|
İçli Köfte (Mardin) |
|
hacer yener
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2016
Mesajlar: 40 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc120907
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2016
1,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://mardintarifi.com
1 kg ince bulgur
Yarım kg un
2 adet yumurta
Tuz
Su
İç harcı:
500 gram kıyma
3 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
Pul biber
İlk önce iç harcımızı hazırlayalım iç harcımızı soğumaya bırakırken hamurumuzu yoğuralım.İç harç için soğanlarımızı yemeklik doğrayıp margarinle birlikte kavuruyoruz üzerine kıymayı atıp kavurduktan sonra üzerine salçayı ve baharatları ekliyoruz karıştırdıktan sonra maydanozumuzu doğrayıp ekliyoruz biraz karıştırıp ocaktan alıp hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Hamur için ince bulguru ve tuzu yoğurma kabına alıp ılık su ekleyerek karıştırıyoruz üzerini geçmeyecek şekilde ıslatıyoruz ve üzerini kapatıyoruz 20-25 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlendikten sonra ununu ve yumurtasını ekleyelim. Ara ara su ekleyerek kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz yaklaşık 15 dk yoğuruyoruz güzel kıvam alması için. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp ortaya parmağımızı batırarak çevirerek içini oyuyoruz. İçli köfte şekli verdikten sonra içini harcımızla doldurup elimizi ıslatıp ucunu elimizle döndürerek kapatıyoruz. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra geniş bir tencereye su alıp bir yemek kaşığı tuz atıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca köftelerimizi dikkatlice suyun içine bırakıyoruz. Köfteler kaynayınca suyun yüzeyine çıkacaktır. Delikli kaşığımızla yani kevgirle alıp tabağımızı alıyoruz.
|
Mardin Usulü İçli Köfte |
|
tombiyem
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc141595
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2019
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 kilogram köftelik bulgur
7- 8 adet kuru soğan
Yarım su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı biber salçası
İçi için:
500 gram orta yağlı kıyma
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Öncelikle iç malzemenizle işe başlayın. Yeteri kadar sıvı yağda çok ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Ardından baharatları ekleyin. İç malzemeniz soğuduktan sonra cevizi ve ince kıyım doğranmış maydanozu ilave edin.
Bulgur, un, su, tuz ve karabiberi karıştırın, 2 saat kadar tencerede üstü kapalı şekilde demlendirin. Demlendikten sonra salça ve kimyon ekleyerek kıvam alana kadar 20 dakika kadar yoğurduktan sonra 50 adet bezeye ayırın.
Bezeleri teker teker avuç içine alın, sağ işaret parmağınızı hafifçe yağlayarak bezenin ortasını delin, hamuru döndüre döndüre işaret parmağınız içinde hafifçe büyütüp inceltin. Oyduğunuz hamurun içine 1 tatlı kaşığı kadar iç malzemeden koyun ve elinizi hafif unlayarak poğaça gibi ağzını sıkıca kapatın.
İçli köfteleri un serpilmiş tepsiye dizin. Tencereye 3 litre su, tuz, 1 çorba kaşığı da limon suyu koyun ve kaynatın. Köfteleri tencereye rahat pişecek sayıda koyun. Pişen köfteleri kevgirle çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Arzu edenler haşladıktan sonra sıvı yağda kızartabilirler.
|
Mardin Usulü İçli Köfte |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145899
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2019
690 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dışı için:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
Aldığı kadar ılık su
İçi için:
3-4 adet kuru soğan
500 gram kadar kıyma
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı pul biber
Maydanozları ince ince kıyın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Sıvı yağda kavurun ve içine kıymayı ekleyin.
Kıymanın rengi dönünce içine baharatları ve maydanozu ilave edin.
Altını kapattığınız harcı kenara alın.
Dışı için bulgur, irmik ve tuzu bir fırın tepsisinde bir araya getirin.
Hepsini karıştırıp üzerine yumurtaları kırın.
Azar azar ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun.
Üzerini kapatıp bulgurlar şişene kadar biraz bekleyin.
Elinizi ıslatıp malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Baş parmağınız yardımıyla ortasını çukurlaştırın ve içine harçtan doldurun.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra kaynamış tuzlu suda köftelerinizi haşlayın.
Suyun üzerine çıktıktan sonra tabağa alıp servis edin.
Not: Arzu ederseniz üzerine biberli kızgın ya da gezdirebilirsiniz.
|
Kutılk (Mardin) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179056
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2024
110 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
1 Kg Kıyma
1,5 Kg Soğan
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Tuz
Karabiber
Pul Biber
Hamuru İçin:
1 Kg Köftelik Bulgur
Yarım Kg İrmik
2 Yumurta
1 Yemek Kaşığı Un
Yeteri Kadar Tuz
Pişirmek İçin
3 Su Bardağı Sıcak Su
Soğanlar küçük küçük doğranır.
Kıyma tencerede suyunu çekesiye kadar kavrulur.
Daha sonra içine sıvıyağ ve sağan ilave edilir ve kavrulur.
Daha sonra içerisine salça ve baharatlar ilave edilir.
Ocağın altını kapatıp içine ince doğradığınız maydanozları katıp karıştırıyoruz.
İrmiği ve bulguru sıcak suyla ıslatıp bekletiyoruz.
Sonra içerisine yumurta, un, ve tuzu katıp yoğurmaya başlıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Daha sonra parmak yardımıyla ortasını açıp inceltiyoruz.
İçine harcımızdan koyup yassı şekilde içini kapatıyoruz.
Hazırlanan köftelerin dışına elimizle sıvı yağ sürüp tavaya diziyoruz. İçerisine sıcak su ve tuz katıp 10 dakika kadar pişiriyoruz.
İçli köftemiz servise hazır.
|
|