|
|
2 Renkli İrmik Tatlısı |
|
demir tozu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2016
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118720
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2016
3,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kübra Yazar
2,5 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilyalı puding
Sütlü irmik için:
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 paket vanilin
2,5 su bardağı vişne suyu ve puding tencerede pişirilir. Islattığımız kek kalıbına vişne sosu dökülür. Süt, irmik, şeker ilave edilerek pişirilir. Pişmeye yakın vanilin ilave edilir. Kaynayınca soğumaya bırakılır, soğuyunca vişne sosunun üzerine dökülür. Dolapta 3-4 saat beklettikten sonra servis edilir.
|
İki Renkli İrmik Tatlısı |
|
kontak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2009
Mesajlar: 48 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc36295
Gönderme Tarihi: 09.May.2009
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Tencereye süt, şeker, yuurta ve irmik konur. Karıştırdıktan sonra orta ateşe yerleştirilir ve karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Üzerine tereyağı, vanilya katılır ve ateşten alınır. Tatlının yarısı ıslatılmış borcam kaba dökülür. Sonra kakao ile karıştırılır, diğer rengin üzerine dökülür ve düzeltilir. Buzdolabında 1 gece dinlendirilir, ertesi günü servise sunulur.
|
|
İki Renkli İrmik Tatlısı Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|