|
İç Pilav |
|
cembiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2012
Mesajlar: 63 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc80751
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2012
1,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Aldığı kadar sıcak su
4 Çorba Kaşığı dolmalık fıstık
1 Aldığı kadar tuz
2 Adet küçük boy soğan
2 Su Bardağı Pirinç
1 Tutam karabiber
1 Tutam yenibahar
5 Dal dereotu
3 Çorba Kaşığı kuşüzümü
1 Tutam tarçın
Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurun. Kuşüzümünü sıcak suya koyup, yarım saat bekletin. sana margarini bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Pirinci ekleyip beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, kuşüzümü, tarçın, yenibahar, karabiber, dolmalık fıstık ve tuz ekleyin. Birkaç dakika hızlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp, kıyılmış dereotu ilave edin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10 dakika demlendirip servis yapın.
|
İç Pilavı |
|
kulis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81175
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2012
1,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çorba Kaşığı şam fıstığı
250 gr kuzu kuşbaşı
1 Adet soğan
2 Su Bardağı pirinç
1 Çorba Kaşığı kuş üzümü
1 Demet Dereotu
1 Çay Kaşığı Ucuyla karabiber
1 Çay Kaşığı tarçın
3 Su Bardağı su
0,5 Çorba Kaşığı toz şeker
1 Çay Kaşığı Ucuyla yenibahar
1 Çay Kaşığı tuz
Içinde kizdirilmis 2 çorba kasigi margarin olan tavaya kuzu cigerini ilave ederek, az pembelesinceye kadar arada bir karistirarak sote edin ve atesten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa irakin. Sonra bir tencereye 5 çorba kasigi margarin, çam fistigi ve küçük dogranmis sogan koyarak, soganlar pembelesinceye kadar kavurun. Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateste durmadan karistirmak suretiyle 10 dakika kavurun.Sonra da pirinçlere, sirasiyla karabiber, tarçin, 3 bardak su, ayiklanmis kus üzümü, tuz, toz seker ilave ederek tencerenin kapagini kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki ateste pisirin. Suyunu çekince kiyilmis dereotu ile sote edilmis cigerleri yag ile birlikte katin ve yarim saat kadar dinlendirip karistirdiktan sonra servis yapin.
|
İç Pilav |
|
zennü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2013
Mesajlar: 32 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc87120
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2013
1,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak baldo pirinç
200 gr et
1 adet soğan
1 paket dolmalık fıstık
yarım demet dereotu
50 gr kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
biraz tuz
100 gr sana margarin
biraz nane
Pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Kuş üzümlerini de sıcak suda bekletin. Tencereye yağı alıp fıstıkları kavurun. Sonra ince doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurun. İyice sararınca 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edip birkaç dakika orta ateşte kavurun.eti önceden düdüklüde az suyla pişirin. daha sonra soğana ekleyin. Suyunu da pirincin suyunu ayarlarken ekleyin.Süzdüğünüz pirinci ve sana margarini ekleyip kavurun Baharatlarını ve kuş üzümünü ekleyin. Suyunu ilave edin.Piştikten sonra ince kıyılmış dereotunu ve naneyi ekleyin
|
|