|
|
İçli Köfte |
|
delikanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2011
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc82264
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2012
1,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hanife Beğenilmiş
300 Gr. Kıyma
4 Adet Soğan
1.5 Su Bardağı Ceviz
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/4 Demet Maydanoz
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1.5 Su Bardağı İnce Bulgur
1.5 Su Bardağı İrmik
1 Adet Patates
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Domates Saçlası
Kıymayı yağla birlikte kavuralım. Soğanları küp küp doğrayarak kıymaya katalım ve kavurmaya devam edelim. Soğanlar iyice ölünce içine salçayı, maydanozu, cevizi, tuz ve karabiberi katalım. Soğumaya bırakalım.
Patatesi haşlayalım. Bir kaba ince bulguru, irmiği, yumurtayı, salçayı,2 çay kaşığı tuz ve karabiberi koyalım. Haşlanmış ve rendelenmiş patatesi de katalım. İyice yoğuralım. Karışım hamur halini alınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizi ıslatalım. Parmağımızla bastırarak hamurun ortasında bir çukur açalım. Kıymayı içine doldurup hamurun ağzını kapatalım. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayalım.
Bir tencerede su kaynatalım. İçine tuz atalım. Bütün içli köfteleri kaynamış suya atarak pişirelim. Dilerseniz haşlamak yerine yağda da kızartabilirsiniz.
|
İçli Köfte |
|
gülter
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2013
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91927
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2013
1,780 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selma Berk
Dış Harcı İçin:
7 Su Bardağı İnce Bulgur
500 g Kıyma
1/2 Adet Bayat Ekmek
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Adet Kuru Soğan
Yeteri Kadar Karabiber
Yeteri Kadar Tuz
Aldığı Kadar Su
İç Harcı İçin:
750 g Kıyma
7 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Ceviz
1 Su Bardağı Antep Fıstığı
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Yeteri Kadar Kimyon
Dışının Yapılışı: İnce bulgur, yağsız kıyma, doğranan soğanın 2 avuç kadarı, ıslatılıp doğranmış ekmek birer yemek kaşığı domates ve biber salçası yoğurma kabına alınır. Alabildiği kadar da su eklenerek bir saat yoğurulur. İçinin Yapılışı: Kıyma hafif kavrulur. Üzerine kalan doğranmış soğanlar, ceviz , antep fıstığı ve baharatlar da eklenerek kavurmaya devam edilir. Bulgurlu karışımdan avuç içi kadar alınarak içi boş kalacak şekilde köftenin dışı oluşturulur ve hazırlan kıymalı harçla içi doldurulur. Hazırlanan içli köfteler kızgın yağda kızartılarak servise hazır hale getirilir.
|
|
İçli Köfte Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|