|
|
Ilık Yaz Salatası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28518
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008
2,828 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet göbek salata
2 adet havuç
1 adet salatalık
½ su bardağı mısır
Harcı:
2 adet piliç kalça
10 adet mantar
3 yemek kaşığı Sana Kase
1 adet kuru soğan
4 adet taze soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Sosu:
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı mayonez
1. Piliç kalçaları küp küp doğrayın.
2. Göbek salataları ayıklayıp, yıkadıktan sonra, ince ince kıyın.
3. Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.
4. Salatalığı kabuğunu soyup, rendeleyin veya arzuya göre halka halka doğrayın.
5. Harcı için: Mantarların saplarını çıkarıp, kıyın.
6. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Taze soğanı ayıklayıp, kıyın.
|
Ilık Yaz Salatası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61042
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2011
2,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
0.5 adet kırmızı lahana
2 adet piliç
3 yemek kaşığı sana Crème Bonjour
1 adet salatalık
1 adet göbek salata
2 su bardağı havuç
5 gr kimyon
0.5 çay bardağı zeytinyağı
0.5 su bardağı mısır
10 adet mantar
2 yemek kaşığı mayonez
1 adet kuru soğan
3 adet sarımsak
Aldığı kadar karabiber
Aldığı kadar tuz
4 adet taze soğan
Piliç kalçaları küp küp doğrayın. Göbek salataları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Salatalığı kabuğunu soyup rendeleyin veya arzuya göre halka halka doğrayın. Harcı İçin: Mantarların saplarını çıkarıp kıyın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Yayvan bir tencerede Sana Creme Bonjour'u kızdırıp, içine doğranmış piliç kalçaları ilave ederek renk verdirin. Piliçler renk alınca içine kıyılmış sarımsakları ve kimyonu ekleyip bir taşım pişirin. Daha sonra içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış taze soğanı ve mantarı, tuz-karabiberi ilave edip, bir taşım kavurun. Tavuklu sebzeli harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın. Harç soğurken küçük bir kasede mayonezi ve zeytinyağını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın. Mayonezli zeytinyağlı sosu önceden servis tabağına alın. Kıyılmış göbek salatayı sosun üzerine koyun. Göbek salatanın üzerine rendelenmiş havuçları, kıyılmış kırmızı lahanayı, doğranmış salataları ve mısırları serpip salatanın ortasına ılık Sana Cream Bonjour'lu harcı koyun, servis yapmadan hemen önce iki kaşık yardımı ile karıştırarak servis edin.
Püf Noktası: Kırmızı lahananın yumuşaması için: Kırmızı lahanayı kıydıktan sonra bir süzgecin içinde tuz ve bir yemek kaşığı sirke ile iyice ovup yıkayın. Sosu İçin: 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı mayonez kullanabilirsiniz.
|
|
Ilık Yaz Salatası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|