|
İmambayıldı |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1197
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2006
3,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 küçük patlıcan
4-5 soğan
7-8 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1-2 dal nane
2-3 domates
2-3 sivri biber
1 su bardağı zeytinyağı
1-2 kahve kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır.
Zeytinyağında hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir.
Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak, zeytinyağında kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir.
Kızartılan sebzenin içinde doldurulur.
Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
ML® Zeytinyağlı Bezelye için tıklayın
|
İmambayıldı |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75572
Gönderme Tarihi: 08.May.2012
2,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
6 adet orta boy patlıcan
6 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
6 adet sivribiber
8-10 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Tozşeker
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Düzgün ve orta boy patlıcanları alaca soyduktan sonra, karnıyarık gibi yarıp, tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim.
Kuru soğanları ikiye bölüp, yarım ay şeklinde ince ince kıyalım. Tencereye sıvıyağı koyup, piyazlık kıydığımız soğanları yağa ilave edip, orta ısılı ateşte kavurmaya başlayalım.
Sarımsakları ince ince kıyıp, kuru soğanlara ilave edelim.
Kuru soğanlar yumuşayınca, kabuklarını soyup ufak ufak doğradığımız 2 adet domatesi ve yeterince tuzu ilave edip, hepsini birden kavurmaya devam edelim.
Domatesler pişince, 1-2 su bardağı kadar su ilave edip, soğanların iyice pişmesini bekleyelim.
İnce kıydığımız maydanozları da tencereye ilave edip, hepsinin iyice pişmesini sağlayalım.
Soğanlar pişince, süzgece koyup, suyunu süzelim.
Patlıcanların suyunu süzüp sıktıktan sonra, bol kızgın sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartalım.
Fırın tepsisine yarık kısmı üste gelecek şekilde dizelim. Bir tatlı kaşığı yardımıyla yardığımız yerden genişleterek açalım.
İçine bir fiske tuz, bir fiske tozşeker serptikten sonra, süzdüğümüz soğanlı harcı patlıcanların içlerine dolduralım. Kaşığın tersiyle üstlerini düzleyip, 1/2 dilim domates ve 1 adet sivribiber koyalım.
Süzdüğümüz suyu da patlıcanların üzerlerine dökelim. Önceden ısıttığımız fırında domatesler ve sivribiberler renk alıncaya kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra, servis yapalım.
Fotoğraf "tren" tarafından gönderildi. 09.06.2020
|
İmambayıldı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92344
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2013
1,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg küçük boy patlıcan
Kızartmak için:
Zeytinyağ
İçi için:
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
4 adet soğan
1 baş sarmısak
4'er adet domates ve sivri biber
3 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Süslemek için:
Maydanoz
Saplarını kestiğiniz patlıcanları yıkayın ve kurulayın. Tavada zeytinyağını kızdırıp, patlıcanları dizin. Ağzını bir kapakla kapatın ve kısık ateşte hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün ve kabuklarını soyun. Daha sonra fırın tepsisine dizin. Ortalarını bir bıçakla çizin. İç malzemesi için tavaya aldığınız zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarmısağı soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ve kıyılmış sivri biberi katın. Domates, suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Tozşeker ve tuzunu katın. Hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların ortasına paylaştırın. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerlerini maydanozla süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
İmambayıldı |
|
aşina
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2013
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc93236
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2013
1,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 minik patlıcan
3 domates
2 soğan
5 sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı şeker
Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve az yağda bütün olarak kızartın. Fazla yağını alın, bıçakla ortalarından yarıp, tepsiye dizin. Domatesleri iri dilimler halinde doğrayıp yarım ay şeklinde kesilmiş soğanla zeytinyağında 3 dakika kadar pişirin. İçine biberleri, şeker, tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Bu karışımı kızarmış patlıcanların içine paylaştırıp fırında 20 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğuk sunun.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
İmambayıldı |
|
hünerli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2012
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc100348
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2014
1,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet küçük boy patlıcan
2 adet soğan
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet kesme şeker
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp bir kabın içine alın. Üzerine rendelenmiş domatesi, sarımsakları, maydanozu, şekeri ekleyip karıştırın. Patlıcanların içlerini kesip tencereye dizin. Bu soğanlı karışımı üzerine koyup bol yağ gezdirin ve kısık ateşte 30 dakika pişmeye bırakın. Patlıcanlar iyice pişince servis tabağına alıp iç harcını da ortalarına iyice doldurun. Soğumaya bırakıp soğuk olarak servis yapın.
|
İmam Bayıldı |
|
çintar
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc131611
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018
2,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg minik patlıcan
2-3 adet büyük baş soğan
2-3 diş minik doğranmış sarımsak
2-3 adet küp doğranmış domates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet kesme şeker
Tuz
Zeytinyağı
Yarım su bardağı sıcak su
Patlıcanları alacalı soyup suda 15 dakika bekletelim.Kızgın ve bol sıvı yağda çok karartmadan kızartalım ve kağıt peçetenin üzerine alalım.
Soğanı ve sarımsakları zeytin yağında 1-2 dakika kavuralım.Üzerine domatesi, salçayı, şekeri ve tuzu ilave edip domatesler hafif ölene kadar çevirelim.
İnce ince doğradığımız maydanozu ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım. Harç ılıyınca karınlarını açtığımız patlıcanların içine bolca dolduralım ve yayvan bir tencereye yerleştirelim. Üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirelim. Daha sonra yarım su bardağı sıcak suyu ilave edip kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 15-20 dakika pişirelim ve soğuk olarak servis yapalım.
|
İmam Bayıldı |
|
anne eli
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc135167
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018
879 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kemer patlıcan
2 büyük kuru soğan
3 büyük domates
7-8 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Üzerine:
Sızma zeytinyağı
Patlıcanları alacalı olarak soyun. Üzerine bıçağın ucuyla patlıcanın iki ucu arasında bir kesik atın ve tuzlu suda 10 dk. bekletin. Sudan alıp kurulayın ve kızgın sıvıyağda çevirerek kızartıp kağıt havlu üzerinde soğumaya bırakın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Domatesleri soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını ayırıp küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Maydanozu incecik doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup soğan ve sarımsağı ekleyin. Tuz ve şeker serpip kavurmaya başlayın . Yumuşayınca domatesleri ekleyip kavurun. En son maydanozu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Patlıcanların kesik kısmını açarak içine soğanlı karışımı doldurun. Geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin. Bir kapta biraz su, toz şeker ve suyu karıştırıp tencereye koyun. Biraz da zeytinyağı ekleyin ve kapağını kapatıp ağır ateşte 20 dk pişirin. Ilınınca üzerine sızma zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın.
|
Zeytinyağlı İmam Bayıldı |
|
adda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140570
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019
1,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 kilogram patlıcan
3 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 adet sivri biber
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Öncelikle patlıcanları tamamen soyulup, ikiye bölünmeden bıçakla uzunlamasına yarılır. Diğer sebzeler hazırlanana kadar tuzlu suda bekletilir. Soğanlar piyazlık, domates, biber ve sarımsaklar küp küp doğranarak harmanlanır. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar sıkılarak içine domatesli harç doldurulup yayvan bir tencereye yerleştirilir.
Zeytinyağı, limon, su ve toz şeker ayrı bir kapta karıştırılarak sebzelerin üzerine dökülür. Kaynadıktan sonra hafif ateşte yağına inene kadar pişirilir ve soğuk olarak servis edilir.
|
Zeytinyağlı İmambayıldı |
|
cTesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc143319
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
744 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı şeker
½ bardak zeytinyağı
½ demet kıyılmış maydanoz
3 adet orta boy soğan
3 adet domates
8 adet sivri veya çarliston biber
8 diş sarımsak
Kızartma için yeterince sıvı yağ
4 adet patlıcan
Patlıcanları alaca soyun. İçinde bolca tuz bulunan su dolu bir kaba yarım saat yatırarak acı siyah suyunun çıkmasını sağlayın.
Patlıcanlar suda yatarken soğanları piyazlık doğrayın ve ortadan ikiye bölünmüş sarımsaklarla birlikte zeytinyağında yakmadan iyice kavurun. Soğanlar ölünce içine kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak doğranmış domatesleri, ince doğranmış biberleri, kıyılmış maydanozları, şekeri katarak kavurmaya devam edin. Domatesler şekillerini kaybetmeden ve pelteleşmeden tencereyi ateşten alın, soğumaya bırakın. Tuz ve bolca karabiber koyun.
Tuzlu suda bulunan patlıcanları çıkarıp iyice yıkayın. Kızartırken yağın sıçramaması için peçete ile iyice kurulayın. Bıçak yardımı ile yukarıdan aşağıya patlıcan kalınlığının yarısına gelecek şekilde bir kesik atın. Patlıcanları rengi değişene ve yumuşayana kadar kızartın. Yağını çekmemesi için bir kağıt üzerine çıkarın. Soğuduktan sonra fırınlayacağınız patlıcanları birer birer alın ve kesiği ufak bir kaşıkla iyice açarak patlıcanları kayık haline getirin. Ortası açılmış bulunan patlıcanların oyuk yerlerini soğanlı domatesli iç ile doldurun. Her biri için üzerine yarım ince dilim kabuklu domates ve ortadan bolünmüş çekirdekleri çıkarılmış yarım biber koyun.
200 dereceye ısıtılmış fırının üst katında domatesler hafif yanana kadar tutun. Fırından çıkmış soğumuş imambayıldıları bozmadan servis tabağına aktarabilir üzerine az miktarda sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Soğuk servis ediniz.
|
İmambayıldı |
|
nazire abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc147348
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2019
939 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
8 orta boy patlıcan
8 soğan
4 sivri biber
3 domates
7 diş sarımsak
2 kesme şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sarımsakları soyup dilimleyin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve tuzu ilave edip soteleyin. Sarımsak, domates, şeker ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın. Isınan yağda patlıcanları iki taraflı hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Patlıcanları yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirin. Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı paylaştırın. Üzerlerine birer sivri biber ekleyin. Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika (suyunu çekene kadar) pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.
|
İmam Bayıldı |
|
hekim hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2020
Mesajlar: 36 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc148102
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2020
524 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 tane patlıcan
İçi için:
250 gram yağsız kıyma
1 tane soğan
3 tane yeşil biber
2 tane domates
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak
Yarım kaşık biber salçası
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Patlıcanları çizgili biçimde soyun, üçe bölün ve tuzlu su içinde bekletin. Patlıcanları gazete ile kurulayın, kızgın yağda önlü arkalı olacak biçimde kızartın. Bir tavada kıymayı kavurun, diğer malzemeleri ve soğanı ince ince doğrayıp kıymaya ekleyip kavurmaya devam edin. Belirli kıvama geldiğinde ocağın altını kapatabilirsiniz. Borcam içine aldığınız patlıcanların orta kısmına hazırladığınız iç harcı kaşık yardımı ile doldurun. MYarım yemek kaşığı salçayı sıcak su ile karıştırın ve patlıcanların üzerinde gezdirin. 180 derecelik fırında patlıcanların üstü kızarana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra patlıcanları sıcak olarak servis edebilirsiniz.
|
İmam Bayıldı |
|
Alaaddin
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2020
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc150765
Gönderme Tarihi: 25.May.2020
430 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kemer patlıcan
1 demet maydanoz
Büyük boy soğan
5-6 adet sivri biber
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Geniş bir tencereye bol miktarda zeytinyağı koyup yağı ılıtıyoruz. Sivribiber, soğan, maydanozu mümkün mertebe ince ve küçük bir şekilde doğruyoruz. Patlıcanları ikiye böldükten sonra tuzlayıp iç tarafı harca gelecek şekilde tenceredeki malzemenin üzerine yüzüstü diziyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 20 dakika pişiriyoruz.
Tencerenin içini boşaltıp aynı tencerede patlıcanların dış tarafını dibi tutana kadar pişiriyoruz.
Dibi tutan patlıcanları sunum tabağına alıp üzerine soğanlı harcımızı ekleyerek servis edebilirsiniz.
|
İmambayıldı |
|
tren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc151105
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2020
470 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 büyük boy soğan
4-5 adet patlıcan
2 adet yeşilbiber
3 adet domates
7 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
Daha önce karnıyarık yaptıysanız imambayıldı tarifi size zor gelmeyecektir. Öncelikle patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
Ardından tuzunu akıtıp, havlu kağıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü sıvı yağda kızartın.Yağın fazlasını alması için havlu kağıda alın.
İç harcı için soğanları doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun.
Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın.
Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin.
İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun. Tavada kalan domatesli suyu fırın kabına dökün.
Eğer su yeterli değilse domates sosu ile ya da çok az salça ile sos hazırlayın ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Not: Her patlıcanlı yemekte olduğu gibi bu yemekte de patlıcanların acısının gitmesi için tuzlu suda bekletmeyi unutmayın. İmambayıldının lezzeti için sarımsakta önemlidir.
|
İmam Bayıldı |
|
maskeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2020
Mesajlar: 43 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc153072
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2020
461 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
8 orta boy patlıcan
4 soğan
12 diş sarımsak
3 domates
4 sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 kesme şeker
2 su bardağı sıcak su
Domates sos için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Üzeri için:
Maydanoz yaprakları
Patlıcanların sap kısımlarını kesmeden alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Domatesleri soyup küp doğrayın. Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin ve ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve tuzu ilave edip soteleyin. Sarımsak, domates, biber, şeker ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın. Isınan yağda patlıcanları iki taraflı hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Patlıcanları yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirin. Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı paylaştırın. Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Domates sosu hazırlamak için zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip bir taşım kaynatın. Sosu bir servis tabağına alın. Üzerine patlıcanları yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpin. Soğuk servis yapın.
|
İmam Bayıldı |
|
pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc153819
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2020
296 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet orta boy kuru soğan
6-7 diş kuru sarımsak
2-3 adet yeşilbiber
2 su bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Soğan, domates, yeşil biber, ince ince doğranır. Sarımsaklar soyulur. Patlıcanlar alacalı soyulur ve yeşil sapları koparılmadan bıçak yardımıyla kesilir. Patlıcanlar yağda yumuşayana kadar kızartılır ve peçete serilmiş bir kaba konulur. Geri kalan soğan, domates, biber, sarımsak(bütün olarak) atılarak kavrulur, domatesler suyunu çekince iç hazır. Patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir. Hazırlanan iç patlıcanların içine doldurulur. Fırında 10-15 dk. daha pişirilerek servis edilir.
|
İmambayıldı |
|
gümüş kap
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc154503
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2020
383 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
4 adet kuru soğan
4 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 baş sarımsak
1 adet kırmızı kapya biber
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Domatesleri çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın.
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
Soğan, domates, maydanoz, tuz ve şekeri geniş bir tencereye koyup 2 dakika kadar karıştırın ve pişmeye bırakın.
Diğer yanda patlıcanları saplarını kesmeden güzelce yıkayın.
Kabuklarını alaca soyduğunuz patlıcanları tenceredeki domatesli karışımın içine yerleştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.
Kısık ateşte 30 dakika pişirdiğiniz patlıcanlara soyduğunuz sarımsakları ekleyip 20 dakika daha pişirin.
Ardından patlıcanları tencereden alıp ortalarını yukarıdan aşağı çizip kaşık yardımıyla açarak zeytinyağıyla yağladığınız fırın kabına yerleştirin.
Tencerede kalan domatesli sosu patlıcanların ortalarına sarımsaklar üstte kalacak şekilde yerleştirin.
Kapya biberi dörde bölüp patlıcanların üzerine yerleştirin.
Sosun kalanını da patlıcanların üzerine gezdirip oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin ve servis edin.
|
İmambayıldı |
|
fahrettin altay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2020
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc154913
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2020
294 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://haber7.com
4 adet patlıcan
4 orta boy soğan
2 det çarliston biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı sıcak su
Kızartma kiçin:
3 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı zeytinyağı
Dört adet orta boy soğanı piyaz biçiminde doğrayın. Yanmamasına dikkat ederek ısıttığınız 1 çay bardağı zeytinyağının içine doğranmış soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulma süresinde 4 diş sarımsağı doğrayarak tencerenize atın.
İki adet çarliston biberi, 2 adet orta boy domatesi ve ince doğranmış 4 dal maydanozu tencerenize ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Tencerenize 1 yemek kaşığı salçayı, tuz ve karabiberi ekleyip üzerine 2 su bardağı sıcak suyu da katıp tüm karışımı yaklaşık 5 dakika kaynamaya bırakın.
Kaynama işlemi sürerken patlıcanları 3-4 eşit parçaya bölerek, alacalı soyun ve patlıcanların içlerini düzgün bir biçimde çıkartın. Bir tava içine 3 su bardağı sıvı yağı alıp yüksek ateşte iyice kızdırın ve patlıcanları sık sık alt üst yaparak altın sarısı olacak şekilde kızartın.
Kızarmış patlıcanları bir peçetenin ya da kağıt havlunun üzerine alarak fazla yağın peçete tarafından emilmesini sağlayın. Kızartmış olduğunuz ve fazla yağlarını aldığınız patlıcanları tepsinizin içine ağızları yukarı gelecek şekilde düzgünce dizin.
Diğer tarafta hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içine birer yemek kaşığı miktarında doldurun. Doldurma işleminiz bittikten sonra kalan sosu tepsinin yan tarafından dibine gelecek şekilde dökün.
Son olarak üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker serpin ve tepsinizi önceden ısıtılmış fırına koyun. Fırında 170 derece ısıda 20 dakika süre ile pişirin. Pişirme işleminden sonra yemeğinizi soğumaya bırakın ve soğuk olarak servis yapın.
|
İmambayıldı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156847
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2021
343 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patlıcan
Sıvıyağ
3 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
3 adet büyük boy domates
4 adet sivri biber
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Maydanoz
Patlıcanların saplarını keserek yıkayın ve kurulayın.
Tavada zeytinyağını kızdırın.
Patlıcanları dizin.
Ağzını kapaklı kapatın.
Kısık ateşte patlıcanların her yerini hafif kızartın.
Kızaran patlıcanları havlu kâğıt serili bir tabağa alın.
Kabuklarını soyun.
Daha sonra fırın tepsisine dizin.
Ortalarını bir bıçakla çizin.
İç malzemesi için tavaya aldığınız zeytinyağı ile soğanları ve sarımsakları soteleyin.
Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ve kıyılmış biberleri katın.
Domates suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin.
Toz şeker ve tuzunu katın.
Hazırladığınız iç harcı patlıcanların ortasına yerleştirin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
İsteğe bağlı üzerini maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.
|
İmambayıldı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157350
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
620 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 orta boy patlıcan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım halka şeklinde doğranmış 3 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış 3 büyük domates
Tuz
Patlıcanları kızartmak için:
1 su bardağı kızartma yağı
Üzerini süslemek için
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Bir bıçak ya da soyma aparatı yardımıyla patlıcanları pijama şeklinde soyun. Acılığının gitmesi için tuzlu suda 20-25 dakika beklettiğiniz patlıcanları süzdürüp kağıt havlu ile kurulayın. Tavada kızdırdığınız yağın içine patlıcanları atın ve rengi kahverengiye dönene kadar kızartın. Yağdan aldığınız patlıcanları kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
Biraz soğuduktan sonra patlıcanları ortadan ince bir şerit hakinde bıçakla yarın ve orta kısmını kaşıkla kenarla doğru itin. İç malzemeyi hazırlamak için tavaya aldığınız yarım su bardağı sıvı yağı ısıtın ve soğanı ekleyip 8-10 dakika arada karıştırarak soteleyin.
Sarımsağı da ekleyip 1 dakika çevirin. Son olarak domates ve tuzu ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısığa alın ve 5 dakika kapağı kapalı şekilde arada karıştırarak pişirin. Biraz soğuduktan sonra patlıcanların içini doldurun. Üzerine maydanoz serperek servis yapın.
|
İmambayıldı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164035
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
2 adet soğan
5-6 diş sarımsak
3 adet olgun domates
Bir tutam maydanoz
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Patlıcanlar yıkanıp, sap kısımları kalacak şekilde alacalı soyulup, tuzlanıp, havlu kağıdın üzerinde 30 dakika kadar bekletilir.
Bu sırada yemeğin iç hazırlığı yapılır. Bir tencerede biraz zeytinyağında jülyen doğranmış soğan ve bir kaç parçaya bölünmüş sarımsak 5 dakika kadar sotelenir. Ardından ufak ufak kesilmiş domatesler ilave edilir. Karışım suyunu çekene kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır.
Patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanır ve çok az yağda teflon tavada her tarafı çevrilerek kızartılır. Ayni islemi patlicanlarin uzerini yaglayarak firinda da kizartabilirsiniz. Düz bir tencereye alınan patlıcanların ortası boydan boya kesilerek açılan oyuğa harcımızı doldurabiliriz. Patlıcanların yarısına yakın su konup, kısık ateşte 30-40 dakika pişirilir. Suyunu çekince ocaktan indirilir.
Son olarak maydanoz ile süslenir.
Soğuk olarak tüketilir.
|
|