Kısa URL: https://ml.md/lc54221
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2010
5,010 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı ıhlamur çiçeği
2 su bardağı kaynar su
3 adet elma
2 adet portakal
1 limon suyu
4 bardak şeker
1 adet karanfil
Ihlamur çiçeklerini bir kaba koyun. Üzerine 2 bardak kaynar suyu dökün, 15 dk. bekletin, süzün ve tencereye koyun. Elmaları ve portakalı küp şeklinde doğrayıp ilave edin. Kısık ateşte 30 dk. kaynatın. Karanfil ve bir limonun suyunu ilave edip 2 dk. daha kaynatın. Ateşten alıp soğutun ve kavanozlara doldurun.
0,5 su bardağı ıhlamur çiçeği (kurutulmuş)
2 su bardağı su
1 kg ayıklanmış elma (küp şeklinde doğranmış)
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
Ihlamur çiçeklerini bir kaba alın, üzerine 2 su bardağı kaynar su dökün ve 20 dakika bekletin. Sürenin sonunda suyunu bir tencereye süzün. Üzerine elmaları ilave edin.
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı meyvelerin üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.