Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Köfteler > İçli Köfte (Malatya) (5 adet - 315,331 defa bakıldı)

İçli Köfte (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İçli Köfte (Malatya)

AhuDudu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.08.2007
Mesajlar: 32
Kısa URL: https://ml.md/lc16995
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2007
3,038 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg yağlı dana kıyma
Yarım kg kuru soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Yarım demet maydanoz
Tuz
Köfte için:
Yarım kg yağsız dana kıyma (iki kere çekilmiş)
4 su bardağı köftelik bulgur
Tuz
Su

Soğanları ince ince doğrayıp margarinde pembeleştirin. Yağlı kıymayı ve tuzu ilave edip kavurun. Karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi soğumaya bırakın.
Yağsız kıymaya tuz, bulgur ve 2 su bardağı suyu serperek ekleyin. Bulgurla kıyma birbirini tutana kadar yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından bir parça alıp yuvarlayın. Avucunuzun içinde tutarak ve işaret parmağınızla bastırarak çukurlaştırın. Soğutulmuş iç malzemeyi içine doldurup köfteyi kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri kaynamış tuzlu suda haşlayın. Sıcak olarak servis yapın.



İçli Köfte (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32071
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,654 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yarım kilogram yarma bulgur bir tepsinin içine konur ve sıcak su ile ıslatılır. Islanan bulgur ne sert ne de çok yumuşak olacak şekilde bir hamur haline gelecek biçimde yoğrulur.
Köfte yazın yapılıyorsa iç olarak, kavrulmuş kıyma, kışın yapılıyorsa biraz kavurma ve haşlanmış, süzülmüş mercimek, daha önceden yağda hafif pembeleştirilen soğan karışımı kullanılır.
Yumuşak hamur, ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ayrılan bu hamur parçaları sağ elin işaret parmağı ile silindir şeklinde, yaklaşık bir yumurta büyüklüğünde açılır. Açma işlemi yapılırken, hamurun kenarlarının açılmamasına, delinmemesine dikkat edilir. Açma işleminden sonra, daha önce iç olarak kullanılmak üzere hazırlanmış olan mercimek, kavurma, soğan veya sadece soğan, kıyma, maydanoz karışımı hamurun içine yemek kaşığı yardımıyla doldurulur. Hamurun ağzı muntazam olarak kapatılır.
Bütün hamur parçaları bu şekilde hazırlanır. Genişçe bir tencereye bu hamurun üzerini aşacak şekilde tuzlu su doldurulur. Su ateşte kaynatılır. Kaynayan tuzlu suyun içerisine köfteler tek tek atılır. Haşlanan ve yenilecek hale gelen köfteler süzgece alınır. Suyu süzülen köfteler, ayrı bir tencerede kızaran tereyağı içerisine atılarak hafif pembeleşinceye kadar kızartılır ve tabaklara alınır.


ML® Malatya Kurabiyesi için tıklayın




İçli Küfte (Malatya)

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc68925
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2011
2,543 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.beskonaklarmalatyamutfagi.com.tr

250 gr dana kıyma
1 kg çiğ köftelik bulgur
1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş
Tuz
iç malzemesi:
750 gr dana-kuzu kanışımı iri çekilmiş kıyma
İki çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
100 gr ceviz içi
3 baş soğan
Ayçiçeği yağı
Karabiber
Tuz

Soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, yeniden beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin. Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp biraz yoğurun. 250 gr kıyma katıp, çiğ köfte yapar gibi tekrar yoğurun. İri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçeği yağında alt üst ederek kızartın.


İçli Köfte (Malatya)

hüsniye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.01.2013
Mesajlar: 36
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc85888
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2013
1,808 defa indirildi / yazdırıldı




Dışı için:
1 /2 kg. yağsız iki kere çekilmiş kıyma
1/2 kg. kuru soğan
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı yağ
Tuz
Karabiber

İçinin hazırlanması: Küp şeklinde doğranmış soğanlar yağ ile hafif sarartılır, kıyma ve tuz ilâve edilerek iyice kavrulur. Ateşten alınır, kıyılmış maydanoz ve karabiber ilâve edilir, soğumaya bırakılır.
Dışının hazırlanması: Orta bulgur, tuz su ilâvesi ile iyice yoğrulur. (30-40') Hamur macun kıvamına gelince yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. İçleri incecik oyulur, oyulan kısım hazırlanan içle doldurularak kapatılır.
isteğe göre; hazırlanan köfteler tuzlu suda haşlanarak veya bol kızgın yağda kızartılarak servise sıcak olarak hazırlanır.

Not:
1. Tuzlu suda haşlanırsa kapak kapatılmaz.
2. Kaynayan suyun üzerine süzgeç konur, süzgecin içerisine köfteler yerleştirilerek, kapak kapatılır ve buharda pişirilebilir.
3. Kızartılarak hazırlanıyorsa, kızaran köfteler kapaklı bir kaba alınıp yumuşaması sağlanır.


İçli Köfte (Dolma Küfte, İşli Köfte)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171204
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2023
266 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

İçi İçin:

300 gr orta yağlı dana kıyması
300 gr koyun kıyması
400 gr margarin
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 kg kuru soğan arzu edilirse
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Dışı İçin:
600 gr köftelik, yağsız iki defa çekilmiş kıyma (kıyma hayvanın kaslı kısmından alınır)
800 gr orta boy bulgur veya 3 dolu kâse ince bulgur
Tuz
Su

Kıymayı, bir çay bardağı su ve bir yemek kaşığı tuz ile tavada ocağa koyun. Burada kullanılan kıyma, dana ve koyun etinden oluşan iç malzemedir.
Kıymanın suyunu çektirin ve kendi yağında kavurun. Ateşten alıp soğanları küp şeklinde doğrayın.
Margarin ile ayrı bir tavada açık pembe renkte kavurun. İçerisine kavrulmuş kıyma karıştırarak 5- 6 dakika soğan ve kıymayı birlikte çevrin. İçine tereyağı koyun, ocaktan alın.
Biraz karabiber karıştırın. Soğutarak, donmaya yakın bir hal alınca kullanın. Eğer önceden ayarlanmış bir yemek ise, bu içi bir gün önceden ya da akşamdan hazırlamanın yararı vardır.
Hamuru için, iki kez çekilmiş dana kıymasını leğene koyun. Tuz, bulgur ve su ilavesi ile sakızlaşıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) yoğurarak elde edilen hamuru, 1,5 yumurta büyüklüğünde parçalara ayrın.
İçleri oyularak önceden hazırlanan kıymalı içten, oyulan hamurun içi dolana kadar doldurun. Ağızlarını kapatın.
Islatılmış tepsiye yan yana tek sıra olarak dizin. Kaynayan tuzlu suda haşlayarak servis yapın.

Not: Bu köfte suda haşlanarak yenilebildiği gibi buharda haşlanarak veya suda haşlanıp tereyağında kızartılarak veya istenirse yumurtaya bulanıp tereyağında kızartılarak da servis yapılabilir. Doğanşehir ve Polat’ta içli köftenin hamuruna rendelenmiş soğan konur ve Malatya merkezindeki hazırlanışına göre daha iri ve uzun olduğundan dolayı şeklen ayrıcalık gösterir. Köftenin oyulma işlemi işaret parmağı ile yapılır.







İçli Köfte (Malatya) Tarifleri Köfteler



(5 adet İçli Köfte (Malatya) 315,331 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort