Tarsus Belediyesi
3 kilo bulgur
1 kilo kıyma et
Yarım kilo döğmelik et
Yeteri kadar soğan
1 tatlı kasığı karabiber
1 tatlı kasığı kırmızı biber
1,5 yemek kasığı biber salçası
1,5 su bardağı katı yağ
2 demet maydanoz
3 bardak un
Soğanlar doğranarak kıyılır. Salçası, yağı, tuzu, biberi ve karabiberi kıymayla birlikte ilave edilir. Kıyılan soğan ve kıyma pembemsi bir renk alana kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bulgur ıslanır, döğmelik et, un ilave edilerek belli bir kıvama kadar yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler fincan sekline gelinceye kadar parmakla oyulur. Oyulduktan sonra soğuyan kıyma oyulan köftenin içerisine bir miktar konur ve ağzı kapatılır. Bu suretle olusturulan köfteler kaynayan suyun içerisine atılır. 15-20 dakika sonra çıkarılarak servis yapılır.
|