|
İmambayıldı |
|
Ünye'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc64288
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
6 adet patlıcan
2 adet soğan
1 demet maydanoz
5 diş sarımsak
2 adet domates
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı soyun. Alttan ve üstten 1 parmak bırakarak boylamasına dörde bölün. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış maydanoz, küçük doğranmış domates, sarımsak, tuz ve şekeri karıştırın. Malzemeyi patlıcanların kesik bölgelerine doldurun. Üzerine zeytinyağı ve sıcak su ekleyip pişirin.
|
İMAM BAYILDI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61002
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2011
2,465 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 orta boy patlıcan
100 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı yada rafine yağ
5 orta boy soğan (piyaz doğranmış)
3 diş sarımsak (piyaz doğranmış)
3 iri domates (kabukları soyulup doğranmış)
300 gr (1+1/2 su bardağı) su
2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıydmış)
1 orta boy domates (parmak biçiminde 5 parçaya bölünmüş)
1 dolmalık biber (parmak biçiminde 5 parçaya bölünmüş)
Patlıcanların yeşil saplarından 3 cm bırakarak kalanını kesiniz. Öteki uçlarını da 3 cm bırakarak kesip, sapın üstündeki yeşil kısmı bıçakla ayıklayınız. Patlıcanların iki tarafından 2'şer cm kabuk bırakarak, geri kalan kısmını soyunuz. Herbirini tam ortasından bıçakla 2'şer cm yukarıya ve 2'şer cm aşağıya yarınız, üstlerine 2 çorba kaşığı tuz serpip karıştırınız. Yarım saat beklettikten sonra yıkayınız. Patlıcanları hafifçe sıkıp bir tabakta bekletiniz.
Bir tavada yağı kızdırınız. Patlıcanları tavaya atıp sararıncaya kadar kızartınız. Sönra genişçe bir tepsiye yerleştiriniz. Tavadaki yağı başka bir tencereye boşaltıp soğan ve sarımsağı ekleyiniz. Sarartmadan 5 dakika kavurup, domatesleri ekleyiniz. Kalan 1 çay kaşığı tuzu, şekeri ve suyu koyup ağır ateşte 15 dakika pişiriniz.
Hazırladığınız bu harcın suyunu süzgeçten süzdükten sonra, suyu bir kenara ayırınız. Harcın içine kıyılmış maydanozu karıştırınız.
Patlıcanları yarık tarafından kaşığın tersiyle açarak, içlerine harcı eşit olarak doldurunuz. Üstlerine birer dilim domates ve biber yerleştiriniz. Sakladığınız harç suyunu da üstlerine döktükten sonra, ağır ateşte üstünü kapalı olarak 30 dakika pişiriniz. Soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
İmam Bayıldı |
|
ümran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc59003
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2010
2,484 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet soğanı jülyen kesin. Elinizle ovarak hafifçe öldürün. 3 adet domatesi blanşe edip kabuklarını soyun ve küçük doğrayın. 10 diş sarmısağı soyun. Maydanozu incecik kıyın. Hepsini soğanlara karıştırıp tuzlayın. 4 adet patlıcanı alaca soyun. Her iki ucunun birbirinden ayrılmamasına dikkat ederek başlarından alt kısımlara kadar kesip gövdelerini dörde yarın. Patlıcanların yarık olan gövdelerini hazırladığınız iç ile doldurun. Patlıcanları yayvan bir tencereye yan yana dizin. Üstlerine 60 ml. zeytinyağı, yenibahar, tuz ve şeker ekleyip az su ilavesiyle önce kuvvetli, sonra orta ateşte pişirin. Tencerede soğutup servis tabağına alın.
|
İMAM BAYILDI |
|
şeker oğlan
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58624
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2010
2,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 tane patlıcan
500 gr. domates
500 gr. soğan
Yarım litre zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
25 gr. şeker
Tuz
Patlıcanların iki başı kesilir. Kenarlarında ikişer santimetre kabuk bileziği bırakılarak ortası soyulur. Soyulan kısım dörde kesilir. Bolca tuzlanarak yarım saat kadar bekletilir. Yıkanır. Kızdırılmış yağda kızartılır. Tepsiye dizilir. Soğan ayrı bir kaba doğranır. Kalan zeytinyağı hafifçe kavrulur. Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranır. Domates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir. Patlıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur. Tuz, şeker, yarım limon sıkılır. Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir. Bir - iki kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir.
|
İMAMBAYILDI |
|
kurabiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc56834
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2010
2,202 defa indirildi / yazdırıldı
|
Acı olmıyan patlıcanlardan tedarik edildikten sonra, manzara itibariyle, gerekse tabaklara kolayca ve muntazam alınmaları için, saplarına birleşik kalmak şartiyle uzunlamasına dörde bölmektense, yalnız patlıcanların karınlarını yarmak ve bütün bırakmak daha uygundur. Maamafih iki şekilde de yapılır.
Bu suretle hazırlanan patlıcanlar tavada kızgın zeytinyağında, cüz'i mikdar kızartılarak hemen çıkarılır.
Sonra, soğanları fasulye piyazı soğanı gibi doğrayıp yine zeytinyağında sarımtırak renk alıncaya kadar karıştırmalı ve birkaç baş sarımsağı da diş diş ayırıp soğanla birlikte bir iki daha çevirdikten sonra indirmelidir.
Bu malzeme ile, patlıcanların içleri doldurulmalı. Üzerlerine taze domatesleri de doğramalıdır. Kenarlı bir tepsiye muntazam dizip üzerlerine tavada kalan yağı dökmeli. Tuz, biberi de serpmelidir.
Sonra, patlıcanların hizalarına kadar su doldurarak orta ateşte pişirmelidir.
Pişirme işi bittikten sonra, tabaklara olduğu gibi alınıp tenceredeki salçayı da üzerlerine dökünüz. Bu yemek de soğuduktan sonra yenilmelidir.
|
PATLICAN İMAMBAYILDI |
|
solo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53773
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2010
2,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcanların diplerini ayırmadan uzunlamasına dörde bölünüz. Tavada kızgın zeytinyağında birkaç defa çevirerek çıkarınız. Tencereye yuvarlak yuvarlak birkaç soğan doğrayınız. 320 gram zeytinyağı ile öldürünüz. İçine 3 - 5 sarımsak doğrayıp biraz daha çevirerek indiriniz. Bu harcı patlıcan dilimlerinin aralarına doldurunuz tuz, biber ekerek tencereye istif ediniz, üzerine birer parça domates sıralayınız. Kalan yağ ile patlıcanlarla beraber oluncaya kadar su ya da yağsız etsuyu koyunuz, kapalı olarak orta ateşte pişiriniz, indiriniz soğutunuz.
|
İMAM BAYILDI |
|
SelinH
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2010
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53016
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2010
2,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 adet orta boy patlıcan
6 adet domates
1 çay kaşığı şeker
biraz tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
12 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Ayıklanmış patlıcanlar çok bol tuzlu suda 1 saat kadar bekletilir (patlıcanın acısının çıkması için). Diğer taraftan soğanlar ayıklanarak salata soğanı gibi doğranır, kabukları soyulup ince doğranmış domatesler, tuz, şeker ilave edilerek iyice ovulur, buna yağ da konarak karıştırılır. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar duru su ile iyice yıkandıktan sonra kurulanır ve uzunlamasına ortaları yarılır, buralara hazırlanan harç doldurularak buharı çıktıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir, ateş söndürüldükten sonra 15 dakika daha kapağı kapalı olarak demlenmesi sağlanır.
|
İMAM BAYILDI |
|
emine&şirin
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc48551
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2010
2,521 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 patlıcan (orta)
4 soğan (büyük)
5 domates (orta)
1 diş sarımsak
2 demet maydanoz
4 sivri yeşil biber
1/2 bardak zeytinyağı
1 bardak su
biraz tuz
Patlıcanların sapları kesilip, kabukları da birer parmak genişliğinde yol yol soyulur. Sonra parçaları birbirinden ayırmadan uzunlamasına dörde kesilir ve tuzlanır 25-30 dakika kendi haline bırakılır. Bu süre içinde meydana gelen suyu sıkılıp çıkarılır ve birkaç su yıkanır.
Öte yandan, soğanlar ve sarımsak incecik rendelenir. İstenirse piyaz şeklinde de doğranabilir. Ve yağla birlikte 5 - 6 dakika kavrulur. Kabukları sayulup küçük küçük doğranmış domatesler, biber ve tuz ilâve edilir. Ve hepsi birlikte 10-15 dakika kavrulup indirilir. İncecik doğranmış maydanoz ilâve edilip karıştırılır. Sonra da bu iç ptatlıcanların arasına güzelce yerleştirilir. Bir bardak da su koyulur. Ağzına bir tabak kapatılıp tencerenin üzerine de kapağı kapatılır. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar iyice pişirilir. İmam bayıldı dibini biraz tutarsa çok lezzetli olur. Ateşten indirilip soğuduktan sonra servis yapılır.
|
İmambayıldı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47697
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2010
2,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
5 adet kemer patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet soğan
1 baş sarımsak
3 adet domates
maydanoz
1 adet dolmalık biber
1.5 bardak su
1 çorba kaşığı şeker
tuz
karabiber.
Yapılışı
Patlıcanların sapları yaprakları temizlenir. Alacalı soyulur. Üstünden bir çentik atılır. Tuzlanır ve yarım saat kadar acı suyunun akması sağlanır. Soğanlar halka şeklinde doğranır. Domateslerin kabukları soyulur, küp şeklinde doğranır. Biber küp olarak doğranır. Bir tavada yağ kızdırılır, patlıcanların suları sıkılarak kızgın yağda hafif kızartılır. Diğer yanda soğanlar tencerede yağda şeffaflaşıncaya kadar kavrulur, biberler atılır. Sarımsak, tuz, şeker, karabiber ve kıyılmış maydanozlar atılarak karıştırılır. Hazırlanan harç kızartılmış patlıcanların içine doldurulur. Su ilave edilerek pişirilir. Suyu azalmasına yakın üzerine domates dilimleri ve biber ile süsleyerek fırında biraz tutulur. Maydanozla servis yapılır.
|
İmam Bayıldı |
|
felamur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc47002
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
2,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli Malzemeler:
Patlıcan (4 adet orta boy, 800 gram)
Sıvıyağ (3 su bardağı, patlıcanları kızartmak için)
Zeytinyağı (1 çay bardağı, soğanları kavurmak için)
Soğan (4 adet orta boy)
Çarliston biber (2 adet)
Domates (2 adet orta boy)
Domates salçası (1 yemek kaşığı)
Sarımsak (4 diş)
Maydanoz (4 dal)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Toz Şeker (1 tatlı kaşığı)
Sıcak su (2 su bardağı)
Kiraz domates (10 adet, süslemek için, tercihe göre)
4 adet orta boy soğanı piyaz biçiminde doğrayın. Yanmamasına dikkat ederek ısıttığınız 1 çay bardağı zeytinyağının içine doğradığınız soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken 4 diş sarımsağı doğrayarak tencerenize atın. Kavrulan soğanların üzerine doğradığınız 2 adet çarliston biberi ve 2 adet orta boy domatesi ekleyin, ince doğradığınız 4 dal maydanozu da tencerenize ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Üzerine 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ilave edin. 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyip tüm karışımı yaklaşık 5 dakika kaynamaya bırakın.
Kaynama işlemi sürerken 4 adet orta boy patlıcanı 3-4 eşit parçaya bölerek, siyah beyaz şeritler halinde soyun. Patlıcanların içlerini düzgün bir biçimde çıkartın. Bir tava içine 3 su bardağı sıvı yağ koyup, yüksek ateşte iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra patlıcanların sık sık altını ve üstünü çevirerek, patlıcanlar altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
Kızarmış patlıcanları bir peçetenin ya da kağıt havlunun üzerine alarak fazla yağın peçete tarafından emilmesini sağlayın. Kızarttığınız ve fazla yağlarını aldığınız patlıcanları tepsinizin içine ağızları yukarı gelecek şekilde düzgünce dizin.
Diğer tarafta hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içine birer yemek kaşığı miktarında doldurun. Doldurma işleminiz bittikten sonra kalan sosu tepsinin yan tarafından dibine gelecek şekilde dökün. Patlıcanların üzerine birer adet kiraz domates yerleştirin. Üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin ve tepsinizi önceden ısıtılmış fırına koyun. Fırında 170 derece ısıda 10 dakika süre ile pişirin. Pişirme işleminden sonra yemeğinizi soğumaya bırakın ve soğuk olarak servis yapın.
|
PATLICAN İMAMBAYILDI |
|
fener
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc44658
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2009
2,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
6 ufak boy patlıcan
1 demet maydanoz
2 baş soğan
2 adet domates
1 baş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 bardak su
1 bardak zeytinyağı veya ayçiçek yağı (likit yağ)
Patlıcanın kabukları ince olarak soyulur. İki başları kalmak üzere kâmını uzunluğuna biraz yarıp, tuz serpilir. 15 dakika bekledikten sonra su ile yıkanır. Suyu silkelenir. Orta kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Bir tepsiye dizilir.. Soğan piyaz olarak kesilir. Patlıcanlardan artan yağ ile pembe kızartılır. İçerisine ayıklanmış ve ikiye kesilmiş sarımsak karıştırılır. Ufak kesilen domates, maydanoz, tuz konularak biraz daha kavrulur. Tepsideki patlıcanların içleri doldurulur. Su ilave edilerek, kapağı kapatılır ve 45 dakika pişirilir. Soğuk olarak servis edilir.
|
İmam Bayıldı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36634
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
2,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
6 patlıcan
3-4 soğan
2-3 domates
1 demet maydanoz
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Zeytinyağı
Yarım limon suyu
Patlıcanlar alacalı soyulup kızgın yağda kızartılır. 2-3 kaşık zeytinyağında ay ay doğranan soğanlar hafifçe öldürülür. Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler, küçük doğranmış sarımsaklar soğanlara ilave edilir. Patlıcanların ortaları oyularak arasına bu malzeme koyulur. Kafi miktarda suya şeker, tuz ve limon suyu da konularak( su sıcak olmalı) orta ateşte pişirilir. Pişince üzerine küçük doğranmış maydanoz bolca dökülür.
|
İMAMBAYILDI |
|
ilker24
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc34531
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2009
2,647 defa indirildi / yazdırıldı
|
1250 gram patlıcan
275 gram zeytinyağı (1 1/2 bardak)
500 gram soğan (5 büyük)
600 gram domates (3 büyük)
3 1/2 bardak su
14 diş sarımsak
1 1/2 demet maydanoz
1 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 Bir kuşaneye; piyaz soğanı denen yarım ay şeklinde ve ince 5 büyük soğan doğradıktan sonra, bu soğanları avuçla ovalamak suretiyle az öldürmeli ve sonra banlara; kabukları çıkarılmış ve küçük doğranmış 3 büyük domates, 14 diş sarımsak, kıyılmış bir buçuk demet maydanoz ile 2 tatlı kaşığı da tuz koyarak, hepsini iyice bir karıştırmalı ve bir tarafa bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan, 1250 gram patlıcanı, alaca denen şekilde yani bir parmak kabuk bırakmak, bir parmak tıraş edercesine ince soymak suretiyle ayıkladıktan sonra, patlıcanların her iki uçlarım birbirinden ayırmamak üzere bunları başlarından alt kısımlarına kadar kesmek suretiyle gövdelerini dörde yarmalı ve patlıcanların yarık olan kısımlarında içlerine, hazırlamış olduğumuz soğan ve domates harcını eşit olarak doldurduktan sonra bunları yayvanca bir tencereye yanyana olmak üzere döşemelidir.
3 Sonra, içleri doldurulmuş ve tencereye döşenmiş patlıcanlara bir bir çeyrek bardak zeytinyağı, üç buçuk bardak su, bir buçuk tatlı kaşığı toz şekerle, 1 tatlı kaşığı da tuz koyduktan sonra üstlerine bir tabak oturtmalı ve sonra tencerenin kapağmı kapatarak, imambayıldı suyunu çekip de yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları, önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere aşağı yukarı bir buçuk saat pişirmeli ve tencereyi ateşten alarak, patlıcanlar iyice soğuduktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
NOT: Alaca kesilmiş, tuzlu suda yatırılmış ve sıkılmış patlıcanları bir, bir çeyrek bardak zeytinyağında 5 dakika kadar kavurduktan sonra bir kaba almak, yağına da ince ve yarım ay şeklinde kesilmiş soğanları atarak 5 dakika kavurmak, sonra da domatesleri katatarak 3 dakika da beraberce pişirdikten sonra, yukarıda tarif edildiği şekilde de hazırlamalıdır. Ancak, çiğ olarak pişirilen imambayıldılar, daha hafif ve kanaatimizce de oldukça lezzetli olurlar.
|
İmambayıldı |
|
pardus
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Beypazarı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26991
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2008
2,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet düzgün patlıcan
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletilir. Kurulandıktan sonra bütün olarak kızartılır. Diğer tarafta yarım daire şeklinde doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsak zeytinyağında çevrilir. Üzerine rende domates, sıcak su tuz ve karabiber katılır. Kızaran patlıcanlar yayvan bir tencereya aktarılır, ortaları dikey olarak yarılır. Hazırlalan iç yarıklara doldurulur. Tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
|
İMAMBAYILDI |
|
titiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25441
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008
2,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
5 orta boy patlıcan
3 büyük domates
4 büyük soğan
10 diş sarımsak
1/2 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 demet maydanoz
2 bardak su
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun, ortasına derin bir yarık açın. Acı suyunu bırakması için tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bırakın. Domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları dilimleyin. Maydanozları ince ince kıyın. Domates, soğan, maydanoz, sarımsak, şeker ve tuzu bir kaba koyup iyice karıştırarak ovun. Patlıcanları tuzlu sudan çıkanı durulayın. Ortalarına hazırlanmış olan harçtan koyııj yayvan bir tencereye dizin. Üstüne ve aralarına kalat harcı dökün. Zeytinyağı ve suyunu ilave edin. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan patlıcanları kaşıkla genişletin. Pişerken dökülen harcı içine dol durun. Üzerini bir kaç dal maydanoz ile süsleyin. Soğuk olarak servis edin.
|
İmambayıldı |
|
HAydın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24291
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2008
3,389 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patlıcan (5-6 adet küçük boy)
1 bardak zeytinyağı
4 baş soğan
4 baş sarımsak
2-3 adet domates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Patlıcanların yeşil kısımlarını soyup saplarını kesmeyin. Dilerseniz sap ve uç kısmına yakın, şekilli olarak kabuk bırakın. Diğer kısımlarını alacalı soyup yıkayın ve kurulayın. Bütün olarak hafifçe kızartın.
Soğanları soyup yarım daire biçiminde ince ince doğrayın. Sarımsakları soyun. Maydanozları ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik kıyın Domateslerin kabuklarını soyup 1 tanesini dilimleyin, diğerlerini fındık büyüklüğünde doğrayın. Soğanları biraz zeytinyağında sarartmadan oldurup, ateşten alın ve küçük doğranmış domatesleri, diş sarımsakları, kıyılmış maydanozu ilave edin. 1 fiske şeker ve tuz atın. Kızarttığınız patlıcanları bir tepsiye dizerek, ortalarını kaşıkla boydan boya çizin ve kaşığın dibi ile oval bir çukur yapın. Soğanlı harcı patlıcan oyuklarına yerleştirin. Üzerlerini domates dilimleriyle kapatıp biraz tuz serpip, patlıcanların yarısına gelecek şekilde 1 bardak sıcak su koyup fırında pişirin.
Aynı kapta soğutup hafifçe limon suyu gezdirin. Düz bir dağıtım tabağına yerleştirip servis yapın.
|
PATLICAN İMAM BAYILDI |
|
nazlı
Aşçı
Kayıt: 02.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc23576
Gönderme Tarihi: 02.May.2008
3,411 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlıcan
1 su bardağı zeytinyağı
3 soğan
3 domates
10 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Bir kuşanede doğranmış soğan, yağla kavrulur. Domates ve sarımsak ilave edilir. Maydanoz ve tuz koyarak hepsi karıştırılır.
Diğer taraftan patlıcanı alaca tabir edilen şekilde traş edercesine ince kesmek suretiyle ayıkladıktan sonra ortasını bıçakla yarılır. Yarık olan kısma hazırlanmış içten yerleştirilir. Sonra içleri doldurulmuş ve tencereye döşenmiş bir çeyrek bardak zeytinyağı, toz şeker, tuz ve bir bardak su ilave ettikten sonra üstlerine bir tabak oturtulur. Suyunu çekip yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirilir.
|
İMAM BAYILDI |
|
bahar noktası
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc22840
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
3,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 orta boy patlıcan
3 orta boy soğan
3 orta boy domates
6-7 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Sıvı yağ
Patlıcanları alacalı soyup ortalarını hafifçe oyun ve kızartıp bekletin. Soğanları küp şeklinde doğrayıp iki kaşık zeytinyağında hafifçe kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sarımsakları birkaç parçaya ayırıp domateslerle birlikte soğanların içine atın ve biraz daha kavurun. Şekeri ve tuzu serpip kıyılmış maydanozu da katın. Kızarttığınız patlıcanların içlerini bu harç ile eşit şekilde doldurun. Üzerlerini domates dilimleri ile kapatıp kalan zeytinyağını dökün. Kısık ateşte yeterince sıcak su ilâvesi ile pişirin.
Not: İmam bayıldı yayvan bir tencerede pişirilmeli, patlıcanlar birbirlerinin üzerine konulmamalıdır.
|
İMAM BAYILDI |
|
yasemen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20553
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
3,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Orta boy patlıcan
3 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Orta boy domates
1 Çay kaşığı şeker
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Baş sarımsak
Patlıcanları yıkayıp, saplarını kesiniz. Bıçağın ucu ile ortasını boydan boya çok ince oyunuz. Kalın kısımlarının çabuk pişmesi için, içinden bıçakla çiziniz.
Soğanı yarım halka şeklinde incecik doğrayarak bir kâseye koyunuz kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domates, ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağ, tuz ve şekeri soğana ilave edip karıştırınız.
Patlıcanların ortasını açıp hazırlanan karışımı sıkıca doldurunuz. Üzerlerine domates dilimi yerleştiriniz. Tepsi veya tencereye dizip üzerine 2 su bardağı kaynar su ve biraz tuz koyarak ağzını kapatınız. Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar 35-40 dakika pişiriniz. Servis tabağına yerleştirip, üzerine suyunu gezdiriniz.
|
İmambayıldı |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19745
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
3,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tunalı Çiçek Lokantası Kavaklıdere
3 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet yeşilbiber
2 adet domates
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanları kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Toz Şeker
Süslemek için:
Limon
maydonoz
Patlıcanlar alacalı biçimde soyulur. Yayvan bir tavada 1 su bardağı sıvı yağ ile kızartılır. Kızartılan patlıcanlar soğumaları için geniş bir kaba alınır. Patlıcanların karın kısmı bıçak yardımı ile kesilir ve kaşıkla genişletilerek açılır. 1 adet ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Yoğrulduktan sonra patlıcanların içerisine doldurulur. Daha sonra, kalan diğer kuru soğan piyaz şeklinde, 4 diş sarımsak ise küçük küçük doğranır. Derince bir tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsak eklenerek kavrulmaya bırakılır. Üzerine çekirdekleri alınmış ve ince ince doğranmış biberler de eklenerek biraz daha kavrulur. Daha sonra üzerine kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış 1 adet domates, tuz ve biraz şeker eklenerek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra bir süzgeç yardımı ile süzülür. Süzerken süzgecin altına bir kap konulur. Patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Patlıcanların içerisine tuz ve biraz şeker serpilir. Daha sonra içleri hazırlanan malzeme ile doldurulur. Malzemeden süzülen suya bir miktar ince doğranmış maydanoz eklenir ve patlıcanların üzerine kaşık yardımı ile dökülür. 170° fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra kalan 1 adet domates ve biber dilimlenir ve patlıcanların üzerine konur. İsteğe göre limon ve maydanozla süslenerek servis yapılır.
|
|