Kısa URL: https://ml.md/lc34071
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009
3,772 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
Yarım kilo köftelik bulgur
bir avuç un
1 kaşık bibersalçası
karabiber
kimyon
tuz
yarım kilo kıyma
3 baş soğan
Yapılışı:
1.Kıyma ve ince kıyılmış soğan, baharatlarla birlikte yağda kavrulur.
2.Islatılmış bulgur, bibersalçasıyla yoğrulur. Ara ara el ıslatılır ve un ile baharatlar karıştırılarak özleştirme işlemi devam eder.
3.Özleşen bulguryumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır ve bunlar, parmaklar yardımıyla açılır.
4.İçine, hazırlanan karışım konulur ve uçlarından kapatılır.
5.Bu köfteler, kaynayan tuzlu suya atılarak haşlanır.
6.İstenirse haşlandıktan sonra zeytinyağında kızartılabilir.