Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri > İmambayıldı (26 adet - 2,729,112 defa bakıldı)

İmambayıldı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İmam Bayıldı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc165375
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022
261 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 kesme şeker
Tuz
Karabiber
Sosu için:
½ su bardağı rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için:
Maydanoz

Patlıcanların saplarını koparmadan alacalı soyun ve acısını almak için tuzlu suda bekletin. Daha sonra patlıcanları iyice kurulayın ve bir kenara ayırın. Soğanları ince uzun doğrayın, sarımsakları ikiye bölün. Domatesleri küp küp doğrayın. Yeşil biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra ince uzun kesin. Tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsak, biber, domates, küp şeker ve baharatlarını ekleyip kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta patlıcanları kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını alın. Patlıcanları bir karnıyarık tenceresine dizin ve karnıyarık yapar gibi orta kısımlarını hafif bir şekilde kesip açın. Domatesli harcı paylaştırıp tencereye 1 su bardağı su ekleyin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip kaynatın. Pişen patlıcanların üzerine sosu gezdirip yemeğinizi soğutun ve soğuk olarak servis yapın.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.06.2023


İmambayıldı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166806
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2022
255 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

3 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Patlıcanları çizgi çizgi soyun. Soğan, domates ve biberleri de küçük küçük doğrayın. Patlıcanları bütün olarak kızgın yağda kızartın ve süzdürün. Bir tavada sıvı yağda soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra domatesleri de tavaya alın. Yağladığınız borcama patlıcanları dizin ve ortalarını hazırladığınız harç ile doldurun. 175 derece fırında dakika pişirin.



İmambayıldı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172271
Gönderme Tarihi: 25.May.2023
223 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

6 adet orta boy kemer patlıcanı
350 ml sızma zeytinyağı
4 adet orta boy soğan, yarım halka doğranmış
3-4 adet tatlı sivri yeşilbiber, ince doğranmış
10-12 diş sarımsak, ince doğranmış
2 adet büyük boy domates, küp küp doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
300 ml su
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
Patlıcanların Acısını Çıkarmak için:
1 litre su
40 g tuz

Patlıcanların sap kısmındaki yapraklarını ve uç kısmını kesin. Kabuklarını alaca, yani çizgili olacak şekilde soyun. Baş kısmından başlayarak uç kısmına doğru tamamen gelmeyecek şekilde tam ortasını uzunlamasına kesin. Patlıcanların sığacağı büyük bir kaba su ve tuz koyun. Hazırladığınız patlıcanları bu suyun içinde 30 dakika bekletin.
Patlıcanları sudan çıkarın ve kâğıt havlu üzerinde suyunu alın. 300 ml zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartın.
Soğan, sivri biber ve sarımsağı 50 ml zeytinyağında soğanlar karamelize olana kadar pişirin. Domates, tuz, şeker ve 300 ml su ekleyerek yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin.
Hazırladığınız harç soğuyunca içine maydanoz ilave edin.
Hazırlanan iç harcı kızartılan patlıcanların içine doldurup pişirme kabına dizin.
Harcın tencerede kalan suyunu patlıcanların üzerine gezdirip, yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte ocakta veya yarım saat orta ateşte (175 derece) üzerini yağlı kâğıtla kapatarak fırında pişirin.
Ilık servis edin.



İmam Bayıldı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173093
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.bim.com.tr

3 adet kemer patlıcan
1,5 adet domates
2 adet orta boy soğan
6 diş sarımsak
8 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
5 adet sivri biber
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 tatlı kaşığı Rafine sofra tuzu
10 dal maydanoz
2 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 su bardağı sıcak su

3 adet kemer patlıcanın sap kısımlarını traşlayıp pijamalı kesin ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ile ovun. 200 derecelik fırının orta rafında yaklaşık 40- 45 dakika, arada çevirerek pişirin.
Patlıcanlar pişerken bir yandan da tavaya 6 çorba kaşığı zeytinyağı koyun, yağ iyice ısınınca içine piyazlık doğranan 2 orta boy kuru soğanı ekleyin ve kavurun.
Soğanlar kavrulunca ince ince kesilen 5 sivri biberi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra içine 1 çorba kaşığı şekeri ekleyin 2 dakika daha kavurun.
2 dakikanın sonunda ince ince doğranmış 6 diş sarımsağı tavaya ilave edin.
Ayrı bir kaba 1,5 adet domatesi rendeleyin. 2 çorba kaşığı domates salçası ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Domates püresini de karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Domatesli sos hazır.
Büyük boy bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 10-15 dal maydanozun saplarını yerleştirin bu hem patlıcanlara lezzet verecek hem de tabanına yapışmasını engelleyecek.
Patlıcanlar pişince fırından çıkartıp tencereye yerleştirin. Sonra güzelce karınlarını yarın. Soğanlı karışımı eşit bir şekilde patlıcanların içine yerleştirin.
Domates karışımının doldurduğunuz patlıcanların üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika daha pişirin.
40-45 dakikanın sonunda patlıcanları bir tabağa alın ve üzerine 10 -15 dal maydanozu ince ince kıyıp ekleyin.
İster sıcak ana yemek gibi ister soğuk yiyebileceğiniz imam bayıldı servise hazır.



İmambayıldı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177647
Gönderme Tarihi: 07.May.2024
144 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

5 adet orta boy patlıcan
4 adet soğan
3 adet büyük boy domates
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Maydanoz

Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Sonra yıkayıp ve kurulayın. Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp, ısıtın. Patlıcanları dizip, hafif yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili bir tabağa alın. Ortalarını bir bıçakla çizip soğumaları için bekleyin. İçi için; zeytinyağı ile soğanları ve sarımsakları soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ve ince kıyılmış biberleri ekleyin. Sotelemeye devam edin. Toz şeker ve tuz ile tatlandırın. Geniş bir tencereye önce patlıcanları dizin. Sonra iç harcı patlıcanların ortasına yerleştirin. Suyu ekleyip kısık ateşte tencerede pişirin. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.



İmambayıldı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179301
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2024
122 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 adet orta boy patlıcan
2 adet büyük boy soğan
4 diş sarımsak
4 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı su

Patlıcanları alacalı soyun ve ortalarını yararak açın. Tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bekleterek acısını alın.
Soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin. Yeşil biberleri halka halka kesin. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından yeşil biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Doğranmış domatesleri, toz şekeri ve tuzu ekleyin. Karışımı birkaç dakika pişirin ve ocağın altını kapatın.
Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayın. Hazırladığınız iç harcı patlıcanların içine doldurun.
Patlıcanları geniş bir tencereye yerleştirin. Kalan harcı üzerine dökün. Yarım çay bardağı suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Pişen imambayıldıyı ocaktan alın ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.







İmambayıldı Tarifleri Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri



(26 adet İmambayıldı 2,729,112 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort