İncirleri sıcak suda 15-20 dakika bekletin.
Sütü yoğurt mayalama sıcaklığına gelene kadar ısıtın. (Yaklaşık 3 dakika)
İncirleri küp küp doğrayıp süte ekleyin ve daha sonra blender yardımıyla iyice ezin.
Porsiyonlara bölüştürüp üzerini fincan altlığı ve bezle iyice örtüp 2 saat bekletin.
Üzerini açıp buzdolabına alın ve soğuyunca tüketin.
Kısa URL: https://ml.md/lc182732
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2025
39 defa indirildi / yazdırıldı
10 adet kuru incir
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Ceviz içi
Toz tarçın
Kuru incirleri sıcak suda 5 dakika bekletip, yumuşayınca doğrayın. Sütü ılık olacak şekilde ısıtın ve içine doğranmış incirleri ekleyin. Blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirin. Karışımı kaselere döküp oda sıcaklığında bekletip ılık ortamda 4-5 saat mayalanmasını sağlayın. Dolapta soğuttuktan sonra üzerini ceviz ve tarçınla süsleyip servis edin.