|
İncir Uyutması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173173
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2023
174 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet kuru incir
2 su bardağı süt
İncirleri sıcak suda 15-20 dakika bekletin.
Sütü yoğurt mayalama sıcaklığına gelene kadar ısıtın. (Yaklaşık 3 dakika)
İncirleri küp küp doğrayıp süte ekleyin ve daha sonra blender yardımıyla iyice ezin.
Porsiyonlara bölüştürüp üzerini fincan altlığı ve bezle iyice örtüp 2 saat bekletin.
Üzerini açıp buzdolabına alın ve soğuyunca tüketin.
|
İncir Uyutması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172904
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2023
180 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardağı süt
100 gram kuru incir
4 tatlı kaşığı iri dövülmüş ceviz içi
İncirleri yıkayıp ılık suda biraz bekletin.
Daha sonra saplarını kesip küçük küpler halinde doğrayın.
Sütü küçük parmağınızı batırdığınızda sıcak gelecek ancak elinizi yakmayacak kadar ısıtın.
Süt ısınınca incileri ekleyin ve el blender'ıyla pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
Tatlınızı kaselere alın ve dövülmüş ceviz ilave edin.
Kaselerin ağızlarını streç filmle kapatın.
Üzerini kalınca bir sofra beziyle örtüp mayalanması için 3 saat oda sıcaklığında bekletin.
Mayalanan tatlıları buzdolabına kaldırın.
Soğuk olarak servis edin.
|
İncir Uyutması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172674
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
182 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
1 lt süt, tercihen keçi sütü
250 g kuru incir
2 çorba kaşığı ceviz, dövülmüş, isteğe bağlı
Tencerede sütü kaynatın. 50°C sıcaklığa gelene kadar soğutun.
İncirlerin saplarını kesin ve ince ince doğrayın. Sütün içine ilave edin.
Tahta bir kaşıkla inciri sütün içinde iyice ezin. İncirler sütü emene kadar 30 dakika ezmeye devam edin. Bu işlem için mikser de kullanabilirsiniz.
Tencereyi yoğurt yapar gibi bezle iyice örterek 1 saat bekletin.
Kâselere pay edin ve buzdolabında 24 saat beklettikten sonra servis edin.
|
İncir Uyutması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169919
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2023
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
15 adet kuru incir
5 su bardağı süt
Üzeri için:
Fındık kırığı
İncirleri iri parçalara kesin. Sütü tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Ocaktan alın ve incirleri ilave edin. Mutfak robotu ile incirleri ısıtılmış sütün içerisinde tane kalmayacak şekilde öğütün. Kaselere paylaştırın ve üzerlerini tepsi ile kapatın. 45 dakika bekletin. Süre sonunda buzdolabına alın 2-3 saat soğutun. Üzerlerine fındık kırığı serpin ve servis yapın.
|
İncir Uyutması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167674
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2022
297 defa indirildi / yazdırıldı
|
2. 5 su bardağı süt
8 adet kuru incir
Sıcak su
İncirler sıcak su içine konulup 1 saat kadar bekletilir. Yumuşayan incirler minik küpler halinde doğranıp bir kaba alınır. Süt, tencereye alınıp ısıtılır. Yoğurt mayalama sıcaklığından biraz sıcak olunca altı kapatılır. Sıcak sütten kepçeyle alınarak incirlerin üzerine konulup tahta kaşıkla iyice ezilir ya da blender'le biraz parçalı kalacak şekilde çekilip tencereye aktarılır. 1 tur karıştırıp kaselere pay edilir. Ben kupları mayalanırken ılık kalorifer üzerine koydum yani normal oda sıcaklığında da olur.
Üzerileri çay tabağı, peçete ya da streçle kapatılıp, temiz bez ile örtülür. 2 saat bekletilir yani uyutulur. Sonra açılır yani uyandırılır. Buzdolabına kaldırılır. 2-3 saat dinlendirilir.
|
İncir Uyutması |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164039
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022
284 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet kuru incir (yaklaşık 175 gr.)
3 bardak süt (bardak 200 ml.lik)
Önce incirler yıkanır ve kaynar suda 5-6 dakika yumuşamaları için bekletilir. Ben incirler minik olduğu için adetini fazla kullandım, siz gramajını önemseyin.
Sonra incirleri minik minik doğruyoruz. Bu arada orta boy bir tencereye 3 bardak sütü boşaltıp ısıtıyoruz.
Süt kaynamayacak fakat ısısı parmağımızı yakar sıcaklıkta olacak. Aynı yoğurt mayalamadaki sıcaklık gibi. Ocağı kapatıp, incirlerin az sıvıda daha kolay ezileceğinden tenceredeki sütten bir kaseye yarıdan fazlasını boşaltıyoruz ve doğradığımız incirleri tenceredeki kalan süte atıp blender ile eziyoruz. Sonrasında kasedeki sütü de ekleyip karıştırıyoruz.
Ben hiç şeker kullanmadım. Ama bu tadı yetersiz bulanlar 1 yemek kaşığı bal ya da pekmez ilave edebilir.
Artık kadehlere aktarabiliriz. Üstlerini streç kağıt ile kaplayıp bir de mutfak havlusu ile örtüyoruz. İncir uyutması ismi de buradan geliyor. Böylece 1-2 saat oda ısısında dinleniyor. Daha sonra buzdolabında muhafaza edilir.
Üzeri istenirse incir, ceviz, tarçın, nane ile süslenir.
|
İncir Uyutması |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162778
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2022
200 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet kuru incir
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı toz antepfıstığı veya hindistancevizi
Dörde bölünmüş incirleri cam veya porselen bir kabın içine alın. Üzerine toz şeker gezdirip, iyice kaynamış ve soğutulmuş sütü boşaltın. Kabı sabit bir yere alıp üzerini sıcak tutacak şekilde kalın bir örtüyle örtün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra üzerindeki örtüyü alın. Hindistan cevizi veya antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
|
İncir Uyutması |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157326
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2021
341 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı süt
7 adet kuru incir (yaklaşık 150 gram)
5 tatlı kaşığı iri dövülmüş ceviz içi
Kuru incirleri suda bekleterek işe başlayın. 2-3 dakika kadar suda beklettiğiniz kuru incirleri sudan çıkardıktan sonra saplarını ayırın ve küçük küçük doğrayın.
Sütü, yoğurt mayalarken gelmesi gereken sıcaklığa kadar güzelce ısıtın.
O sıcaklığa ulaştığında ısıtma işlemini sonlandırın ve içine küçük parçalar haline getirdiğiniz incirleri ilave edin.
El blenderı yardımıyla sütün içindeki incirleri parçalayın ve tüm incirlerin parçalandığından emin olun.
Ardından hazırladığınız bu sütlü incirli karşımı servis kaselerine paylaştırın.
Her birinin üzerine bir tatlı kaşığı kadar dövülmüş cevizden serpiştirin.
Son olarak üzerine kaşıkla zarif hareketlerle bastırın.
Servis kaselerinizi hazırladıktan sonra hepsini bir tepsiye dizin.
Üstlerini streç film kullanarak güzelce kapatın.
Son olarak üzerine bir de temiz bir mutfak örtüsü serin ve bırakın tatlınız mayalansın.
Yaklaşık 3 saatin ardından mayalanacak olan tatlıları buzdolabında bir süre bekletin ve soğuk olarak servis edin.
|
İncir Uyutması |
|
türkkan sar
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc150521
Gönderme Tarihi: 14.May.2020
407 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 ml süt
100 gr kuru incir
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım ceviz
İnce çekilmiş antepfıstığı
Kuru incirleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sütü tencerede ısıtın ve şekeri ekleyin. Yoğurt mayalama işlemindeki gibi parmağınızı süte batırıp dayanabileceğiniz ısıya geldiğinde doğranmış incirleri ekleyin. El blenderi ile muhallebi kıvamına gelene kadar ezin. Karışımı kaselere paylaştırın ve üzerlerini streç folyo ile kapatın. Kaselerin üzerini kalın bir bezle kapatıp oda ısısında 3-4 saat mayalanmaya bırakın. Buzdolabına yerleştirip 2 saat bekletin. Ceviz ve antepfıstığıyla süsleyip servis yapın.
|
İncir Uyutması |
|
pekmez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc145013
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2019
547 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı süt
7-8 adet kuru incir
5 tatlı kaşığı iri dövülmüş ceviz içi
İncirleri yıkayıp ılık suda biraz bekletin.
Saplarını kestiğiniz incirleri küçük küpler halinde doğrayın.
Sütü küçük parmağınızı batırdığınızda sıcak gelecek ancak elinizi yakmayacak kadar ısıtın.
Isınan süte incirleri ekleyin ve el blenderıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin.
Tatlıyı kaselere bölüştürüp üstlerine dövülmüş ceviz koyun.
Kaselerin ağızlarını streç filmle kapatın.
Üzerini kalınca bir sofra beziyle örtüp mayalanması için 3 saat oda sıcaklığında bekletin.
Mayalanan tatlıları buzdolabına kaldırın. Soğuk servis edin.
|
İncir Uyutması |
|
pekmez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc145014
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2019
559 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-12 adet kuru incir
1 litre süt
Tarçın
Kuru incirleri sıcak suda bekletip yumuşatın ve minik minik doğrayın.
İncirleri sütle pişirin.
El blender'ı yardımıyla pürüzsüz olana kadar ezin.
Tatlınızı küçük kaselere boşaltıp oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
Servis etmeden önce tarçınla süsleyebilirsiniz.
|
İncir Uyutması |
|
sarı domat
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc143828
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2019
587 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet kuru incir
3 bardak süt
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
İncirleri temizleyip sıcak suda bekletin. Yumuşayınca mink minik doğrayın. Sütü bir tencere ısıtın.
İncirleri ekleyip el blender'ından geçirin. Tatlı kaselerine paylaştırın. Cevizle süsleyin. Üzerlerini streçleyip örtü örtün ve kendi ısısıyla mayalanmalarını sağlayın. Sonrasında buzdolabında soğutun.
|
İncir Uyutması |
|
Ahıska'lı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143479
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2019
751 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
14-15 adet kuru incir
1 litre süt
1 silme tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için fındık, ceviz, antepfıstığı
İsteğe bağlı olarak bal veya pekmez
İncirleri bir tencereye alın ve üzerine kaynar su ekleyerek kapağını kapatın. Bir saat kadar sıcak su içinde bekleyen incirleri süzerek sap kısımlarını temizleyin. Daha sonra minik minik parçalar halinde kesin.
Sütü ısıtın yoğurt mayalar gibi serçe parmağınızı hafif sokun parmağınız çok az yanacak halde ise sıcaklık tamamdır. İçine incirleri ekleyip karışımı blender'dan geçirin.
Bu karışımı servis edeceğiniz kaselere hızlıca paylaştırın. Üstlerini streç film veya folyo ile kapatarak kalınca bir bez ile sarıp sarmalayın. 2-3 saat beklettikten sonra bezi açıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Buzdolabına kaldırın servis esnasında üzerini süsleyerek soğuk soğuk servis edin.
|
İncir Uyutması |
|
h.yıldırım
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc130856
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2018
772 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 Adet Kuru İncir
1 Litre Süt
1 Su bardağı Toz Şeker
Üzeri İçin:
Ceviz
Tarçın
İncirlerimizi ılık suyla ıslatıp 2-3 saat bekletiyoruz. İncirler suda beklerken sütümüzü tencereye alıp şekerle birlikte kaynatıyoruz. Sütümüzü parmağımızın dayanabileceği ısıya gelinceye kadar bekletiyoruz. Yumuşayan incirlerin saplarını kesip, küp küp doğrayıp parçalayıcıda iyice püre hâline getiriyoruz. İncirler makinenizin bıçağına yapışırsa sütten ilave edebilirsiniz. İncirimizi parmak dayanabilecek ısıya gelmiş olan süte ilave edip iyice karıştırarak homojen hâle getiriyoruz. Kâselerin içerisine paylaştırıp her birinin üzerini streç filmle kapatıyoruz. ılık ortamda üzerlerini bir örtüyle kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz. Bu sürenin sonunda buzdolabına koyup soğuttuktan sonra tarçın, ceviz gibi malzemelerle süsleyip ikram ediyoruz.
|
İncir Uyutması |
|
mavi kundak
Aşçı
Kayıt: 13.09.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128232
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2017
1,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
400 ml süt
100 g kuru incir
2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
File fındık
Antepfıstıklı dondurma
Sütü bir tencerede ısıtın. Toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar ara ara karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Süt ılınınca küp doğradığınız incirleri ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerini streç filmle sarıp kalın bir bezle sarın. 3-4 saat kadar oda sıcaklığında bekletip buzdolabına alın. Üzerlerini file fındıkla süsleyin. Dondurma ile soğuk servis yapın.
|
İncir Uyutması |
|
Kantocu
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2015
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc110130
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2015
1,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet kuru incir
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz tarçın
İncirleri derin bir kabın içine bırakın ve üzerini örtecek kadar su koyup dört saat kadar incirler yumuşayana dek bekletin. Daha sonra incirler yumuşayınca süzüp robottan geçirin. İçine biraz süt koyup tarçın serpin ve ikram edin.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 14.02.2022
|
İncir Uyutması |
|
Hidayet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc61907
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2011
3,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
250 gr. kuru incir
2,5 su bardağı süt
1/2 paket krema
1/2 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt (krem şanti için)
İncirleri kaynar suyun içinde en az bir saat bekletelim. Süzgece alıp suyunu süzdürerek doğrayalım ve blendıra koyalım. İçine azar azar kaynar süt ve kremayı ilave ederek karışımı pürüzsüz kıvama getirelim. İncir püresini kuplara paylaştıralım. Krem şantiyi soğuk süt ile koyulaşana dek mikserle çırpalım. Tatlıların üzerini krema ile süsleyip buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapalım.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.04.2023
|
İncir Uyutması |
|
muradım
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56376
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2010
2,428 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
250 gr. kuru incir
2,5 su bardağı süt
1/2 paket krema
1/2 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt (krem şanti için)
İncirleri kaynar suyun içinde en az bir saat bekletelim. Süzgece alıp suyunu süzdürerek doğrayalım ve blendıra koyalım, içine azar azar kaynar süt ve kremayı ilave ederek karışımı pürüzsüz kıvama getirelim. İncir püresini kuplara paylaştıralım. Krem şantiyi soğuk süt ile koyulaşana dek mikserle çırpalım. Tatlıların üzerini krema ile süsleyip buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapalım.
|
İNCİR UYUŞTURMASI |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56085
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2010
2,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
500 gr kuru incir
1 kg süt
İncirlerin sapları koparılıp ince ince doğranır. Çukur bir kabın içerisine alınır. Üzerini örtecek kadar ılık su konulup 15 – 20 dakika bekletilir. İncirler süzüldükten sonra tencereye alınır ve sütün yarısı boşaltılır.
Ocakta kısık ateşte tahta kaşık veya spatula ile ağır ağır karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca sütün kalan kısmı da boşaltılır ve 25 dakika püre kıvamına gelinceye kadar ağır ateşte pişirilir. Soğuyunca servis edilir. Arzuya göre üzerine toz ceviz serpiştirilir.
ML® Sütlü İncir Çevirmesi için tıklayın
|
İNCİR UYUTMASI |
|
çatlak tava
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc55001
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2010
2,592 defa indirildi / yazdırıldı
|
15-20 adet kuru incir
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi
İncirler ılık suda ıslatılarak 1 saat kadar bekletilir. Yumuşayınca süzülür ve ince ince doğranır.
Öte yandan bir tencerede süt şekerle birlikte kaynamaya bırakılır, ılıyınca içine incirler katılarak karıştırılır. İncirli süt kaynadıktan 7-8 dakika sonra altı söndürülür.
Tenceredeki sütlü incir servis tabağına veya kâselere boşaltılarak üzerine dövülmüş ceviz veya fındık içi serpilerek süslenir. Soğuyunca servis yapılır.
ML® Sütlü İncir Tatlısı için tıklayın
|
|