|
|
İç Pilav |
|
asya
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Asya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24954
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008
2,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bardak pirinç
1 bardak tereyağı (200 gram)
50 gram fıstık
Az kuş üzümü
2 adet soğan
Maydanoz
Tuz
Baharat
Pirinci ayıklayın. Bol suda yıkayın. Tuzlu ılık suda 1 saat ıslatıp süzdürün. Tencereye yağı koyun. Fıstıkları kızartın. Soğanı ufak ufak doğrayın. Fıstıklarla kavurun. Sararmca pirinci katın. Az daha kavurun ve üzümünü, baharatını, tuzunu koyup biraz karıştırın. 4 bardak kemik suyunu katıp az ateşte 20 dakika pişirin. 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.
|
İçli pilav |
|
siren-o
Aşçı
Kayıt: 11.06.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24540
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2008
3,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
Yarım kg. pilavlık pirinç
2 adet orta boy soğan
1 kuzu ciğeri
5 kaşık katı yağ
1 kahve kaşığı kuş üzümü
1 demet maydanoz
3 bardak su
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeterince tuz
YAPILIŞI:
Önceden ılık suya yatırılmış pirinçler, kevgirle süzülür. Soğuk suyla yıkanır. Tencereye yağ konur. İçine ince ince doğradığınız soğanlar atılır. Bir tahta kaşıkla karıştırarak soğanlar sarartılır. Suda erittiğimiz domates salçası ilave edilip, pişirilir. Kuzu ciğeri, nohut büyüklüğünde kesilip, soğan ve salçanın içine atılır, sote gibi pişirilir, sonra pirinç ilave edilip beş on dakika karıştırılıp kavrulur. Tuz ve biber atıldıktan sonra üç bardak suyumuzu ilave eder, tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte piştikten sonra, üstü kapalı olarak demlenmeye bırakılır. Pilavı bir öğünlük pişirmeye dikkat edelim. Sofraya getirirken büyükçe bir servis tabağına döküp, üstünü maydanozla süsleyin.
|
iç Pilav |
|
berzan47
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc24362
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2008
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
2 Su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 adet domates, ya da 1 çorba kaşığı salça
1/2 kuzu ciğeri
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı dolmalık üzüm
3,5 bardak su, et suyu ya da tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Bir tencereye yağ ve kabukları soyularak küçük küp biçiminde doğranmış domatesleri, ya da sulandırılmış salçayı koyup kaynatın. Başka bir tencereye koyduğunuz et, ya da tavuk suyunu da tuz ve karabiberini attıktan sonra kaynamaya bırakın.
Öte yanda ciğeri yıkayıp kuruladıktan sonra temizleyin ve küçük küpler biçiminde doğrayın- Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra 20 dakika kadar ıslatıp süzün.
Bir tavada 1 kaşık yağla fıstıkları kavurun, daha sonra ciğeri tavaya ekleyip, 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Ciğerler kavrulunca kaynamakta olan suyun içine atıp, dolmalık üzümleri ekleyin ve yeniden kaynamaya başlayınca domatesle yağı ilave edin. Tekrar kaynatıp pirinci ekledikten sonra şöyle bir karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika harlı ateşte, yarım saat kadar da hafif ateşte pişirin.
Pişirdiğiniz pilavı çok hafif ateş üzerinde yarım saat demlendirin, bir kez hafifçe karıştırdıktan sonra servis yapın.
|
İÇ PİLAV |
|
bahtışen
Aşçı
Kayıt: 06.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc23659
Gönderme Tarihi: 06.May.2008
2,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 bardak pirinç
3 bardak et suyu
200 gr tavuk ciğeri
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
1 soğan
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Ayıklanmış pirinci tuz da ilave ederek bir kaba koyulur. Üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edip soğumaya bırakılır. Pirinç soğuduktan sonra birkaç kez yıkayıp iyice süzülüp bir tarafa koyulur.
Bir küçük tencerede tereyağı ile fıstıklar hafif kavrulur. İnce doğranmış ciğer, soğanı katıp biraz kavrulur. Pirinç de ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Tuz, şeker, karabiber, üzüm ilave edip karıştırılır. 3 bardak et suyunu dökerek kısık ateşte pişirilir.
Ateşten indikten sonra kıyılmış dereotu ilave edilerek karıştırılıp servis yapılır.
ML® İç Pilav için tıklayın
|
İÇ PİLAV |
|
Kenan Manaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22906
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2008
2,601 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı çam fıstığı
100 gr. kuzu ciğeri (küçük kuşbaşı doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 büyük domates
3 su bardağı et suyu (veya su)
Tuz
Yapılışı:
Bir tencereye 1 kaşık tereyağını ve 1 kaşık zeytinyağını katıp ince kıydığınız soğanı ve çam fıstığını ilâve edin. Kısık ateşte bunları kavurun. Üzerine kuzu ciğerlerini katıp kavurun. Kuş üzümlerini, karabiberi, yeterince tuzu, 3 bardak et suyunu ve kabuğu soyulup rendelenmiş domatesi de tencereye katıp bir taşım kaynatın. Ayıklayıp yıkadığınız pirinci tencereye döküp, 1 kaşık tereyağını ilâve edin. Pirinçler suyunu çekinceye kadar pilavı kısık ateşte tutun. Pilavı 20 dakika kadar dinlendirin.
|
İÇ PİLAV |
|
peri-şen
Aşçı
Kayıt: 21.01.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc20826
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2008
2,976 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
1/2 kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yeni bahar
Ciğerin zarını çıkartıp, fındık büyüklüğünde doğrayarak tencereye koyunuz. İnce doğranmış soğan, fıstık, yağ ve tuz ilâve edip hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak 10 dakika pişiriniz. 3,5 su bardağı su katıp kaynayınca üzüm, şeker ve pirinci ilâve ediniz.
2-3 dakika orta hararetli ısıda, sonra ısısını azaltarak 20-25 dakika pişiriniz. Tarçın ve yeni bahar serpip, üzerine kâğıt kapatarak 10-15 dakika demlendiriniz. Karıştırıp servis tabağına muntazam boşaltınız.
|
İÇ PİLAV |
|
tamur
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc19775
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2007
3,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 bardak pirinç,
3,5 bardak su (et veya tavuk suyu),
2 domates veya 1 kaşık salça,
yarım kuzu ciğeri veya tavuk, hindi v.s. ciğeri,
tuz,
karabiber,
2 kaşık yağ,
50 gr. çam fıstığı,
50 gr. kuş üzümü.
Yapılışı:
1- Bir tencereye 2 kaşık yağı koyup içerisine kabuğu soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri koyup hafifçe öldürünüz.
2- 3,5 bardak et suyunu, tuzu, karabiberi koyup kaynatınız.
3- Bir kaşık yağı bir tencereye koyup içerisine ayıklanmış, yıkanmış ve kurulanmış fıstıkları atıp hafif kızartınız.
4- Fıstıklar kızarınca içerisine küçük küplere doğranmış ciğeri koyup bir iki defada bununla kavurup kaynamakta olan suyun içerisine koyup üzümleri de yıkayıp ilave ediniz.
5- Su bunlarla beraber kaynayınca ıslanmış pirinci atıp pilavı pişiriniz.
6- Demlendikten sonra servis tabağına boşaltıp servis yapınız.
NOT: Domates olmadığı zaman suya salça ilave edip yapabilirsiniz.
|
İç Pilav |
|
R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc18291
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2007
2,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Gazete
Malzemeler
1 kg pirinç
100 gr. çam fıstığı
150 gr kuzu ciğeri
4 baş soğan
50 gr. kuşüzümü
10 gr. yeni bahar
10 gr karabiber
20 gr tuz
250 gr tereyağı
50 gr badem içi (kabuksuz)
1 çay kaşığı toz tarçın,
su.
Bir tencerede 50 gr. tereyağı ile, çamfıstığı ve bademler pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilip, onlar da pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce doğranmış ciğerle, kuş üzümü ve baharatlar (yeni bahar, karabiber, tarçın) ilave edilerek 1 kg. su konur. Ayrı bir tencerede 200 gr. tereyağı ile pirinç kavrulur ve kavrulan bu pirinç diğer tencereye ilave edilir, 10 dakika kısık ateşte bekletilip servise sunulur.
|
İç Pilav |
|
yalın
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc16642
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2007
3,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çamfıstığı
yarım çorba kaşığı kuşüzümü
100 gr. tavuk ciğeri
sıvıyağ
tuz
3,5 su bardağı et suyu
Yağın yarısıyla, ıslatılmamış pirinç kavrulur. Diğer yarısıyla diğer tencerede önce çam fıstığı kavrulur, ardından, sırasıyla kuru soğan, yıkanmış kuş üzümü, tavuk ciğeri kavrulur, diğer tencerede kavrulan pirincin üzerine eklenir, et suyu katılır, kapağı kapatılır, orta kısık ateş arasında 17 dakika pişirilir, demlendirilir.
Not: Hindi ya da tavuk dolması yapımında kullanıldığı gibi, yufkaya sarılarak hazırlanır. Bu şekliyle de servise sunulabilir.
|
İç Pilav |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc11360
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
4,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
3 bardak su veya et suyu
7 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği
1 çorba kaşığı şam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
Tarçın
Yenibahar
Karabiber
Tuz
Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın. Soğanı soyup doğrayın. İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave ederek, az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın.
Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun.
Sonra da pirinçlere, sırasıyle karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış kuş üzümü, tuz, toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin.
Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağ ile birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın.
|
İç Pilav |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10653
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
3,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
2 bardak pilavlık pirinç,
3,5 subardağı su (et veya tavuk suyu da olabilir),
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin,
2 olgun domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası),
yarım kuzu ciğeri (veya herhangi bir kümes hayvanının ciğer ve katısı),
50 gr çamfıstığı,
50 gr kuşüzümü,
yeteri kadar tuz
karabiber.
Yapılışı:
Tencereye iki kaşık yağ ile kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domates konur, diriliği gidecek kadar pişirilir. Ciğerin zan soyulur, tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Pirinç ayıklanıp yıkanır ve suyu iyice süzülür. Başka bir tencereye 3,5 su bardağı et suyu ile karabiber ve tuz konup kaynatılır. Bir kaşık yağ ile ayıklanıp yıkanmış çamfıstığı tavaya konur ve ara vermeden karıştırılarak kavrulur. Fıstıklar pembeleşince, doğranmış ciğer katılır ve karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika kadar kavrulur. Ciğerin rengi dönmeye başlayınca, tavadaki malzeme yıkanmış ve süzülmüş kuşüzümleriyle birlikte kaynamakta olan et suyuna konur. Yeni konulan bu malzemeyle birlikte kaynamaya başlayınca, et suyuna domatesli yağ ilave edilir. Karışım tekrar kaynamaya başlayınca, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç atılır, bir-iki defa karıştırılarak tencerenin kapağı kapatılır ve 10-15 dakika kadar kuvvetli ateşte pişirildikten sonra ateş hafifletilir ve pilav pişmeye bırakılır. Pilav pişince tencerenin ağzına peçete konur, üstüne tencerenin kapağı da kapatıldıktan sonra 5-10 dakika kıvılcım ateşinde veya çok hafif ateşte (ateş iyice hafifletildikten sonra, üstüne saç konur ve tencere üstüne oturtulur) demlenmeye bırakılır. Pilav demlendikten sonra, kevgirle harmanlanıp servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.
|
İÇ PİLÂV |
|
TATLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc10081
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
3,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. pirinç (2 bardak)
750 gr. su veya et suyu (3 bardak)
120 gr. sadeyağ (6 çorba kaşığı)
40 gr. margarin tava için
75 gr. soğan (1 orta)
150 gr. domates (1 orta)
1/2 kahve fincanı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/4 kuzu ciğeri veya 2 koyun böbreği
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı siyah üzüm
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı yenibahar
Yapılışı:
Bir tavaya -daima ölçülere göre- margarin konularak kızdırılır, bunun içine leblebi kadar doğranmış ve zarları soyulmuş kuzu ciğeri veya böbrek yahut tavuk ciğeri ve katısı konularak karıştırılmak suretiyle rengi değişinceye kadar sote edilir ve tava ateşten indirilir, bir tarafa bırakılır. Bu iş bitince, bir tencereye margarin, sadeyağ, çam fıstığı, küçük doğranmış soğan konularak kavrulur. Soğanlar biraz pembeleşince, bunlara sıcak su veya et suyu ilâve edilir. Diğer tarafta ayıklanmış, yıkanmış ve sıcak tuzlu suda bırakılmış olan pirinçler süzüldükten sonra katılır ve tencere orta ısıdan daha kuvvetlice ateş üzerine oturtulur. Durmadan karıştırılır ve içerisine karabiber, tarçın, yenibahar, toz şeker, tuz, kabuk ve çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domates (veya salçası konularak 10 dakika kavrulur. Sonra tencere ateşten indirilir, iyice karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılarak orta ısıdaki ateş üzerinde pişmeye bırakılır. Pirinçler suyunu çekine^,-, bunlara dereotu ile sote edilmiş ve tavada bulunan kuzu ciğerleri veya böbrekleri ile birlikte, kavrulan yağ da tencereye aktarılır, karıştırılır ve dinlenmek üzere çok hafif ateş üzerinde yarım saat bırakılır. Sonra yeniden karıştırılır ve servis yapılır.
|
İÇ PİLAV |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9643
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
3,097 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 1/2 bardak pirinç
6 çorba kaşığı SANA
1/4 bardak çam fıstığı
1/4 bardak kuş üzümü
125 gr. tavuk ciğeri
2+1/2 bardak tavuk suyu
1 demet taze soğan (sadece beyaz kısımları ince kıyılacak)
1/4 bardak kıyılmış dereotu
Tuz, biber
Ayıklanmış pirinci bir tepsiye koyun, 1 çay kaşığı tuz katın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip soğumaya bırakın. Pirinç soğuduktan sonra birkaç kez yıkayarak iyice süzün, bir kenarda bekletin. Bir küçük tencerede 2 kaşık SANA ile fıstıkları pembeleştirin. Fıstıkları çıkarıp ciğerleri aynı yağda hafifçe kavurun. Kalan SANA'yı bir tencereye koyun, içine fıstıkları, üzümü, tavuk suyunu, tuz ve biberi katıp kaynatın. Kaynarken pirinci ilave edin. Sadece bir defa karıştırıp kapağını kapatın ve yüksek hararetle 5 dakika kaynatın. Ateşi iyice kısın ve. pirinç suyunu tamamen çekinceye kadar 15 dakika pişirin, ince ince doğranmış soğanlar ve tavuk ciğerlerini pilava ilave edin. Tencereyi ateşten alın. Kapağını kaldırıp üstüne bir peçete örtün, tekrar kapağını kapatın. Ilık bir yerde 40 dakika demlenmeye bırakın. Pirinçleri ezmeden kevgirle servis tabağına aktarıp servis yapın.
ML® Bohçada Pilav için tıklayın
|
İÇ PİLAV |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9570
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
2,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2 bardak pirinç,
3 bardak su veya et suyu,
1 orta boy soğan,
2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça,
1/4 kuzu ciğeri veya tavuk ciğeri, hindi ciğeri,
1/2 kahve fincanı fıstık,
1/2 kahve fincanı kuşüzümü,
1 demet dereotu,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin,
tuz,
karabiber,
yenibahar.
Ciğerin zarını çıkartıp küçük zar şeklinde doğrayın. 1 kaşık yağla sote edip bir kenara bırakın. Soğanı iyice doğrayıp çamfısüğı ile beraber 2 kaşık yağla açık renkte kavurun. Temizlenip ıslatılmış pirinci katın. 10 dakika daha kavurun, 3 bardak et suyu, tuz, karabiber, yenibahar kuşüzümü, şeker, küçük parçalara doğranmış domates veya salça koyup kapağını örtün. Orta ateşte suyunu çektirin, sonra sote edilmiş ciğerle kıyılmış dereotu katın. 30 dakika demlendirin, sonra servis yapın.
ML® Azeri Pilavı için tıklayın
|
İç Pilav |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7562
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
3,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 bardak pirinç,
3 kaşık tereyağı,
3,5 bardak et suyu,
2 kaşık çamfistığı,
2 çorba kaşığı kuşüzümü,
1 adet haşlanmış orta boy havuç,
yarım su bardağı iç bezelye,
yeterince tuz,
istenilen oranda karabiber
yarım kuzu ciğeri.
Hazırlanışı:
Ayıklanıp yıkanan pirinçler 30-40 dakika kadar tuzlu ılık su ile ıslatılır. Islanmış olan pirinç iyice süzülür. Fıstık, az yağda ve orta ateşte pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra doğranmış ciğer ilave edilerek birlikte kavrulur. Hazırlanan malzemeye haşlanmış havuç, bezelye, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra birkaç kez çevrilir. Pilav tenceresinde yağ eritildikten sonra pirinçler katılarak karıştırılır. Ilık et suyu, karabiber ve tuz serpilerek kapağı kapatılır. Orta ateşte pişirildikten sonra pirinç suyunu çekince ocaktan indirilerek 20 dakika dinlenmeye bırakılır. Servisten önce fıstık, ciğer, havuç, bezelye ve kuşüzümü ile karıştırılır.
ML® Erişteli Sahur Pilavı için tıklayın
|
İÇ PİLAV |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc6593
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2006
3,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kenan Ok - Tuğcan Otel
1 kg pirinç,
100 gr. çam fıstığı,
150 gr kuzu ciğeri,
4 baş soğan,
50 gr. kuş üzümü,
10 gr yeni bahar,
10 gr karabiber, 20 gr tuz,
250 gr margarin,
50 gr badem içi(kabuksuz)
1 çay kaşığı toz tarçın, Su.
HAZIRLANIŞI:
Bir tencerede 50 gr. margarinle, çam fıstığı ve bademler pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilip, onlar da pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce doğranmış ciğerle, kuş üzümü ve baharatlar (yeni bahar, karabiber, tarçın) ilave edilerek 1 kg. su konur. Ayrı bir tencerede 200 gr. margarin ile pirinç kavrulur ve kavrulan bu pirinç diğer tencereye ilave edilir, 10 dakika kısık ateşte bekletilip servise sunulur.
ML® Barbunyalı Pilav için tıklayın
|
İç Pilavı |
|
Margarita
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2006
Mesajlar: 26 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc6462
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
3,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak Malzemeler (2kisilik)
2 havus ( kucuk boy)
2 kasik keten tohumu
1 kasik dolmalik fistik
2 kasik kus uzumu
1 kasik zeytinyağı
1 bardak esmer pirinc
yarim demet maydonoz veya dereotu
Hazırlanışı
Pirinci yarim saat kadar sicak suda bekletin. Ardindan suyunu suzup bir tencereye alin. Zeytinyagi, dolmalik fistik, kus uzumu ve keten tohumlarini da ekleyin. Uzerine uc parmak gececek kadar su koyun. Kisik ateste pisirmeye baslayin. Diger tarafta havuclarin kabuklarini soyup haslayin ve kup kup dograyin. Pilavi ocaktan indirmeye yakin havuc, kiyilmis maydonoz veya dereotunu da uzerine ekleyin ancak karistirmayin. 5 dakika sonra altini sondurun. Servis yapicaginiz zaman karistirin.
ML® Kırdo için tıklayın
|
İç Pilav |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc4229
Gönderme Tarihi: 28.May.2006
3,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 bardak pirinç
1,5 bardak kaynar su
1 orta boy soğan, ince ince dogranmis
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi tarçin
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi yenibahar
1/2 bardak çam fistigi
1/2 bardak tereyağı veya siviyag
YAPILIŞI
Tereyağıini eriterek veya sivi yag kullanarak dogranmis soğanlari ve çamfistigini tencereye koyun ve fistiklar kavrulana kadar karistirin. Yikanmis ve suyu süzülmüs pirinci de ekleyerek 5 dakika kadar karistirmaya devam edin, sonra suyunu ekleyerek kapagini sikica kapatin. Bes dakika sonra atesi kisik duruma getirip 15 dakika daha pisirin. Sonra atesi kapatin ve servis yapmadan önce demlenmeye birakin.
ML® Dağıstan Pilavı için tıklayın
|
İÇ PİLAV |
|
Aycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc2253
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 bardak pirinç
1 baş soğan
10 adet tavuk ciğeri
Dolmalık fıstık, üzüm, yenibahar
3 kaşık tereyağı
Yeterince tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağ eritilir. İnce doğranmış soğan, yıkanıp ufak parçalara ayrılmış tavuk ciğeri ve dolmalık fıstık hafifçe çevrilir. Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir. 1-2 dakika tüm malzeme tahta bir kaşıkla çevrilir. Üzerine üzümler ve 2,5 su bardağı su ilave edilir. Yemek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine bir havlu örtülerek kapak kapatılır, pilavın demlenmesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.
ML® Mayhoş Pilav için tıklayın
|
İÇ PİLAV |
|
Aycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc2252
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
2,948 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 kg pirinç
30 gr kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
2 adet domates
250 gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı su
1 tutam nane kurusu
Yarım bağ maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra, derin bir kaba kuzu ciğeri, maydanoz, tuz, karabiber, nane kurusu, margarin ve kuş üzümünü aynı anda koyun. 5 dakika kavurduktan sonra 1 bardak ılık su ekleyin. Daha sonra tencerinin kapağını kapatarak 10 dakika demlenmesini bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
ML® Mozaik Pilav için tıklayın
|
|
İç Pilav Tarifleri Etli Pilav Tarifleri
|
|