Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sebze Çorbası Tarifleri > İlikli Kemik Suyu (2 adet - 1,054 defa bakıldı)

İlikli Kemik Suyu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İlikli Kemik Suyu

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171078
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2023
254 defa indirildi / yazdırıldı




Evde ilik suyu hazırlamak için öncelikle kasaptan ilikli kemik satın alın.
İlikli kemiği yaklaşık 1 saat kadar bol suda bekletin. (Kemiklerdeki kanın çıkması sağlanır.)
Ardından beklettiğiniz suyu dökün. Kemiklerin üzerini 4 parmak geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edin.
Tencereyi ocağa alın. İlikli kemik suları kaynamaya başlayınca kısıt ateşte kaynatmaya devam edin.
İlikli su yaklaşık 8 saat kadar kaynatılmalı. (8 saat kaynatılmasının nedeni ancak bu süre içerisinde jel kıvamına gelmesi.)

Not: İlik suyu çorbası ise milyonlarca kolajen içeriyor. Aynı zamanda kemiklerin kaynaşmasını sağlıyor.



İlikli Kemik Suyu

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177958
Gönderme Tarihi: 28.May.2024
161 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Öncelikle ilikli kemikleri yaklaşık 1 saat bol suda bekleterek, temizleyin. Daha sonra beklettiğimiz suyu dökerek kemikleri geniş bir tencereye alın. Düdüklü tencerede kullanabilirsiniz.
Kemiklerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve 1 fincan sirke ekleyerek ocağa alın. Kaynamaya yakın ocağı kısarak kısık ateşte mümkün olduğunca yavaş yavaş kaynamasını sağlayın.
Kaynamaya başlayınca et suyunu aromalandırmak için; kereviz sapı, 3 adet defne yaprağı, biberiye, tuz ve tane karabiber ekleyin.
Bu şekilde kemiklerimizi 4-5 saat kaynatın. Bu süre içerisinde et suyunun jel kıvamına geldiğini göreceksiniz. Kemik suyunu ocaktan aldıktan sonra içerisinden iri kemik parçalarını alıp ve kemik suyunu süzgeçten geçirerek varsa küçük kemik parçaları süzülmesini sağlayın.
Daha sonra kemik suyumuzu soğumaya bırakın. Soğuyan kemik suyunun üzerinde oluşan beyaz yağ tabakasını ayırıp, altta kalan jel kıvamındaki kemik suyumuzu saklama kaplarımıza veya buzdolabı poşetine alarak derin dondurucuya kaldırabiliriz.







İlikli Kemik Suyu Tarifleri Sebze Çorbası Tarifleri



(2 adet İlikli Kemik Suyu 1,054 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort