https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
4 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu ve krema için:
3 adet kırmızı elma (orta boy) (iri küpler şeklinde doğranmış)
3 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için:
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Süslemek için:
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
Kalıp:
Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Elediğiniz unlu karışımı 2 seferde ekleyerek 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Keki fırından çıkarıp soğutun. Kalıptan çıkarıp enlemesine ikiye kesin.
Elma, toz şeker ve suyu tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kekin ilk katını servis tabağına alın. 1 çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Servis tabağındaki keki şekerli sütün yarısı ile ıslatın. Üzerine pasta kremasının yarısını yayın. Elmalı karışımı kremanın üzerine yayın. İkinci kat keki kalan şekerli süt ile ıslatıp üzerine kapatın. Kalan krema ile pastayı kaplayın ve buzdolabında 2 saat bekletin. Gümüş inciler ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|