|
İncir Reçeli |
|
sultan sadık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2016
Mesajlar: 36 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc136533
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2018
648 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. İncir
1,5 kg. toz şeker
1 adet limonun suyu
1,5 bardak soğuk su
Bir tencerede suyu kaynatın ve soyulmuş incirleri kaynattığınız suya atın. Yaklaşık 7 dakika haşlayın. Haşlanan incirleri, soğuk su dolu bir tencereye atın, yaklaşık 4 dakika bekletin. Bu arada temiz su kaynatın. Kaynayan suya, soğuk suda bekleyen incirleri iyice sıkarak atın. Yaklaşık 4 dakika kaynattıktan sonra, incirleri yine soğuk suya alın. Şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatarak, şurup haline getirin. Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri sıkarak, şurubun içine atıp, ağır ateşte kaynatın.
Şurup kıvam almaya başladığında, limon suyunu ilave edip altını kapatın. Reçel sıcakken, kavanozlara koyun, kapaklarını kapattıktan sonra, ters çevirerek soğutun.
Not: İncirlerin bir kısmının içine karanfil ekleyerek, farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
|
İncir Reçeli |
|
ersoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc142042
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2019
587 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram incir
1 kilogram toz şeker
4-5 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
Önce incirleri soyun ve geniş bir tencerede 20 dakika kaynatın. Haşlanan incirlerin suyunu süzün, soğuduğunda hafifçe sıkın ve acı suyunu akıtın.
Suyu, şekeri ve karanfili geniş bir tencereye koyup kaynatın. Şeker iyice erisin. Şerbet kıvamını alınca incirleri ekleyin ve 25 dakika pişirin. Son olarak limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha pişirin.
|
İncir Reçeli |
|
vitray
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc149266
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2020
458 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 kase incir
2.5 kase şeker
1 su bardağı su
4 adet karanfil
Çubuk tarçın
Limon tuzu
İncirleri küçük küçük doğrayın.
Geniş bir tencereye suyu ve şekeri alın. Şeker eridikten sonra ayva parçalarını tencereye ekleyin.
Tencereye karanfil ve çubuk tarçını alın. Reçeli kaynamaya bırakın.
Reçel kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
İlk sıcağı çıkan reçeli cam kavanozlara alın.
|
Taze İncir Reçeli |
|
telsiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153092
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2020
321 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram taze incir
750 gram toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu veya 2-3 tane limon tuzu
İncirleri yıkayıp dörde bölün.
Toz şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın.
Kaynayınca altını kısıp kıvamı koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
Limonu da şerbete ekleyip incirleri içine atın.
Arada karıştırarak 5-10 dakika pişirin.
Ardından ocaktan alıp ılınınca kavanozlara bölüştürün.
Kapağı sıkıca kapalı halde saklayabilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.09.2021
|
İncir Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159508
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2021
334 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram taze incir
750 gram şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı su
İncirleri güzel yıkayıp tencereye alın.
Üzerine şekeri ilave edip bir gece bekletin.
Daha sonra tencereyi ocağa alın ve üzerine su ekleyin.
Kısık ateşte 30 dakika kadar kaynatın.
Reçeliniz kıvam alınca ocaktan alıp kavanozları boşaltın.
|
İncir Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159602
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2021
355 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo taze beyaz veya siyah incir
450 gr toz şeker
1 çay kaşığı kadar tereyağı
Yarım fincan su
Çeyrek limonun suyu
İlk olarak işleme incirlerin sap kısımlarını kesmekle başlamanız gerekir. Sap kısımlarını incirin süt geldiği kısma kadar kesmeniz gerekir. İncirleri, iyice yıkayıp suda bir süre beklettikten sonra suyun sonra süzgeç yardımıyla süzün. Süzmüş olduğunuz incirleri, geniş bir tencerenin içerisine alın. Daha sonra tencerenin içerisinde incirleri birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin.
İncirlerin üzerine toz şekeri ve suyu ilave edin. İncir reçelinizi ocağınızın üzerinde kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İncir reçeliniz kaynamaya başladığında verdiğimiz ölçü doğrultusunda içerisine tereyağı ilave edin.
Reçel kaynadıktan sonra içerisine çeyrek limonun suyunu da ilave edip 5 dk kaynatın.
Taze incirlerden yapılmış incir reçeliniz soğumaya başladığında kavanozlara alıp dolabınıza yerleştirebilirsiniz.
Not: Not: İncirlerin zedelenmemesi için kesinlikle karıştırmamanızı öneriyoruz.
|
İncir Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160434
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2021
373 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kilo incir
8 bardak şeker
1 limonun suyu
Diğer reçellerde olduğu gibi incir reçeli tarifinde de akşamdan incirleri yıkayın ve tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Gece boyunca dinlensin.
Ertesi gün kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
Biraz kıvam aldıktan sonra limon suyunu ekleyin. Reçel kıvamına geldiğinde incir reçeli sofraya gelmeye hazır demektir.
|
İncir Reçeli |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164029
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ham incir
1 kg. şeker
4 su bardağı iyi su
Yarım limon suyu
Şayet kabuklu incir ise kabukları bıçak yardımıyla soymanız ve muhakkak eldiven giymek gerekiyor. Zira incirlerin sütlü kısmı yapışkan bir hal alıp, sizi bir hayli uğraştırıyor. Ayrıca alerjik yapıda olanların da çıplak elle dokunması sakıncalı. Kabukları soyulmuş incirler üzerini çıkacak kadar suda 10-15 dakika biraz yumuşayana kadar haşlanır. Yukarıya doğru çıkan incirlerin suya temas etmeleri için daha küçük bir kapak kapatılarak alta inmeleri sağlanır. Haşlanan incirler kevgirden süzülür ve buzlu su dolu bir kaba boşaltılarak sok uygulanır. Buzlu su işlemi 3 kez tekrar edilir. Tekrar süzülmesi için süzgece konur.
Bu arada bir tencerede 1 kg. şeker ve 4 bardak su kaynatılır. Aynı zamanda incirler avuç içinde tek tek sıkılarak suları iyice çıkartılarak havlu kağıda dizilir. Bu reçelin püf noktası incirlerin içinde hiç su kalmamasıdır.
Suyu alınan incirler tencereye atılır ve yaklaşık 55-60 dakika pişirilir. 10 dakika öncesinde limon suyu eklenir. Üzerini kabarcıklar kapladığı an reçelimiz olmuş demektir.
Ilınınca kavanozlara aktarıp serin yerde muhafaza ediniz.
|
İncir Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167364
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2022
449 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg olgun incir
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Tencereye limon tuzu hariç tüm malzemeyi boşaltıp orta hararetteki ocağa koyuyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ocakta kıvamını alana kadar kaynatıyoruz. Limon tuzunu koyup bir iki taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
|
İncir Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169531
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2023
258 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
1 kg incir
0,5 çay bardağı su
750 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
İncirleri kabuklarını soymadan iri küpler şeklinde doğrayın. Tencereye alın ve üzerine suyu ekleyin.
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı incirlerin üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
|
İncir Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174662
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2023
97 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
120 adet reçellik soyulmuş incir
1 kilo 300 gr toz şeker
1 litre su, yarım limonun suyu
İncirlerin ortasını kürdanla delin, soğuk su dolu bir kaseye atın. 5 dakika bekletin. iki avucunuzun arasına aldığınız birkaç incirin suyunu sıkarak süzün. tüm incirleri bu şekilde kaseden alın. İncirleri tekrar su dolu bir kaseye alın ve aynı işlemleri tekrarlayın. İncirleri su dolu bir tencere koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra soğuk su akan musluğun altında önceki adımdaki gibi sularını süzdürün. Soğuk su dolu kase adımını tekrarlayın.
Tenceredeki suyu tazeleyin, incirleri tencereye alın. Bir taşım daha kaynatıp tekrar sularını süzdürün. Son kaynama sırasında şeker ve 1 litre suyu ayrı bir tencereye alın ve kaynatın. Şeker eriyince yarım limonun suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra incirleri ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Yaklaşık 1 saat reçel kıvamına gelene kadar kaynatın.
|
İncir Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174702
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2023
148 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram taze incir
3 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu
1 kabuk tarçın
İncir reçeli yapımı için 1 kilo taze inciri güzelce yıkayalım. Süzgeç içerisine koyalım ve suyundan tamamen süzülmesini sağlayalım.
Yıkayıp suyu süzülen incirlerimizi reçel yapacağınız tencerenin içine alalım. Ardından incirlerin üzerine 3 su bardağı toz şekeri dökelim.
1 gece şekerli inciri bekletelim.
Ertesi sabah olduğunda incirlerin üzerine döktüğümüz şekerlerin bir kısmı erimiş olacaktır.
Tenceremizi ocağa alalım. Kısık ateşte pişirmeye başlayalım.
Reçeller kaynamaya başladığında çubuk tarçını içerisine atalım ve limon suyunu ekleyelim.
Yaklaşık 40 dakika boyunca incirlerimizi pişirelim.
Pişirme sırasında reçelin üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla toplayalım.
5-10 dakika daha pişirmenin ardından reçelin kıvamını kontrol edelim.
Reçelinizi sıcakken kavanozlara dolduralım.
Kavanoz kapağını kapattıktan sonra ters çevirip soğumasını bekleyelim. Reçelin soğumasını oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Reçeliniz bekledikçe kıvamı yoğunlaşacaktır.
Soğuyan reçellerinizi buzdolabına kaldırabilirsiniz.
|
İncir Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177844
Gönderme Tarihi: 20.May.2024
151 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 kg taze incir
1 kg toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
İncirler akşamdan güzelce yıkanarak bir tencereye alınır.
Üzerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir.
Ertesi sabah kısmen erimiş olan şekerle beraber incirler ocağa alınarak kısık ateşte pişirilir.
Kaynadıktan sonra şerbetinin kıvamı sık sık kontrol edilir ve yaklaşık 30-35 dakika kısık ateşte pişirilir.
Bir çorba kaşığı limon suyu eklenerek şerbet, reçel kıvamına geldiğinde ocaktan alınır.
İncir reçelimiz temiz ve kuru bir kavanoza kaynar şekilde doldurularak kavanozun kapağı sıcağıyla kapatılır.
|
İncir Reçeli |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2068 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180557
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2024
22 defa indirildi / yazdırıldı
|
40-60 adet yeşil incir
1 kg. şeker
500 gr. su
1 gr. limon tuzu veya bir limon suyu kullanılır.
Önce incirler yıkanır, kabukları gayet ince olarak soyulur. Kabuklar hususi kabuk soyma bıçağı ile soyulursa muntazam soyulmuş olur.
İncirler alt kısmından çekirdek evi küçük bir huninin uç kısmı batırılarak yuvarlak şekilde çıkarılır.
Bundan sonra incirler kaynayan su içinde 15-20 dakika haşlanır. Soğuk suya batırılarak diriltilir.
İncirler temiz bir bez üzerine dizilerek içine giren suyun çıkması sağlanır.
Sonra 1 kg. şeker ve yarım kg. sudan yapılan şurup içine atılarak pişirilir.
Pişirmeye incirler şeffaf oluncaya ve şurup koyulaşıncaya kadar devam edilir.
Ocaktan indirilmeden limon suyu ve limon tuzu ilave edilir.
Not: İncir reçeli, küçük yeşil İlek (erkek) incirlerden yapılır. Reçel yapılacak incirlerin büyük ve içinde çekirdek teşekkül etmiş olması iyi değildir, incirler küçük ceviz büyüklüğünde iken toplanır daha büyük incirlerin içleri boş olduğu için reçelleri iyi olmaz.
|
|