Kısa URL: https://ml.md/lc82198
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2012
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
Veda Kaya
500 Gr. Pirinç
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Çam Fıstığı
1/2 Çay Bardağı Kuş Üzümü
Pirinci tuzlu suda bekletelim. Ardından yıkayıp ve iyice süzelim. Soğanları ince ince doğrayalım. Tencereye yağ koyup fıstıkları pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra pirinci de ekleyip hepsini birlikte kavuralım. Baharat ve üzümü ekleyip üzerine çıkana kadar su koyalım. Önce harlı sonra kısık ateşte pişirelim. Suyunu çekince bir çay bardağı soğuk su ekleyelim ve karıştıralım. Servis yapmadan önce tencerenin üzerine kağıt havlu koyarak pilavı dinlendirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc89325
Gönderme Tarihi: 18.May.2013
2,156 defa indirildi / yazdırıldı
Çiğdem Göral Korucu
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Baldo Pirinç
1/2 Çay Bardağı Dolmalık Fıstık
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
İsteğe Bağlı Tuz
1/2 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Yeni bahar
1 Adet Tavuk Bulyon
1 Tutam Toz Şeker
İsteğe Bağlı Dereotu
Pilav tenceresine aldığımız fıstıkları tereyağında biraz kavuralım. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip rengi dönünce ciğerleri ilave edelim. Az kavurduktan sonra pirinç ekleyip kavurmaya devam edelim. Suyun içinde şişmeye bıraktığımız kuş üzümlerini süzüp tuz, karabiber ve yenibahar ekleyelim. Üstüne tavuk suyunu ya da sıcak suda çözülmüş tavuk bulyonu ekleyip şekeri de kattıktan sonra pişirelim. Demlenme sırasında ince kıyılmış dereotu ekleyip servise hazır edelim.