı ve küçük ateşte yarım saat demlendirmeli ve iyice bir karıştırdıktan sonra servis yapmalıdır.
|
İç Pİlav |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30732
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2008
2,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
2 bardak pirinç
200 gr. kuzu ciğeri
3 bardak et suyu
1 soğan
katıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1/4 tatlı kaşığı yenibahar
2'şer yemek kaşığı dolmalık fıstık ve kuş üzümü
tuz.
Bir kaşık yağı kızdırıp, fıstığı ve küçük doğranmış soğanı bir kaç kez çevirin. Küçük küp küp doğranmış ciğeri ekleyip pişirin. Et suyu, baharatlar, tuz ve üzümünü ekleyerek bir taşım kaynatın. 2 kaşık yağı kızdırıp, yıkanmış pirinci kavurun. Üzerine ciğeri ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çektirin. Üzerine bir bez kapatarak demlendirin.
|
İç Pilav |
|
Kudret
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc25662
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2008
2,161 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
150 gr tavuk ciğeri
1 adet ufak kuru soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardaüğı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
Sıvıyağda kuş üzümü ve fıstık kavrulur. Üzerine ince kıyılmış soğan eklenir, yumuşayana kadar çevrilir. Daha sonra ince doğranmış ciğer, tuz ve karabiber katılır. Üzerine tereyağı eklenir. Eriyince suda bekletmeden yıkanmış pirinç ilave edilir. 5 dakika sonra et suyu katılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 15-20 dakilka pişirilir. Yarım saat dinlendirilir. Dikkatlice karıştırılır ve servise sunulur.
|
|